ComradeJacob Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Nie wiedzieć czemu, ale moje wyobrażenie nt Kha'ak zawsze były najbliżej Shivan z FreeSpace'a.A gdyby X4, lub coś podobnego do serii X powstało, to chciałbym, aby na większych jednostkach można było poczuć się jak prawdziwy kapitan. Mamy ludzi obsługujących działa, nawigatorów, personel techniczny itp. Możemy chodzić po okręcie, doglądać pracy naszej załogi. A na mostku mieć aktywny interfejs (czy jak to się tam zwie), że klikając myszką np. na monitor po lewej stronie, otwieramy kanał komunikacyjny z głównym inżynierem. Coś takiego byłoby miodzio już totalnie! W sumie to nie wymagam od gry, żeby był wypalane jakieś dziury, zostawały ślady. Mi by wystarczyło, żeby większe okręty nie zawsze rozlatywały się całe przy wybuchu, tylko np. w zależności od wybuchu, mógł zostać poszarpany dziób statku . W ten deseń rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 + Interfejs Głosowy większym stakiem można dowodzić samemu leżąc wygodnie na łożu i zajadając się czekoladą. Nie będę potrzebował łyżki, aby ją jeść podczas gry . (tak łyżki, żeby nie utłuścić rąk, a potem myszki i klawiatury) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Albo tryb ewakuacji. Chodzi mi o to że przed eksplozją mostka masz 2 sekundy by wejść do kapsuły. Widok eksplozji przody statku potem środka a na końcu mostka. Oczywiście jak każdy w takiej sytuacji pewnie zrobiłbym loada. PS. czy nie ma programu do obsługi głosem, np wymawiasz jakąś komęde komputer ją analizuje i z danej komędy wywnioskowuje jakiś ciąg liter odpowiedzialnych za daną funkcję. Ja tak zrobiłem z klawiszami "szybkiego makro", fajna rzecz ale można by to podpiąć do systemu sterowania głosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Teraz w każdej chwili, a w szczególności gdy kadłub schodzi, możesz opuścić statek. Masz na pasku bocznym osobny przycisk "Opuść statek". Wtedy zostawiasz statek na pastwę wrogów i sam na piechotę udajesz się do najbliższej stacji. Ktoś tak robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 CytatAlbo tryb ewakuacji. Chodzi mi o to że przed eksplozją mostka masz 2 sekundy by wejść do kapsuły. Widok eksplozji przody statku potem środka a na końcu mostka. Oczywiście jak każdy w takiej sytuacji pewnie zrobiłbym loada. PS. czy nie ma programu do obsługi głosem, np wymawiasz jakąś komęde komputer ją analizuje i z danej komędy wywnioskowuje jakiś ciąg liter odpowiedzialnych za daną funkcję. Ja tak zrobiłem z klawiszami "szybkiego makro", fajna rzecz ale można by to podpiąć do systemu sterowania głosem.Nie wiem czy to ciebie zadowoli Vocal Control Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Początkowo w tym temacie było co czytać bo były tu realne życzenia i było tu co na prawdę brakowało w grze, teraz jest to chyba już tylko offtop do nabijania postów.PS Dla mnie nadal najważniejsza jest wielordzeniowość. I tak naprawdę nic po za tym.CytatAlbo tryb ewakuacji. Chodzi mi o to że przed eksplozją mostka masz 2 sekundy by wejść do kapsuły.zawsze do statku którym latam staram się mieć przyczepionego np. Jaguara który właśnie za taka kapsułę mi nie raz nie dwa służył.CytatWidok eksplozji przody statku potem środka a na końcu mostka. do tego zwolnione tempo i będzie matrix.CytatAle według mnie procesor to nie problem. Już teraz mamy 6 rdzeniowe 32 nm procesory 3,3 Ghz (a po podkręceniu jeszcze lepiej), a za 3-4 lata może już będą 8 rdzeniowce. I to jest problem programistów... nie umieją wykorzystać tego co mają, tylko dodają kolejne rzeczy na kolejne rdzenie i tak tylko napędzają wymianę komputerów w naszych domach bo chcemy aby nasze gry nam chodziły. A fakt jest taki że jakby kod zoptymalizować to jakieś 70% gier miałoby o co najmniej połowę mniejsze wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 CytatPoczątkowo w tym temacie było co czytać bo były tu realne życzenia i było tu co na prawdę brakowało w grze, teraz jest to chyba już tylko offtop do nabijania postów.Niektórych zadowoli Snickers, innym 10 kg czekolada z orzechami nie wystarczy . Widaomo, że tego wszystkiego nie zaimplementują (kilka postów wcześniej), ale my tutaj sobie marzymy, jak mogłaby wyglądać idealna gra - bez kompromisów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 CytatCytatWidok eksplozji przody statku potem środka a na końcu mostka. do tego zwolnione tempo i będzie matrix.Martix powiadasz? W sumie ciekawie by to wyglądało, jak by każdy z pilotów posiadał specjalne zdolności, a raczej ilość punktów specjalnych zdolności, jak to miało miejsce w Fallout 3 Gdy podlatujemy do przeciwnika i oddajemy strzał aktywujemy klawisz trybu jaki był w Fallout 3 i możemy wybrać gdzie mają uderzyć nasze pociski lub rakieta: Silniki, Mostek, Generator osłon, lub Wieżyczki Trafienie krytyczne powodowało by przykładowo całkowite uszkodzenie silników lub mostka. Każdy z pilotów posiadał by tez specjalne zdolności, które w trakcie gry były by rozwijane jak to miało miejsce w Oblivion lub Fallout 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Nom albo minigra z mass efecta. zrobisz taką dostatecznie szybko i strzał krytyczny. Ale obsługiwane by to było tylko przez specjalne torpedy jak w ST. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Motyw strzału krytycznego pojawił się w BSE do X3 Reunion, ale nie wiem, jak to działało, ponieważ używałem tego skryptu tylko kika tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComradeJacob Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Dobra, powiem inaczej.Chciałbym, aby gra większymi okrętami wyglądała mniej więcej tak, jak w Silent Hunter. Teraz rozumiesz Konrad, że nie jest to żaden offtop, a całkiem realny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Pomysł z silent hunterem popieram w 90%. fajnie gdyby o pojawieniu się kontaktu informował nas jakiś "radarooperator".Fajnie gdyby straty prędkości spowodowane uszkodzeniem, mogła naprawić nasza załoga. I oczywiście cały czas raportowała jak w czasie abordażu. No i gdyby naprawiane miejsce cały czas obrywało mogło by to doprowadzić do śmierci inżynierów i wrzasku w interkomie. To by urealniło grę jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 TEORETYCZNIE żeby spełnić chociaż połowę waszych ( i moich ) żądań, goście z ego potrzebowaliby minimum 2-3 lata lub więcej. Więc jak wolicie czekać dłuuugooo na gierkę wasza w tym głowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComradeJacob Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Wolę poczekać na gierkę 2-3 lata i grać w nią przez kolejne 2-3 lata, niż dostać przygotowywanego przez pół roku zgniłego pomidorka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 CytatWolę poczekać na gierkę 2-3 lata i grać w nią przez kolejne 2-3 lata, niż dostać przygotowywanego przez pół roku zgniłego pomidorka.Pozdrawiam Też jestem tego zdania.Zresztą, nadal nie wiadomo czy X4 będzie kiedykolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 CytatWolę poczekać na gierkę 2-3 lata i grać w nią przez kolejne 2-3 lata, niż dostać przygotowywanego przez pół roku zgniłego pomidorka.Pozdrawiam Też jestem tego zdania, tylko żeby to nie było czekanie jak na Duke Nukem Forever Niestety producenci gier wypuszczają coraz częściej buble tylko byle więcej i byle za większą kasę. Zawsze się mówi jak coś masz robić to rób to porządnie, niestety w przemyśle z grami PC twórcy raczej tak nie myślą a szkoda.PS. chociaż co do Duke Nukem Forever wspomnianej wyżej - luty 2011 ( światowa data premiery ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 twórców DNF podobno wylali? To chyba nie będzie premiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Cytattwórców DNF podobno wylali? To chyba nie będzie premiery coś chyba nie tak, skoro można składać pre-ordery ;]http://www.dukenukem.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Sorki za offtopicJa pamiętam czasy gdy Oblivion był moja ulubiona grą, "tłukłem" w nią codziennie. Pewnego dnia w mieście zauważyłem w jednym z sklepów komputerowych grę Two Worlds. Opis gry miodzio, screeny również Więc ni myśląc długo sięgnąłem po kartę i ją kupiłem. Gdy przyszedłem do domu pierwsze co zrobiłem to od razu rozpocząłem instalację gry, a w między czasie w necie szukałem jakiś patchy do tej gry. I znalazłem jeden, który ważył bagatela ponad 1GB . Gra w ogóle nie przypadła mi do gustu. Leży teraz gdzieś tam łyka kurz, podobnie ma się sprawa do Wiedzmina, raz zainstalowałem i Jedynie moje poszanowanie i następcą Obliviona był Fallout 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComradeJacob Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Żeby zakończyć offtopa w sprawie DNF.Inna firma go przejęła i kontynuuje tworzenie, stąd premiera na 2011r. i możliwość pre-orderowania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 hmmm... no gdyby twórcy stworzyli coś w stylu XTM-a do X3R ale do X3TC to poczekałbym nawet z 3-4 latka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Cytathmmm... no gdyby twórcy stworzyli coś w stylu XTM-a do X3R ale do X3TC to poczekałbym nawet z 3-4 latka Widac jestes bardzo na czasie z informacjami XTC ukaze sie jeszcze w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Cieszę się z tego. Ciekawe jaka cena... A wracając do tematu : pomysł wykorzystywany do X2 T T z wlatywaniem do wnętrza stacji był naprawdę dobrze pomyślany....\/ co do tego na dole \/ : dzięki przeczytam , lubię rzeczy darmowe (kto nie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 CytatCieszę się z tego. Ciekawe jaka cena... No to widać że kompletnie nie w temacie jesteś chłopie XTC to będzie mod do TC, podobnie jak XTM-em stworzony przez fanów X-ów, czyli darmowy. Poczytaj forum, a przede wszystkim FAQ#69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Roman, wiesz co moglbys u mnie zrobic preorder i poczynic wplate. Wysle ci XTC na plycie. lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi