Boro-Man Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Wpisz w google : ośmiornice. Trzeci z lewej to mój wujas , a ten niżej to mamuśka (pozdro matka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 CytatXenon w skafandrze http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... 187&ty=113Xenoni to kojarzą mi się z replikatorami z Gwiezdnych Wrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 na szczęście nie umieją się tak replikowac bo masakra by była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Cytatna szczęście nie umieją się tak replikowac bo masakra by była ojj no nie wiem, zainstalujesz jakiś skrypt typu khaak inv. Tylko dla Xenonów... i wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 CytatXenoni to kojarzą mi się z replikatorami z Gwiezdnych Wrót. Mnie bardziej kojarzą się z Cylonami z BSG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 TEOretycznie xenoni to same statki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 cyloni,xenoni,replikatorzy ta sama bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 A co jeśli ksenoni to program, co jeśli wyszukiwarka Google uzyska samoświadomość i uzna że jest najwyższą formą istnienia (teoretycznie większość ludzi podpiętych do internetu korzysta z rad wyroczni) a my mrówkami które trzeba zdeptać. Tak mogliby powstać ksenoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 CytatA co jeśli ksenoni to program, co jeśli wyszukiwarka Google uzyska samoświadomość i uzna że jest najwyższą formą istnienia (teoretycznie większość ludzi podpiętych do internetu korzysta z rad wyroczni) a my mrówkami które trzeba zdeptać. Tak mogliby powstać ksenoni.Terminator się kłania.Wychodzi na to że wszystko już było.Cytatcyloni,xenoni,replikatorzy ta sama bajka A no jedna bajka, dlatego dziwią mnie wypowiedzi że X3 ma własny styl i mieszanie konwencji, poprzez dodawanie statków z filmów i seriali nie pasuje do X3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 ten wątek z tymi maszynami zyskującymi inteligencję często się powtarza i zdaje mi się że w przyszłości rzeczywiście coś takiego się stanie.Obyśmy nie skończyli gorzej niż w X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Yacek myślałem żeby napisać o skynecie ale stwierdziłem ze i tak ktoś to napisze. Gdzieś czytałem że naukowcy stworzyli program czy komputer o inteligencji kota. Po za tym neurony pływające w jakimś tam płynie podłączone przez specjalny port do komputera, ułożyły się w taki sposób że były w stanie grać w symulator lotu, nauczyły się tego metodą prób i błędów. Było o tym na Discovery Channel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 CytatYacek myślałem żeby napisać o skynecie ale stwierdziłem ze i tak ktoś to napisze. Gdzieś czytałem że naukowcy stworzyli program czy komputer o inteligencji kota. Po za tym neurony pływające w jakimś tam płynie podłączone przez specjalny port do komputera, ułożyły się w taki sposób że były w stanie grać w symulator lotu, nauczyły się tego metodą prób i błędów. Było o tym na Discovery Channel.hyh najlepsze jest to, że jeśli kiedykolwiek uda się stworzyć coś na pozór skynetu będzie fajnie bo nie będzie dało się już po prostu odłączyć wtyczki... dzięki naszemu kochanemu internetowi... PS trochę zeszliśmy z tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Wb czyżbyś mówił że niedługo nastąpi nasza samokatastrofa? Google zyska samoświadomość i za każdą wyszukaną frazę ginąłby człowiek? ... ....ZAPRASZAM GOŚCI DO REJESTRU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Tak właściwie to nie wb to powiedział ( z google) tylko ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 czemu akurat google? Mi chodziło o maszyny jakie może powstaną za kilka wieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Według mnie taka opcja nie będzie nigdy możliwa. Samo-uczące - replikujące maszyny nigdy nie prześcigną umysłu ludzkiego. A za pare wieków nasi potomkowie będą się siekać w kosmosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 200 lat temu pewien człowiek powiedział "Ludzie nigdy nie będą latać, to domena ptaków". 100 lat temu Pewien człowiek powiedział "człowiek nigdy nie poleci w kosmos, tam nie ma powietrza". Czemu to powtarzać, szczerzę wierzę że jeśli nauka się posunie dość daleko to część z nas może dożyć nawet 200 lat. Bo czemu nie. Przez ostatnie 150 lat człowiek poczynił takie osiągnięcia o jakich nie śniły najznamienitsze umysły tego świata, w przyszłości będzie tak samo lub lepiej (lepsza edukacja, więcej naukowców, mniej wyniszczających gospodarkę wojen). A propos samoreplikujących się i uczących maszyn to czyż nie do tego dążą robotycy, by ich robot mógł mu kiedyś odpowiedzieć "wiesz bardzo mi przykro z powody tej wazy ale to przez przypadek.. sorry". PS. tak się rozpisałem ale bardzo lubię gdybać o tym co będzie w przyszłości. PSS. A o google wspomniałem dla żartu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Co gorsza jeśli to samo stanie się z yahoo !, amazonem, a nawet wikipedią i allegro ... marny nasz koniec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 A może z samym XUDB lub stroną egosoftu. hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 ale zauważ że np. wikipedia posiada informacje np. o najróżniejszym typie uzbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Racja. Ale odnoszę wrażenie że rośnie nam tu OFFtop, i po części z mojej winy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 I mojej też. A więc musimy wymyślać nowe elementy do X4 . W moim następnym poście może mi coś do głowy przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipax1 Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 ja bym chciał aby były prawdziwe odłamki np Valhalla przywaliła w Argon One oba eksplodują tylko ze lewe skrzydło Valhalli leci w strone Tytana uderza w niego co powoduje jego eksplozjie to by było COOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Tak i żeby komputer pokładowy wygłaszał taką kwestię "proximity alert" , a potem jeśli nie unik to good bye. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComradeJacob Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Żeby statki miały model rozpadania się, a nie jest BUM, leci kilka odłamków losowych i tak po prostu znika cały okręt.Pewnie było, ale również chciałbym nie tyle lądowań na planetach, co odbywanie wycieczek po stacjach. Np. moglibyśmy podejść do siedzącego Argona i zapytać się go, czy ma jakieś zlecenia. Coś w tym stylu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi