SoBeK Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Ja mu nic nie PRZEDLUZALEM! Ja mu tylko... dodawalem troche powera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 CytatMarcyś zachwalał kiedyś jakiegoś moda na totalną wojnę....Pewnie chodzi o Massive War Mod. Są dwie wersje Regular map - mapa standardowa i MWM Map, gdzie od bramy do bramy masz ok 300 km, nawet tripleksowy wymięka. Poza tym w MWM jesteś świadkiem wydarzeń, które w czystym X2 opisywane były w BBS-ach. Można załapać się na wojnę Boronów z Paranidami czy ataku Xenonów na Argon Prime. Sektory Khaak połączone są z pozostałymi poprzez bramy i można w nich znależć Kyony (głównie Alfa, ale kasa z nich niezła). MWM mozna odpalać na starych sejwach, więc jak zbudowałeś imperium i nudzi Ci się dorzucasz mod i od razu robi się ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Ego udostępniło screeny z X3TC link.Jest na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 na screenach widac że gra wizualnie naprawde niewiele się różni od x3 dal bym se rękę uciąć że na drógim screenie jest Cerber a na ostatnim Centaur Mk3 czyli XTM !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Tak nie do końca. Niby te statki podobne, ale widać też różnice.Nie patrzyłeś też na druga stronę, a na niej na pierwszy screen, takiego statku to chyba jeszcze nigdzie nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 widać że to jakieś wariacje na temat Novy a podobno Eclipse jest rozwojem Argonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Cytatwidać że to jakieś wariacje na temat Novy a podobno Eclipse jest rozwojem ArgonówCoś co jest dobre (Nova) powinno być rozwijane. A za Eclipse (a raczej za wygląd zewnętrzny) Argoni dostali takie cięgi, że woleli powrócić do starych wypróbowanych wzorców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 http://www.egosoft.com/games/x3_tc/screenshots/x3_tc_screen_007.jpg - to prawdopodobnie nowa centrala Terracorpu. Wreszcie korporacja dorobiła się własnej stacji a nie korzysta z doku zaopatrzeniowego....TC będzie miało prawdopodobnie poprawiony silnik, aby udźwignąć więcej różnych statków w grze oraz ich zwiększoną szczegółowość. To samo dotyczy się stacji - widać jakieś lepsze, ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Ok przyzna zwiększyli szczegółowość, wyostrzyli tekstury ale czy naprawdę zasługuje To na nazwanie czymś nowym raczej wątpię, raczej nazwał bym to rozwojem w dobrym kierunku Chociaż może się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Strona główna Ego zmieniła logo na X3 Terran Conflict. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Nie pamiętam, czy już o tym pisałem, więc skrobnę... Polskiemu wydawcy i fanom jest jednak nie po drodze, firmie nie zależy na pomocy z zewnątrz i nie zamierza wychodzic z inicjatywą. Tym bardziej, że nie dopuszcza takiej lokalizacji jak prowadzi Egosoft - na odległość. Wszyscy zaangażowani w lokalizację muszą pracować tylko w siedzibie wydawcy, żadnej pracy w domu, testowania, osób spoza Warszawy więc także itp. W sumie dziwne to podejście, zamykać się na wiedzę i doświadczenie ludzi z "branży". To tak dla informacji, gdyby ktoś miał jeszcze trochę dobrych chęci do pomocy, jak wtedy, na poprzednim forum...Musze przyznać, że zarówno PLAY jak i TOPWARE były pod tym względem bardziej otwarte. Szef lokalizacji z PLAY spotykał się po godzinach pracy bo mu zależało, a obecni wydawnicy nie mają po standardowych godzinach ani trochę wolnego czasu <_< . Tak więc sami zlokalizują Terran Conflict. Można sie spodziewać, że nie wpadną na genialny pomysł, żeby przetłumaczyć grę kreatywnie, ponad tekst który dostali od Egosoftu, więc różnic w stosunku do X3 Reunion pewnie nie będzie. Dostaniemy ten sam produkt nieco zmieniony i zapewne mocno rozreklamowany. Nowi gracze będą mieli frajdę, ci którzy gier X dotąd nie widzieli, ale starzy wyjadacze pewnie będą ziewać...--Edit: Stan na koniec lipca. Jednak coś drgnęło i może będzie całkiem dobra współpraca, czas pokaże jak się to rozwinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Jeśli będziemy ziewać, to i tak dobrze. Gorzej będzie jeśli będziemy przeklinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 jeżeli (a co jest dużym prawdopodobieństwem) gra będzie zrobiona tak jak dotychczas zawsze będzie można samemu dodać różne smaczki lub poprzerabiać co nieco, po co nam forum zawsze można założyć temat na forum z wnioskami o poprawki w lokalizacji, i to powoli robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAAL-Melkart Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Było już o tym parę postów wcześniej wspominane, ale do tego wrócę.Wg mnie to http://img150.imageshack.us/my.php?image=cerberqi9.jpg jest cerber z XTMa, a to http://img387.imageshack.us/my.php?image=deimosmc0.jpg Deimos z XTMa. Jeżeli nawet są widoczne jakieś kosmetyczne poprawki, to nie zmnienia to faktu, że panowie z egosoftu ściągali od autorów XTM.Poza tym ja terran conflict nie nazwał bym nową grą w dosłownym tego słowa znaczeniu. To raczej kontynuacja X3, taki XTM w wydaniu egosoftu. Mam nadzieję, że w końcu porawią te żenujące eksplozje okrętów. Nawet w XTM nie wygląda to najlepiej. No i poszeżą arsenał broni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Przez całą X3 (podstawkę) nie dorobiłem się okrętu zdolnego rozwalić stację, ale doskonale pamiętam jeden z pierwszych filmików prezentujących X3, na którym finalnie widać eksplozję stacji, jak sie jej człony rozdzielają przy końcowym wybuchu. Potem jednak w grze, jak jakiś niszczyciel Kha'ak urządzał czystkę wśród stacji - takich efektów nie widziałem. Stacja "pobuchała ognikami" i zamieniła się w station debris . Są w X3 tak wybuchające stacje jak w tym wczesnym demku? Może w TC będą lepsze efekty niszczenia stacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 CytatPrzez całą X3 (podstawkę) nie dorobiłem się okrętu zdolnego rozwalić stację, ale doskonale pamiętam jeden z pierwszych filmików prezentujących X3, na którym finalnie widać eksplozję stacji, jak sie jej człony rozdzielają przy końcowym wybuchu. Potem jednak w grze, jak jakiś niszczyciel Kha'ak urządzał czystkę wśród stacji - takich efektów nie widziałem. Stacja "pobuchała ognikami" i zamieniła się w station debris . Są w X3 tak wybuchające stacje jak w tym wczesnym demku? Może w TC będą lepsze efekty niszczenia stacji .Sau z ciekawości pościągałem sobie stare trailery i w drugim filmiku zapowiadającym X3 pod koniec wybuchała jakaś nieznana mi stacja, a po chwili nawet rozdzieliła się, ale... wyglądało to "troszkę" sztucznie oraz nie wyglądało nawet trochę ładnie. Swoją drogą jak się teraz ogląda te trailery to człowiek nie może uwierzyć, jak to kiedyś było piękne i sprawiało wrażenie czegoś cudownego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 CytatPrzez całą X3 (podstawkę) nie dorobiłem się okrętu zdolnego rozwalić stacjęNie bardzo rozumiem co masz na myśli, ja w podstawce rozwaliłem Habitat piratów Novą, właśnie oglądałem teraz screeny zrobione podczas końcowej fazy ataku. I faktycznie stacja "pobuchała" ognikami i rozleciała się na drzazgi, ale nie na części tak jak w filmiku.Co do filmików z X3, nie ważne jakich, to gdy są pokazywane stacje to widać ich wielkość w porównaniu do statków. W samej grze jakoś to uczucie znika, nawet jak lata się Pogromcą, czy Novą. Brak mi jakoś w sektorach poczucia jego wielkości. Nie raz walcząc w przestrzeni łapałem się na tym że wstrzymywałem ogień gdy wrogi statek znajdował się pomiędzy mną, a jakąś stacją, mimo że wiedziałem (po sprawdzeniu na mapie sektora) że stacja znajduje się wiele kilometrów od nas i nie mam szans na przypadkowe trafienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razegis Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Cześć czy ktoś to widział http://www.thexuniverse.com/viewarticle ... icleid=239 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 No cóż... widziałem w oryginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 No cóż, ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Wprawdzie nie za duzo, ale juz cos! Jak dla mnie nowy HUD prezentuje sie wysmienicie, wyrazne i jasne ikony oraz czcionka. Aczkolwiek nurtuje mnie jedna rzecz mianowicie - czy jak wyjdzie TC to czy X3:Reunion pojdzie w odstawke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S11 Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Hmm, jak dla mnie - to już było . Jak dostawało się demko X3 to w stosunku do X2 można było mówić o przełomie. Ale to co widać na skrinach z TC to po prostu koloryzowany Reunion . Thrilliing plot to hasełko tak stare jak X2 The Threat, w wykonaniu Ego wielokroć nadużywane. Gdyby teraz było coś innego, czego nawet im życzę, bo chciałbym pograć w kolejną naprawdę wielką kosmiczną gierkę, to naprawdę byłaby rewolucja. Ale jakoś jestem pesymistą...Zresztą: CytatFor the first time in the history of the X-Trilogy, Egosoft did not use a new graphics engine for their newest offshoot. The focus of the development lies this time with the narration of a thrilling plot and with the enhancement of the content, which should make the game particularly more interesting for beginners, states Lehahn at the presentation. X3: Reunion lacked exactly these components.Jeśli, jak piszą, pierwszy raz Ego zdecydowało nie zmieniać nic w silniku (od razu ciśnie się pytanie o przyczynę, skoro to nowa gra), to niewiele się we wszechświecie zmieni. Jeśli ma być lepsza fabuła, kulejące ogniwo w obu poprzednich częściach, to zbyt wiele będzie powtórzeń, bo nie zmienią starych mechanizmów. Dlaczego czytamy, że marines (boarding teams) w TC to taka nowość? Nowość dla tych co nie grali w XTM, bo dobra gra dla nowicjuszy? Ego bardzo się stara i próbuje z różnych stron, jednak nie potrafi zrobić gry dobrej od początku do końca; albo skupia się na jednym ogniwie kosztem innych, albo próbuje te inne naprawić, znów kosztem tego pierwszego. Dopóki na rynku gierek kosmicznych z prawdziwego zdarzenia nie pojawi się jeden albo więcej groźnych konkurentów, dopóty gracze będą wybaczali Ego wszystkie ich niedoróbki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Ja i tak kupię, świat X pochłonął mnie bez reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Nie wiem czy zauważyliście, ale na stronie Cenegi już od dawna jest zapowiedź tej gry: http://www.cenega.pl/gra_opis.php?ID=2153 Nie wiem tylko dlaczego zmienili nazwę gry, ale po tym wydawcy to wszystkiego można się spodziewać A grę też kupię, to że będzie to X3 + XTM to jak dla mnie plus. Lubię tego moda, a na pewno nie będzie to w 100% kopia tego moda. Będą też inne nowości, widać to choćby na screenach (nowe menu), będzie też kilka innych. Jak na razie mam urlop od X3, gram w co innego, ale jak skończę to pewnie wrócę do X3, ta gra naprawdę wciąga jak bagno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 No to jest nas trzech! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi