Yacek Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 W dniu 24.01.2012 o 06:48, chak510 napisał:Yacek daj link do skrypta plis http://xudb.pl/index.php/topic/340-x3tc-spolszczenia-do-skryptow/Pozycja 133 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 dziekuje bardo Yack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwain Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 ooo dzięki Yack również :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 A teraz doś wstydliwe pytanie . Czy dobrze zrobiłem dodając do mojego kompleksu fabryke mikroczipów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centurion Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 W dniu 25.01.2012 o 17:28, chak510 napisał:A teraz doś wstydliwe pytanie . Czy dobrze zrobiłem dodając do mojego kompleksu fabryke mikroczipów No źle nie zrobiłeś zawsze będzie jakiś zysk.W dniu 23.01.2012 o 16:59, Yacek napisał: PS. Największa ładownię to ma Prom Atmosferyczny.A to sie zmieści w bramie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczekan Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Chak510 na czipach się bardzo dobrze zarabia, jedyny minus to to, że jedna fabryka produkuje ich mało, stosunkowo długo i sama w sobie jest droga. Tak więc spore inwestycje w imię sporych przyszłych zysków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Oj tam oj tam 6 kk to nie tak dużo P.S. prom atmosferyczny zmieści się w bramie jak wjedziesz bokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BetonowaAnakonda Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Witam. Prawie wszyscy mówią, że te samowystarczalne kompleksy są najbardziej opłacalne, ponieważ nie trzeba ich zaopatrywać. Tak samo jak innych graczy odpycha mnie, jeżeli kompleks jest za duży a zwykle jeśli chcemy robić jakiś samowystarczalny (zwłaszcza z dużą ilością fabryk produkujących towar końcowy) to po prostu patrząc na koszty nie mogę się na nie zdecydować. Podobnie jak np. Yacek, lubię kompleksy małe 3-5 fabryk. Przykładowo w Home of light postawiłem 5 Wytwórni osłon 1MJ połączyłem je i kupiłem trzy TS-y do zaopatrzenia. Obniżyłem cenę o 1kr i towar schodzi tak szybko że stan magazynu nigdy nie wzrasta nawet do 36. Co mnie cieszy jak sobie spoglądam na stan konta to co 5 min mi skacze o 75 tysięcy. Super . A teraz tak: Co jak by mieć całą sieć podobnych ale jednak mniejszych kompleksów?Cz robienie jednego dużego zbytnio nie nasyci rynku i nie zmniejszy zysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namenloss Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Technicznie rzecz ujmując, tak, nasyci, ale zależy jeszcze jaki towar. Biorąc pod uwagę omawiane właśnie mikroczipy, jest na nie tak duży popyt, że w tym przypadku bym się nie przejmował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BetonowaAnakonda Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 No z czipami to się zgadzam, ale przecież jest jeszcze wiele innych towarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 W dniu 31.01.2012 o 10:23, BetonowaAnakonda napisał: A teraz tak: Co jak by mieć całą sieć podobnych ale jednak mniejszych kompleksów?Czyżby powstawał nowy McDonald?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Tak soldujący zamiast fast fudów wódę i telachune Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BetonowaAnakonda Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Nie raczej nie...bo co ma argnuburger do wytwórni osłon? Edit: Sory nie ogarnąłem jescze quotów. to na odpwiedź LeWaRa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Gospodarka X-universum jest bardzo prosta, oparta na skryptach, które co określony czas czyszczą stacje handlowe z nadmiaru towarów i dodają do DOK-ów brakujące towary (broń, osłony, amunicję). Handlowcy NPC działają głównie dzięki skryptowi podobnemu do skryptu Handlowych Poleceń Mk3, czyli latają i kupują gdzie jest najtaniej, sprzedają gdzie będzie największy zysk. Tylko nieliczni działają pod rozkazami innych skryptów, wożąc tylko jeden określony towar (np. piraci handlujący GW).Tak więc nie ma szans na zapchanie rynku w 100%. Choć można doprowadzić do tego, że początkowo bardzo zyskowny towar, będzie schodził coraz wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omicron Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Mi stejki w Argon Prime schodzą tak szybko że nie nadążam nad dostawami (mówię tu o kupnie surowców po najniższych cenach). Z kolei fabryczka płytek krzemowych także jest oblegana w Omicron Lyrae ale wole sam sprzedawać swoim TS bo większy zysk, taka sama sytuacja z kopalnią rudy w Sektorze argońskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BetonowaAnakonda Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 W dniu 31.01.2012 o 16:45, Yacek napisał:Gospodarka X-universum jest bardzo prosta, oparta na skryptach, które co określony czas czyszczą stacje handlowe z nadmiaru towarów i dodają do DOK-ów brakujące towary (broń, osłony, amunicję). Handlowcy NPC działają głównie dzięki skryptowi podobnemu do skryptu Handlowych Poleceń Mk3, czyli latają i kupują gdzie jest najtaniej, sprzedają gdzie będzie największy zysk. Tylko nieliczni działają pod rozkazami innych skryptów, wożąc tylko jeden określony towar (np. piraci handlujący GW).Tak więc nie ma szans na zapchanie rynku w 100%. Choć można doprowadzić do tego, że początkowo bardzo zyskowny towar, będzie schodził coraz wolniej.Tak? A tacy handlarze OTAS, co oni robią? Bo ja widzę ich konwoje które są over-power ale czy oni mają takie proste zadania kierowane skryptami to ja nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Wszystko opiera się na skryptach.Otwórz sobie plik Jobs.txt w X3 Editor 2Zobacz na zakładkę General pozycja Script: function tam będziesz miał nazwę skryptu, który odpowiada za zachowanie danego statku NPC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Mam pytanie gdzie jest popyt na teladichuana bo tak latam i latam i nigdzie nie widziałem miejsca gdzie to się sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 W dniu 2.04.2012 o 20:02, Trucx napisał:Mam pytanie gdzie jest popyt na teladichuana bo tak latam i latam i nigdzie nie widziałem miejsca gdzie to się sprzedaje.FAq#80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Chciałbym wybudować stacje ale nie wiem jaką chciałem żeby była w sektorach argonów pierwsze myślałem nad fabryką rakiet moskit lub Fazowych dział samopowtarzalnych.Jeśli do dobry pomysł lub inne fabryki są bardziej opłacalne to powiedzcie gdzie by się to opłacało wybudować fabrykę która daje dobry zysk.Mój budżet to 10 milionów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peroox Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Wpisz w gogle kalkulator x3tcSprawdź sobie fabryki i co tam chcesz.Sytuacja ekonomiczna jest zawsze inna, ale są mniej i bardziej opłacalne fabryki. Jednak w końcu i tak wszystko się sprowadza do tego, żeby twoje fabryki tworzyły sprzęt do nowych okrętów budowanych przez HQ.Z mojego doświadczenia najlepiej wspominam kopalnie krzemu w Pas Asteroid(złoże 70 i 64) i zrobienie kilku questów polegających na umiejscowieniu fabryk droidów/ satelitów i czegoś jeszcze na krzem w okolicach Omicrol Lyrea. Popyt na mój towar był cały czas, a produkcja wysoko efektywna. Tylko, że na produktach niewiele można zarobić, ale taki krzem przyda się w późniejszym czasie.Jak jesteś w okolicach Omicron Lyrea to proponowałbym... może farmę pszenicy L. Jest na nią duży zbyt w Black Hole Sun. Jak dobrze zrobisz, to będą kupować tylko u ciebie w cenach ok 45-53 za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Mam jumpdrive i mogę się przenieść do Argon Prime więc dystans to nie problem tylko wynajęty mamut ... jest wnerwiający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peroox Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Na wynajętego mamuta trzeba czasu, cierpliwości i jakiś wolny statek, który będzie pokazywał ci na żywo okolice Mamuta. Jak ja raz wynająłem to wpadł w doborowe towarzystwo Xenonów bo leciał na skróty:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Tak mi za pierwszym razem też poleciał na skróty musiałem wczytać save i go prowadzić okrężna drogą Czy to nie dziwne przecież im więcej skoków wykona tym więcej kasy dla nie go idzie więc dlaczego skróty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 W dniu 5.04.2012 o 05:47, Trucx napisał:Czy to nie dziwne przecież im więcej skoków wykona tym więcej kasy dla nie go idzie więc dlaczego skróty ?Bo steruje nim prosty skrypt, który zawsze wybiera najkrótszą drogę z punktu A do punktu B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi