Archer Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Kilka Stoczni http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=228890Link poprawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Witam wszystkich.Mam problem nie działa skrypt ATF shipyard skopiowałem plik do katalogu scripts ale w grze nie pojawiły się statki do kupienia w sektorze księżyc. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Jakie pliki skopiowałeś do katalogu "scripts"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 plik jest jeden setup.amurph0.ATF.xml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Rozumiem, że nie miałeś odpalonej gry w trakcie dodawania skryptu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 nie nie miałem gra była wyłączona, nie miałem styczności z instalacją skryptów może coś robię źle grę mam w wersji 2.1 PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Musisz zmienić imię na Magiczne. Zobacz do FAQ, jak nie wiesz co to jest Magiczne imię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Zmieniłem i pojawił się edytor skryptów.Ale nie wiem co dalej jestem zielony w tych sprawach w X3R nie używałem tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 To teraz zobacz do stoczni w sektorze księżyc powinny w niej być statki ATF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Czyli wpierw wpisać magiczne imię wyjść z gry przekopiować plik do scripts wejść i powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Yes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Niestety nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Jesteś pewien że wrzuciłeś do katalogu script plik setu.amurph0.ATF.xml? Stocznia jest dostępna w formacie .spk. Wypakowałeś przy użyciu Plugin Managera?Patrzyłeś do stoczni w sektorze Księżyc? Czy szukałeś nowej stoczni w tym sektorze? Nie powstanie nowa stocznia tylko w istniejącej zmienią się statki, będą dostępne tylko ATF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Jakie magiczne imie ? Najpierw zainstaluj XPluginManager_Setup a następnie w zależności jaki plik pobrałeś tego ATF Shipyard. Jak to jest ZIP to wystarczy skopiować do katalogu Script, a jak to jest SPK to można zainstalować na dwa sposoby. Pierwszy to wystarczy 2x kliknąć LPM lub po przez XPluginManager.Po tej czynności którą ci tutaj wymieniłam Scrypt ATF Shipyard musi zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 No magiczne imię :>----> FAQ <----Yacuś się załamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Z pliku zip skopiowałem do katalogu scripts w grze wpisałem to imię pojawił się edytor skryptów trochę poczytałem dałem na edytor najechałem na skrypt dałem l i wyskakuje coś o połączeniu wpisałem 1 pojawiła się się stocznia atf ale po wczytaniu gry ponownie już jej nie ma i ponownie muszę wpisać imię i cała procedurę jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 A po co to robisz?Zmienia się imię na magiczne, aby mieć dostęp do Edytor, tego wymaga ten skrypt.Kopiuje się plik skryptu do katalogu script.Uruchamia grę i to wszystko.Plik ma w nazwie setup. co powoduje że przy starcie gry będzie automatycznie uruchamiany.Skrypt działa w ten sposób że zmienia normalną ziemską stocznię w sektorze Księżyc w stocznię ze statkami ATF i ziemskimi fabrykami. Przeleć się do sektora i zobacz co jest w stoczni. Albo sprawdź sobie mapą Scorpa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Dodam jeszcze, że wystarczy raz zmienić na magiczne imię. Potem już nie trzeba, samo wraca do normalnego a edytor skryptów jest cały czas dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 W linku podanym w pierwszym poście jest tylko stocznia Yaki.Tu jest link do wszystkich stoczni: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=228890 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Samo skopiowanie skryptu nie działa mam save w sektorze księżycZgadza się podmienia ziemska stocznie na atf ale po każdorazowym wczytaniu save znika i jest normalna stocznia.Edytor skryptów nie jest dostępny, jak wpisze to magicznie imię to jest, po wczytaniu gry ponownie z save już nie ma i stocznia znowu jest normalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Musi działać, ja mam tę stocznię od bardzo dawna. Kupowałem w niej wiele razy, żadnych problemów. Na bank coś źle robisz.Wczytaj starego save sprzed magicznego imienia.Zmień imię na magiczne, zapisz grę, wyjdź z gry.Wrzuć plik skryptu do katalogi script. (ściąga się rar, nie zip).Uruchom grę, zobacz do sektora Księżyc, zobacz do stoczni.Przeleć się do innego sektora, zapisz grę. wyjdź z gry.Uruchom grę z ostatniego zapisu, zobacz do stoczni w sektorze Księżyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Yacek bardzo ci dziękuje za pomoc, zrobiłem dokładnie jak napisałeś i działa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 CytatYacek bardzo ci dziękuje za pomoc, zrobiłem dokładnie jak napisałeś i działa. Pozdrawiam.Pewnie nie zapisywałeś gry po wpisaniu imienia... Dlatego, jak uruchamiałeś starą rozgrywkę edytor skryptów nie chciał się uruchomić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melkor Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Witam!Jakiś czas już gram na wyżej wymienionym skrypcie i dostrzegam jego pewną wadę. Mianowicie chodzi o to że w stoczni ATF nie ma żadnego transportowca do kupienia to też próba wykorzystania sztuczki z klonowaniem nie jest opłacalna gdyż musiał bym kupować chyba co najmniej statki Aegir żeby szybko pozyskać działa PSP...i teraz moje pytanie: czy istnieje możliwość dodania do listy statków w tej stoczni np. pendent? lub czy może łatwiej było by zmienić lokalizacje samej stoczni np. zamiast na Księżycu to dać ją na Marsie lub Saturnie? a jeśli to wszystko jest zbyt skomplikowane to czy istnieje inny sposób na zdobycie lub klonowanie PSP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Ja dodałem do stoczni AFT statek Pendent i stosowałem dzięki temu sztuczkę klonowania.Jak dodać statek do stoczni opisałem kilka dni temu. Poszukaj tamtego opisu i zastosuj.\\EDIT: OK, już nie szukaj, tu jest ten opis: http://xudb.pl/topic/780-re-nasze-skrypty-i-mody/page__pid__10678__st__40#entry10678 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi