Azakal Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 CytatEdit 2008.01.06 Wstawiam działającą, przetestowaną instalację dla grających w XTM (by Adrian_Wir): 1. X3 2. patch 1.4 do 2.5b3. BonusPackage 3.1.07 4. Spolszczenie do BP 3.1.074. XTM 7a (w sumie zgranie plików nie instalacja)5. Łatkę: XtendedModScripts+Patch-0.7.36. Spolszczenie do XTM'aTekst autorstwa Stalovego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Dobrze jest instalować patche wg tej kolejności:1.4 >> 2.0.22.0.2 >> 2.5Ktoś wspominał o problemach z menu przy bezpośredniej instalacji patcha 1.4 na 2.5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZERO Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Witam wszystkich na zapasowym forum. Użytkownik "jk16" = "ZERO". Zmieniam, bo ZERO to mój stary pseudonim, a głupie jk16 to jak robot R2D2 Ja instaluję od razu 1.4 na 2.5 i żadnych problemów nie stwiedziłem. Chyba, że przy niektórych konfiguracjach hardware/software się zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Hehe, witamy w klubie jk16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanss Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Dzień dobry..dzięki za zaproszenie.Widzę że mnie uprzedziliście...wysłałem do znajomego admina z forum gier strategicznych zapytanie czy nie dało by się stworzyć dla Nas jakiegoś działu ale widzę że będzie zbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Wiesz hanss... mamy sporo sprzętu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Ja od siebie, coś bardziej szczegółowego:Ja wkleję tutaj krok po kroku instalację Xtended Smile.A więc uwaga, skupić się:1. Ściągamy plik 0.7a Core-Mod Files .RAR format 337MB ze strony:http://www.thexuniverse.com/viewtopic.php?t=35232. Następnie patch 0.7.3 + Script Files z tej samej strony3. Rozpakowywujemy rara z Core-Mod Files.4. Uzyskujemy oto takiepliki:10.cat i 10.datfoldery:soundtrack5. Jak można się domyśleć pliki 10.cat i 10.dat wklejamy do głównego folderu z grą, X3 Reunion, a folder soundtrack możemy nadpisać z folderem X3 Reunion/soundtrack, najprawdopodobniej niektóre pliki dźwiękowe ulegną zamianie.6. Następnie odpalamy najnowszą wersję programy Cycrowa Script Menager ze strony: http://homepage.ntlworld.com/cycrow/XPl ... _Setup.exe i po prostu instalujemy ten plik skryptów, który ściągnęliśmy, czyli: 0.7.3 + Script Files7. Odpalamy grę, dajemy Nowa Gra, Własna gra i powinniśmy uzyskać dostęp do nowych lokacji startowych.8. Według mnie najlepiej instalować Xended na zupełnie czystej wersji X3 Reunion, nie wiadomo nigdy, co się wcześniej grzebało, czy wcześniejsze skrypty będą kompatybilne z modem itp. Jeżeli ktoś jest mądrzejszy i jednak chce instalować moda na starą wersję gry, niech nie narzeka potem i nie pisze o jakichś problemach, np. z Read Textami SmileChoć oczywiście, Xtended, jak zauważyłem w grze posiada trochę ReadTextów, ale to już są znane błędy, które są w trakcie poprawiania.9. Życzę udanej gry i zabawy Smile//EDITUWAGA!!Stare savy z czystego X3 gryzą się z Xtended. Zalecanym jest rozpoczęcie rozgrywki od nowa.Jak ktoś zainstaluje Xtended i odpali stare savy, niech nie pisze potem, że coś mu nie działa! Ostrzegałem.UWAGA!! OFF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 to zainstaluj tłumaczenie do XTM i nie będzie readtextów )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Instalacja 1.4 na 2.5 skutkuje, przynajmniej u mnie, wstępnym menu w j. angielskim. Ale jeśli komuś New Game nie przeszkadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoBeK Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 WoyTass* raczej instalacja 2.5 na 1.4 , ale masz racje, ze glowne menu jest w jezyku angielskim. Poza tym wszytko jest po polsku wiec jesli ktos odpali gre i zobaczy menu, to NIE PANIKOWAC! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Się Pan czepiasz jednej małej literki a właściwie jej braku. Miało być z 1.4 na 2.5 a wyszło, jak wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azrael88 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Na wstępie witam szanownych forumowiczy, jestem miłośnikiem serii X, ale moje przygody z tym uniwersum zakończyły się po przejściu jedynki i dwójki, część trzecią posiadam właściwie od premiery ale nie udało mi się jeszcze zagrać...Jako że widzę ciekawie zapowiadającego się moda chciałbym go zainstalować, tylko proszę o podpowiedzi Co mam zrobić z plikami 480010.zip oraz 1.5.zip, po prostu gdzies je rozpakować? Rozumiem że bez script managera sie nie obejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanss Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Cześc Azz widzę że skorzystałeś z zaproszenia...ja Ci co prawda nie pomogę bo moda instalowałem dawno temu. Zajrzyj do FAQa punkt 10:http://xudb.pl/index.php?/topic/36-faq-x3-xtm-tc-komentarze/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 arael, poczytaj poprzednią stronę tego tematu, tam masz wszystko wyjaśnione krok po kroku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Cytat Co mam zrobić z plikami 480010.zip oraz 1.5.zip, po prostu gdzies je rozpakować? 480010.zip zawiera spolszczenie bonuspacka - wrzucasz plik xml do katalogu t.1.5.zip to spolszczenie do XTM - też wrzucasz rozpakowane pliki do t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azrael88 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 dzięki, po południu będę instalował, jakby co to jeszcze popytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azrael88 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 mod działa, w związku z tym mam kolejne pytania:1. cz X³: Reunion Cockpit Mod by Imp działa z XTM, wkurza mnie brak kokpitów2. wiem że są sektory ziemskie, mógłbym prosić o ich namiary? Chciałbym, o ile to możliwe, zacząć tam grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 1. olej ten cocpit mod , przyzwyczaisz się szybko do gry bez kabinki2. Włącz dostęp do sektorów w opcjach AI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Cytat1. cz X³: Reunion Cockpit Mod by Imp działa z XTM, wkurza mnie brak kokpitów2. wiem że są sektory ziemskie, mógłbym prosić o ich namiary? Chciałbym, o ile to możliwe, zacząć tam grę.1. Też radzę olać mod z kokpitem, do tego chyba on się gryzie z XTM-em.Miałem rację, a przynajmniej tak jest wg. forum Xtended zobacz. Jak na prawdę to nie wiem, nigdy kokpitów nie używałem.2. Zobacz do FAQ #23, możesz zacząć nową grę w sektorach ziemskich, wystartuj z opcji startowych dodanych przez mod XTM-a. Jedna, albo dwie takie opcje zaczynasz jako ziemianin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 OT: Z kokpitami to jest tak, że ci którzy rozpoczęli grę od X3 ich nie potrzebuję, ale starsi piloci czują pewien dyskomfort siedząc okrakiem na kadłubie statku... Panowie Piloci! Proszę o zamieszczenie tu posta ze wskazówkami dla początkujących XTM'owiczów, takich jak np. ja (tak, tak - dopiero co zainstalowałem XTM po raz pierwszy!): np. jaką rozgrywkę wybrać, czym XTM różni się od X3, itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 generalnie wszystkie różnice widać gołym okiem (zmiana grafiki dodanie kilkudziesięciu nowych statków) a te co nie widać to i tak sie zauważy jak pierwszy lepszy pirat złoi ci skórę (podniesione SI) no i wszystkiego jest więcej. łatwiej natrafić na wroga lub on na ciebie jak się zagapisz. A najlepiej to samemu odkrywać zalety i uroki XTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Czyli po zainstalowaniu XTM nie ma znaczenia, jaką grę zacznę - rozgrywkę z fabułą, jeden z profili, grę własną X3 bądź XTM - zawsze będzie to XTM z wszystkim, co ten mod niesie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Raczej tak. Rozpoczynałem grę z XTM-em z dwóch opcji startowych: "Wróg publiczny" i Bankrut zabójca" i nie widzę różnic. Większe różnice, ale tylko przy starcie są jeśli rozpoczniesz grę z opcji startowych dodanych przez XTM-a: własna gra i wszystkie z XTM na początku nazwy. Tam w kilku opcjach startujesz z pokaźną flotą statków i niezłym zapasem gotówki, o fabrykach nie wspominając. Możesz np. wystartować w Soneńskiej Scylli, z Bazyliszkiem jak skrzydłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 podobno jak zaczniesz z opcji startowych XTM to nie mam możliwości wykonania misji z Bala's Gi ale tylko tak słyszałem, gdyż nigdy nie grałem na tyle na tych opcjach startowych by tego doświadczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Dokładnie - misji nie wykonasz - można tylko dodać statki (M3+ i Hyperion) do stoczni za pomocą skryptu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi