WoyTass Posted June 27, 2008 Share Posted June 27, 2008 O ile się na tym znam, to zmienia też trochę HUD-a. Pobawiłem się trochę i zrobiłem to samo co z MH – wywaliłem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LongOne Posted June 27, 2008 Share Posted June 27, 2008 Mnie tam nowa kolorystyka i część zmian bardzo odpowiada. Nie podoba mi się stanowczo wygląd ekranu własności i mam wątpliwości co do usunięcia ramek wokół obiektów widocznych na ekranie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoyTass Posted June 27, 2008 Share Posted June 27, 2008 I właśnie dlatego wywaliłem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dramal Posted August 29, 2008 Share Posted August 29, 2008 Witam Wszystkich!Bywałem czasem na starym forum (częściej w roli czytelnika niż piszącego) lecz wcześniej XTM mnie nie interesował. Teraz byłbym bardzo wdzięczny doświadczonym graczom za podanie właściwej kolejności instalacji modów i skryptów wraz z linkami. Zacząłem czytać ten temat i się zagubiłem. Dużo pracuję - mało sypiam w związku z czym proszę o wersję "idiot"może być na PM. Powiem też coś za co część graczy obłożyła by mnie klątwą, a mianowicie chodzi mi o kod/cheat na kasę. Nie mam dość czasu by dochodzić do wszystkiego samemu. Kiedy się pobawię zapragnę przejść to na czysto ale najpierw chciałbym poeksperymentować i po prostu się pobawić. Wiem, że to "pójście na łatwiznę i psuje zabawę z gry" ale uwierzcie mi Panowie i Panie, że dla mnie zabawą są max 2 godzinki przed kompem które mogę wygospodarować, a sami wiecie iż owe dwie godzinki przy X3 są niczym "kropla w morzu" zanim jest cię stać na coś większego od pogromcy.Bardzo proszę o pomoc.p.s.Link do spolszczenia do BP 3.1.07 nie działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted August 29, 2008 Share Posted August 29, 2008 Kolejność jest na pierwszej stronie tego wątku właśnie w wersji "Media Markt"Link już działa. Trzeba było zajrzeć do tematu o spolszczeniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dramal Posted August 29, 2008 Share Posted August 29, 2008 Cóż... Media Markt "nie jest dla idiotów" - tam trzeba się znać na tym, co zamierzasz kupić - sprawdziłem w 3 filiach, kiedy zaczynasz pytać o szczegóły techniczne, których nie ma na metce wyrobu obsługujący Cię stwierdza "ja nie jestem z tego działu, tylko zastępuję kolegę".Dzięki już się ściąga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrWHO Posted October 27, 2008 Share Posted October 27, 2008 Przepraszam, ale jak się instaluje wersję 0.75?Tak jak tu w pierwszym pościeCzy po prostu "na chama" kopiuj i wklej do katalogu głównego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZERO Posted October 27, 2008 Share Posted October 27, 2008 Patcha rozpakowujesz do katalogu głównego z grą, czyli metoda "na chama" zadziała Potem spolszczenie (0.74) i myk na pozbycie się read-textów - patrz FAQ pytanie 12 (link http://xudb.pl/index.php/topic/36-faq-x3-xtm-tc-komentarze/) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted October 28, 2008 Share Posted October 28, 2008 Wersja 0.7.5 posiada tymczasowe spolszczenie fabrycznie zamontowane.Pełne spolszczenie XTM niedługo już będzie gotowe na Mamucie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madej Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 Zauinstalowałem XTM 0.7.5 ale nie działa:( o to co zrobiłem. 1 Odinstalowałem czystego X32. folder gry wywaliłem do kosza.3. Instalacja X3 Reunion4. instalacja wersji 2.55 instalacja bonus package 3.1.07.6. instalacja bonus PL7. instalacja XTM 0.7.5 Full. exe8. instalacja spolszczenia XTM. Jedynie plugin menagera nie odinstalowywałem i zostawiłem, ale to powinno być bez znaczenia, bo to przecież tylko program instalacyjny skryptów. Pomocy bo nie wiem co robić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madej Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 CytatZauinstalowałem XTM 0.7.5 ale nie działa:( o to co zrobiłem. 1 Odinstalowałem czystego X32. folder gry wywaliłem do kosza.3. Instalacja X3 Reunion4. instalacja wersji 2.55 instalacja bonus package 3.1.07.6. instalacja bonus PL7. instalacja XTM 0.7.5 Full. exe8. instalacja spolszczenia XTM. Jedynie plugin managera nie odinstalowywałem i zostawiłem, ale to powinno być bez znaczenia, bo to przecież tylko program instalacyjny skryptów. Pomocy bo nie wiem co robić Już działa:) nie skopiowałem katalogów t , maps, scripts itd do katalogu z grą bo myślałem że wystarczy instalator XTM 0.7.5 full.jedyny problem jaki mam to bardzo dużo niezidentyfikowanych obiektów w uzbrojeniu i wyposażeniu statków:/ być może jakiś pliczek nie w to miejsce co trzeba wrzuciłem( gdzie wrzucamy plik director??) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 Instalator full sam wypakowuje wszystko do odpowiednich katalogów, trzeba mu tylko na początku wskazać katalog z grą. Katalog "Directior" do głównego katalogu gry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vrihedd Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 FAQ pytanie nr 29: http://xudb.pl/index.php/topic/12-pytania-do-faq/Tam powinna być odpowiedź.Pewnie grasz ziemniakiem i nie masz specyfikacji ziemskiego uzbrojenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 Co do instalacji wersji Full, rozpakowałeś instalatora do pierwszego lepszego katalogu jaki pojawił się po uruchomieniu instalatora? Jeśli tak to przekopiuj wszystko do katalogu głównego gry, drzewko podkatalogów masz przygotowane. Lub uruchom instalatora XTM-a full jeszcze raz i podaj mu ścieżkę do katalogu z grą, a wypakuje ci wszystko poprawnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madej Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Racja, nie zauważyłem że rozpakowało mi do innego katalogu:/ przerzuciłem pliki ręcznie i też działa:) jedyny problem to problem z grafiką....tzn statki w raz ze zmniejszaniem/zwiekszaniem odległości od kamery zewnetrznej w szybkim tempie zmieniają tekstury...strasznie to brzydko i nienaturalnie wyglada:/) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Wyłącz AQC - automatyczna kontrola jakości tekstur - dla wolnych maszyn; w menu startowym jest to automatyczna jakość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madej Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 Niestety nie pomogło....można jeszcze coś zrobić?? ktoś też tak ma jak ja ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szynszyl Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Prosiłbym, o aktualnie działający link do XTM 7.4 full (o ile sie nie myle to mod w wersji 7.4 ale za cholerę nie mogę znaleźć linka a ten link do XTM na pierwszej stronie tego tematu nie działa Już nie ważne znalazłem wersie 7.5 full Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 8, 2009 Share Posted August 8, 2009 no to jak znalazłeś to podaj ten link, może inni też mają problem z niedziałającym linkiem, np ja Z góry dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted August 8, 2009 Share Posted August 8, 2009 Linki działające są w FAQ#69 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
major242 Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 witam wszystkich wyjadaczy czytam od dawna te forum aczkolwiek to mój 1 post.zainstalowałem dzisiaj XTM i mam problem którego nieznalazłem na forum mianowicie taki:jeśli nie wiecie co to mam na myśli to że ikony statków stacji itp które powinny być na obrzeżach ekranu są w jego centrum i to bardzo małe oraz sloty na broń też są bardzo małe (i znajdują się w okienku celu) tak poprostu nieda się grać (( jest to problem z xtm ponieważ wcześniej grająć w czytego x3 niemiałem tego:/proszę o szybką pomoc P.S. po wgraniu spolszczenia do xtm mam dodatkowo problem z readtextami (2 screenshot) i to nie pojedynczymi ((błagam was o pomoc bo chciałbym zagrać sobie w xtm;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 Po instalacji rozpocząłeś nową grę czy kontynuacja starej?Czy instalację wykonałeś zgodnie z FAQ#69?Moja rada, zrób kompletną reinstalkę tak jak jest opisana w FAQ#69 i rozpocznij nową grę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
major242 Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 1. rozpocząłem nową grę (sejwy ze starej gry już dawno poszły do kosza)2-3. instalowałem już kilkakrotnie według tych zasad i wciąż mi się powtarza ten sam błąd. co do sprzętu też mam dobry: intel core 2 duo 3Ghz, 2x GF 8800GTS 3Gb RAMu itp. kiedyś próbowałem zagrać w Darkstar One ale miałem problemy z grafiką (kosmos ciemniał, obiekty też aż w końcu nic niebyło widać [poza kokpitem]. Jak szukałem rozwiązania tego problemu to widziałem że wiele osób ma z nim problemy ale nigdzie nie znalazłem rozwiązania ) a skoro nie mogłem w to zagrać to zdecydowałem się na coś podobnego czyli x3. Może to ma jakieś powiązania ale jeśli tak to jakie? Proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 Najprędzej popełniasz błąd przy instalacji spolszczenia, albo Bonus Packa, XTM-a, albo obu na raz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
major242 Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 przy instalacji Bonus Packa nie bo instalowałem go tak jak normalnie a zawsze działało wszystko ok.a przy instalacji xtm-a i jego spolszczenia to robie tak:dla xtm-a wybieram folder: F:\Program Files\DeepSilver\X3 Reuniona spolszczenie wypakowywuje i wklejam do folderu: F:\Program Files\DeepSilver\X3 Reunion\t podmieniając wszystkie pliki. Poza tym niema gdzie popełnić błędu (chyba że gdzieś w w/w momentach coś źle robie )http://xudb.pl/index.php/topic/36-faq-x3-xtm-tc-komentarze/page__st__60__p__6221#entry6221 przeczytałem od dechy do dechy kilkakrotnie i robię wszystko dokładnie tak jak tam jest napisane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts