FSEbola Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 W dniu 20.08.2013 o 03:17, Yacek napisał:I w ten sposób czar nowej, wspaniałej gry, prysł. Zniszczył go realizm rynku miejmy nadzieję Yacku że ten realizm rynku dość szybko wymusić na Steamie 'chęc' mniejszego zysku na tej grze.Przy takiej cenie pre oredera w wersji elektronicznej aż strach pomyśleć ile sobie na dzień dobry zazycza w dniu premiery, gdzie tymczasem na amazone pre order 30funtow w wersji pudelkowej kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bufi Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 W dniu 20.08.2013 o 03:17, Yacek napisał:I w ten sposób czar nowej, wspaniałej gry, prysł. Zniszczył go realizm rynku I tak i nie. Skoro tyle sobie zycza to musi to byc naprawde dobra gra i pewnie taka jest. 7 lat pracy, to dosyc sporo.Chyba dlugo nie zobaczymy tak zlozonej i skomplikowanej technicznie gry. W calosci napisana w 64-bit. Nie ma drugiej takiej na ten dzien.Wlozono w nia sporo pracy i pieniedzy.Bernd powiedzial, ze gdyby nie umowa ze steamem, prawdopodobnie w ogole bysmy nie zobaczyli tej gry.(wieksza ilosc klientow i gotowki) Bo kiedy robili X Reunion, wpompowali mase kasy. Wiec uszanujmy ich prace.Oczywiscie, cena jest zbyt wygorowana i nie zanosi sie aby do konca roku bylo taniej.Ok, na Świeta beda promocje na Steam, ale X Rebirth imho co najwyzej zejdzie -50%O polskim wydaniu tez nic nie slychac. Moze nie bedzie w tym roku premiery pl.Ja zaciskam pasa do konca roku, bo juz kupilem X Rebirth a jeszcze czeka mnie upgrade sprzetuspecjalnie pod Rebirtha.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSEbola Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 W dniu 20.08.2013 o 05:26, bufi napisał:I tak i nie. Skoro tyle sobie zycza to musi to byc naprawde dobra gra i pewnie taka jest........P.oby to nie był przerost formy nad treścią. Diablo 3 też miało być dobre, też nieskończenie długo/ dłużej czekaliśmy, cena na dzień dobry też była wysoka (jak dobrze pamiętam w dniu premiery 190zł)a okazało się co??? Gra nie warta funta kłaków. Co prawda w tym przypadku odrzucam myśl ze Rebirth może być tak spaprany jak wyżej wspomniana gra. Miejmy nadzieję że w chociaż w tym przypadku czas przełoży się na jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bufi Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 W dniu 20.08.2013 o 05:42, FSEbola napisał:oby to nie był przerost formy nad treścią. Diablo 3 też miało być dobre, też nieskończenie długo/ dłużej czekaliśmy, Dobry przykłąd z Diablo3. Akurat mniew ogole nie interesi Diablo ale Blizzard zawsze byl porzadna firma z porzadnymi produktami.Na gry space-sim moge na pewne niedociagniecia przymknac oko. Ale nie wierze, ze ludzie ktorzy zajmuja sie od wielu latjednym gatunkiem gry, moga cos spaprac. Tym bardziej, ze wiekszosc z nich to pasjonaci tego typu gier, wiec wiedzajak utrzymac klimat w grze i niczego nie spaprac. Ok, beda lamenty i placze przez pierwszych kilka miesiecy.Ale po kilku miesiacach beda poprawki, mody, skrypty. Zapowiedziano, ze modowanie gry bedzie duzo latwiejsze niz w poprzednich czesciach.Praktycznie wszystko mozna bedzie zmienic A i developerzy, jak sami powiedzieli, ze ZAWSZE sluchaja glosow graczy wiec, mozna sie spodziewacw grze zachciewajek graczy, wlacznie z mozliwoscia sterowania roznymi typami stakow. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcoos Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 A gdzie stara zasada kupiecka: "mała marża - duży obrót"? Imho przy cyfrowych dystrybucjach obecnie przebijają się dobre gry za grosze (popatrzmy chociażby na takie humblebundle).Oczywiście - tutaj mamy podejście korporacyjno-marketingowe, gdzie sprzedający wie, że jest grupa nabywców, którzy zapłacą każdą kasę za ich produkt - a za pół roku kupi reszta biedoty za promocje 75% albo 90% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 49,99 euro to cena dla ludzi zachodu, dlatego nas przeraża. Czekam na promocję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon.Q Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 W dniu 20.08.2013 o 12:49, LeWaR napisał:49,99 euro to cena dla ludzi zachodu, dlatego nas przeraża. Czekam na promocję.I to jest kolejny powód za którego sprawą gra u nas nie przejdzie. Wydawcy, który by grę wydał w Polsce po prostu by się nie opłacało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSEbola Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 W dniu 20.08.2013 o 12:49, LeWaR napisał:49,99 euro to cena dla ludzi zachodu, dlatego nas przeraża. Czekam na promocję.Cena dla wyspiarzy bardziej mnie przekonuje, a oni to też zachód i do tego patrząc na ceny steamowe można rzec TYLKO 30 funtów za wersję pudelkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 W dniu 20.08.2013 o 05:21, FSEbola napisał:miejmy nadzieję Yacku że ten realizm rynku dość szybko wymusić na Steamie 'chęc' mniejszego zysku na tej grze.Przy takiej cenie pre oredera w wersji elektronicznej aż strach pomyśleć ile sobie na dzień dobry zazycza w dniu premiery, gdzie tymczasem na amazone pre order 30funtow w wersji pudelkowej kosztujeBez rabatu to 49,99. Ciekawe czy cena na Amazonie utrzyma się po opublikowaniu cen Ego.W dniu 20.08.2013 o 05:26, bufi napisał:I tak i nie. Skoro tyle sobie zycza to musi to byc naprawde dobra gra i pewnie taka jest.Może. Okaże się jak wyjdzie.Mnie cena nie przeraża, dlatego dałem emotke na końcu wypowiedzi. Ale zapewne wielu powstrzyma ona przed kupnem gry, mimo że czekają na nią od "7 lat".To czy kupię grę, lub nie zależy od innych powodów i jak na razie skłaniają się one w stronę NIE. Dlaczego? Choćby dlatego ,że nie lubię kokpitów, a tu bez tego jak na razie gry nie widzę. Ten kokpit w X-R razi mnie i odstrasza. Nie podoba mi się to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bufi Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 W dniu 20.08.2013 o 16:59, Yacek napisał:NIE. Dlaczego? Choćby dlatego ,że nie lubię kokpitów, a tu bez tego jak na razie gry nie widzę. Ten kokpit w X-R razi mnie i odstrasza. Nie podoba mi się to.Kokpit można wyłaczyć. Jest to dobrze widoczne na kilku screenach.(widoczny sam celownik). Wada; nie widać 'zegarów'. Choc nie wiem czy akurat dla Ciebie to wada.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Jak na razie to brak kokpitu zauważyłem tylko przy sterowaniu droidami. A jak pisałem, jest tylko jedno "ale" z kilku.Dlatego czekam na jakieś demo, aby się przekonać i dopiero podjąć decyzję.I mam nadzieję, że Egosoft nie rozminie się z oczekiwaniami graczy (moimi też) i nie podzieli losu innych producentów gier, których wizje nowych gier zbyt odbiegały od wizji graczy tych gier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bufi Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 W sobote sie dowiemy duzo wiecej, beda screeny,filmy, wywiady, autografy...ps. Jak ktos bedzie tam sobote i bedzie mozliwosc pogrania w XRebirth, prosze zrobic fotke , ze da sie grac bez kokpitu P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 W dniu 20.08.2013 o 17:29, bufi napisał:ps. Jak ktos bedzie tam sobote i bedzie mozliwosc pogrania w XRebirth, prosze zrobic fotke , ze da sie grac bez kokpitu Z dedykacja dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon.Q Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Postaram się coś pstryknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BishopLocke Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Na Zavvi 27 funciaków.http://www.zavvi.com/games/platforms/pc/x-rebirth/10448547.htmlI tak drogo, ale lepiej niż 45 euro.Mam nadzieję, że w miarę szybko będzie się dało kupić za jakieś 20 funtów, tyle mogę dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSEbola Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 W dniu 20.08.2013 o 19:34, BishopLocke napisał:...................Mam nadzieję, że w miarę szybko będzie się dało kupić za jakieś 20 funtów, tyle mogę dać.:podejrzewam ze w przeciagu roku jak nie dluzej cena 20 funtów bedzie nieosiagalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 W dniu 20.08.2013 o 19:34, BishopLocke napisał:Na Zavvi 27 funciaków.http://www.zavvi.com/games/platforms/pc/x-rebirth/10448547.htmlI tak drogo, ale lepiej niż 45 euro.Mam nadzieję, że w miarę szybko będzie się dało kupić za jakieś 20 funtów, tyle mogę dać.http://xudb.pl/topic/2528-jak-kupic-x-rebirth/page__view__findpost__p__39531Najpierw czytać, potem pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Nie panikujcie tak z tymi cenami, jeśli tylko zostanie wydana w Polsce to po roku pewnie będzie ją można kupić za 30 zł w PKK, a nawet jeśli nie to nie będzie kosztować stówy, w Polsce gierki szybko tanieją - no oprócz gier blizzarda, one nie tanieją :/ , a jeśli nie zostanie wydana to kupi się na jednej ze steamowych wyprzedaży za parę euro, wystarczy trochę poczekać, co do obecności kokpitów to juhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu wreszcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Cenę mogę przełknąć jeśli gra będzie miała to coś co odnajdywałem w poprzednich odsłonach X'ów. Jednak jak dla mnie dzień dzisiejszy jest trochę zbyt dużo niewiadomych i jeszcze się wstrzymuję z zamówieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dramal Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Dopiero niedawno za zatrwarzającą cenę 9 zł sprawiłem sobie wszystkie poprzednie części (wygrzebalem w koszu z wyprzedarzami w Realu) i zacząłem bawić się TC wcześniej cały czas siedziałem przy Reunion, więc o ile Rebirth podoba mi się, o tyle mam jeszcze całą masę zabawy z TC Pewnie doczekam wersji PL i to za 20 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon.Q Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Fabuła raczej szybko Ci zleci. A druga sprawa. W X'y można grać w nieskończoność i nigdy się nie znudzi, a jeśli się znudzi to chwila przerwy i znowu będzie Ci się chciało grać Tzn. w moim przypadku tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
facemob Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Sadze ze na bank gra bedzie do kupienia na keye pl. Tam maja bdb ceny. No ioczywiscie bedzie mozna to w steam aktywowac. Aczkolwiek tez bym chcial jak niektorzy wersje pudelkowa zakupic i to najlepiej po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek950 Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Ja mam takie pytanko, dlaczego preorder gry jest dostepny w tych 2 sklepach i czemu tylko tyle kosztujehttp://www.ultima.pl/pcx_rebirth/i14815/ http://muve.pl/pc/symulacje/x-rebirth-pc/54877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Możesz kupić na Steamie: http://store.steampowered.com/app/2870Możesz też w sklepie Egosoftu: http://www.egosoft.com/shop/Przelicz sobie cenę w tych sklepach z EUR na PLN, będziesz wiedział czemu tyle kosztuje w sklepach, które linkowałeś.Zresztą cena nie odbiega od cen innych gier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek950 Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Cena w tych 2 sklepach wynosi 129.90 natomiast na steamie po przeliczeniu troche ponad 200 zl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi