Omicron Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Jak mogę używać napędu skokowego i gdzie go mogę kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zalecany wgląd do instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Instrukcja do gry. Na takie pytanie się na forum nie odpowiada. Jest też coś takiego jak Encyklopedia w grze, szukaj na forum tematu o Encyklopedii.Jagoda, nie łam zasad odpowiadania na pytanie, na które odpowiedź jest w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 skasuj zamknij temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Edytuj posta. Nie kasuję, nie zamykam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Cytatgdzie go mogę kupić?Niedawno ten temat był poruszany, wystarczy użyć funkcji "Szukaj": http://xudb.pl/topic/756-gdzie-kupi-nap-d-skokowy/%C4%99d+skokowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 http://xudb.pl/topic/580-re-5-misja-terran/#entry6984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eradorius Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Wg mnie nie łamie, w instrukcji jak dobrze pamiętam nie ma wyszczególnione gdzie można go kupić. Yackowi pewnie chodziło o pytanie "Jak go używać?". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Dokładnie, chodziło o "jak używać". Ktoś chce przepisywać instrukcję na forum? Podanie lokalizacji stacji gdzie można kupić jak sami zauważyliście jest dopuszczalne. Choć można do wszystkiego dojść samemu, Encyklopedią, mapa Scorpa itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omicron Opublikowano 31 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 CytatNiedawno ten temat był poruszany, wystarczy użyć funkcji "Szukaj": http://xudb.pl/topic/756-gdzie-kupi-nap-d-skokowy/%C4%99d+skokowyDzięki za odpowiedź, szukałem na forum i w encyklpoedii ale widocznie źle bo nie znalazłem. Poza tym jestem nowym graczem X3, nie używam żadnych dodatkowych modów lub skryptów.Jeszcze raz dzięki za pomoc, a reszcie za "gorące" xenońskie powitanie.Happy New Year! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Napęd kupisz np w Terra Corp HQ i innych HQ lub u Gonerów w świątyni, Możliwe że i Teladianie to mają nie pamiętam bo dawno nie grałem. A używasz poprzez mapę więcej ci nie powiem bo w instrukcji to jest opisane.Wiesz każdy tu się wpienia jak trzeba ciągle to samo powtarzać a że gra jest złożona to nowi zazwyczaj zadają setki pytań nie martw się o przy witanie to tylko na początku tu tak jest ogólnie Atmosfera wydaje się być zdrowa na tym forum, każdy ma początki, a co do gry to graj i ją poznawaj bo jest bardzo dobra na początku odstrasza złożonością ale po jakimś czasie potrafi gracza omamić swoimi wdziękamiA co do tego że to początki twojej obecności na forum to mówię w imieniu wszystkich Witam cię serdecznie i na przyszłość nie zrażaj się takimi rzeczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedudg Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 CytatNapęd kupisz np w Terra Corp HQ i innych HQ lub u Gonerów w świątyni, Możliwe że i Teladianie to mają nie pamiętam bo dawno nie grałem. A używasz poprzez mapę więcej ci nie powiem bo w instrukcji to jest opisane.Wiesz każdy tu się wpienia jak trzeba ciągle to samo powtarzać a że gra jest złożona to nowi zazwyczaj zadają setki pytań nie martw się o przy witanie to tylko na początku tu tak jest ogólnie Atmosfera wydaje się być zdrowa na tym forum, każdy ma początki, a co do gry to graj i ją poznawaj bo jest bardzo dobra na początku odstrasza złożonością ale po jakimś czasie potrafi gracza omamić swoimi wdziękamiA co do tego że to początki twojej obecności na forum to mówię w imieniu wszystkich Witam cię serdecznie i na przyszłość nie zrażaj się takimi rzeczami.życzę powodzenia Andrew w szukaniu Świątyni Gonerów w X3 TC która ci cokolwiek sprzeda - ta którą pomożesz wybudować niczym nie handluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Cytatżyczę powodzenia Andrew w szukaniu Świątyni Gonerów w X3 TC która ci cokolwiek sprzeda - ta którą pomożesz wybudować niczym nie handluje Ale modlić się za nas będą. Mnie nie jeden raz ich modlitwy pomogły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedudg Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 CytatCytatżyczę powodzenia Andrew w szukaniu Świątyni Gonerów w X3 TC która ci cokolwiek sprzeda - ta którą pomożesz wybudować niczym nie handluje Ale modlić się za nas będą. Mnie nie jeden raz ich modlitwy pomogły jasne Yacek co nie zmienia faktu że świątynia nie handluje a Andrew pomylił X3 reunion z X3 tc i podaje mylące nowego gracza informacje ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Oczywiście. Nie chciałem negować Twojej wypowiedzi, masz w niej rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Czy ja o wszystkim muszę pamiętać. X3 r nie różni się bardzo od TC i większość stacji jest w tych samych miejscach a że nie grałem już w żadną z tych gier ponad 3 miesiące to nie pamiętam, z grubsza to chyba dobrze odpowiedziałem, ale z tego co widzę to nowy i tak chyba się wystraszył bo już się nie pojawia na forum.Jak tak dalej będzie to forum umrze bo nie będą powstawały nowe tematy bo już nie będzie na nie pomysłów skoro kilka razy nie można na ten sam temat pogadać pamiętam na ego z 5 razy się powtarzał każdy temat. HEHE co nie znaczy że to jest dobre no ale. Zresztą każdy sam sobie odpowie jak jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viggin Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 A mi na ten przykład brakuję swiątyni gonerów... kupowanie polis i napędów skokowych na innych stacjach to juz nie to samo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 CytatA mi na ten przykład brakuję swiątyni gonerów... kupowanie polis i napędów skokowych na innych stacjach to juz nie to samo.. Zgadzam się, to miało w X3R swój klimacik, teraz brakuje tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 CytatCytatCytatżyczę powodzenia Andrew w szukaniu Świątyni Gonerów w X3 TC która ci cokolwiek sprzeda - ta którą pomożesz wybudować niczym nie handluje Ale modlić się za nas będą. Mnie nie jeden raz ich modlitwy pomogły jasne Yacek co nie zmienia faktu że świątynia nie handluje a Andrew pomylił X3 reunion z X3 tc i podaje mylące nowego gracza informacje ]Ale Andrew nie zrobił tego celowo. Każdy może się pomylić, zapomnieć i napisać złą odpowiedź. Ktoś inny to skoryguje i jest OK. Po to jest forum, nie ma co się denerwować z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omicron Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 ale off zrobiliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berengar Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Niektórzy uważają to za zbytnie ułatwienie, ale właśnie gwiezdna mapa to coś, co podróżnik powinien posiadać. Tego brakuje w samym X. Mapa, którą oferuje gra jest troszkę niedorobiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Jeśli mapa w xach była by bardziej dokładna to według mnie satelity straciły by wolę bytu. A tak wrzucasz sobie statelitę i wszystko wiesz co jest w sektorze i co się w nim dzieje. A poza tym w encyklopedii w grze pisze jak już się odkryje dany towar to gdzie można go kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Nie do końca. Satelita ma określony zasięg, w większych sektorach potrzeba kilku satelitów. Możesz tez je w każdej chwili stracić. Do tego wyszukiwanie określonego towaru. Ile musiałbyś mieć satelitów i ile systemów i fabryk sprawdzić, aby go wyszukać w najlepszej cenie. Można się w tym wspomóc skryptami TIS Teladi Information Servise lub Universal Best Buys Sells. Ja jednak wolę od nich właśnie mapę Scorpa. Wpisuję w niej określony towar jakiego szukam i już wiem gdzie, w jakiej ilości i cenie jest dostępny. To wielki zysk czasu, który mogę wykorzystać w inny, bardziej przyjemny sposób.O takich rzeczach jak wyszukiwanie porzuconych statków, lub konkretnych statków w grze, które mogę zniszczyć lub zdobyć już nie wspomnę.No i jeszcze jedna sprawa. Ile razy ktoś pytał na forum "jak dolecieć do sektora X?". Dzięki mapie Scorpa nie ma tego problemu. Ja nie pamiętam lokalizacji wszystkich sektorów i jeśli potrzebuję dostać się szybko do określonego sektora, szczególnie jeśli nie mam go odkrytego, dzięki mapie wiem gdzie lecieć. Może to ułatwienie, ale dla mnie, napiszę to jeszcze raz, zysk czasu, który mogę przeznaczyć na kolejną misję lub inne zadanie, bez tracenia go na błądzenie po omacku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omicron Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 CytatJeśli mapa w xach była by bardziej dokładna to według mnie satelity straciły by wolę bytu. A tak wrzucasz sobie statelitę i wszystko wiesz co jest w sektorze i co się w nim dzieje. A poza tym w encyklopedii w grze pisze jak już się odkryje dany towar to gdzie można go kupić.Temu nie mam właśnie napędu skokowego bo najwidoczniej go nie odkryłem jeszcze (mam nieskończoną fabułę terranów, utknąłem na misji gdzie muszę przewieźć 200teladianium ale nie mam do tego statku, tak czytałem FAQ aby zrobić pierwszą misję fabuły argonów, ale nie otrzymuje nic od nich "lub wysoką rangę u Argonów" - mam Marszałek Federacji) na 100% nie mam go w Encyklopedii Btw. i tu powstaje odpowiedź ma moje pytanie dot. modów/skryptów dla początkujących - mapa scorpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi