Jump to content

MOD Pirate Patrols

Yacek
 Share

Recommended Posts

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

1. Tylko piratów i Kha'ak. Moja wersja dodatkowo usuwa statki cywilne.

2. Nie mam pojęcia, nie używam CMOD-a, ale też nie wiem jak mogłoby to kolidować ze sobą, CMOD operuje na innych plikach, NoCiv, Hard i Xtreme były opcjonalne dla niego, a nie konieczne do współdziałania.

Cytat

czemu nie będzie wersji z xtreme? :|

1. Nie mam czasu na porównywanie zmian jakie wprowadzała ta wersja do pliku.

2. Zmiany jakie ona wprowadzała znacząco obniżały wydajność, co przy instalacji innych skryptów dodających wrogie/neutralne statki, miało spore znaczenie.

Cytat
Cytat

Nowa gra z tym modem i mam 3 Lotniskowce i 4 Niszczyciele w sektorach różnych ras. To mi się podoba 😀

DO jakiej rasy przynaleza te statki ? Chodzi o wrogie statki ?

To spoko. No civ i extreme nie sa mi potrzebne wiec skusze sie na ten modzik.

Jak to do jakiej? Do Kha'ak, tylko jej statki M1 i M2 nazywają się Lotniskowiec i Niszczyciel 😀

NoCiv ci nie potrzebne? Lubisz bez sensowne statki cywilne? Nie dbasz o wydajność? A może ja jakiś dziwny jestem? 😀

Cytat

Mam nociv by OOZ662. Dziala dobrze.

No tak, ale jakbyś chciał PP+Kha'ak to przestanie działać, bo gra może wczytać tylko jeden plik Jobs. Więc jak zapodasz moda PP+Kha'ak to pojawią ci się statki cywilne (zależy od kolejności modów).

Cytat

Żeby było już do końca wszystko wyjaśnione:

Rozumiem że ten plik na mamucie ([TC] NoCivDDTC + Pirate Patrol 2.0) zawiera Pirate Patrole, Khaak invasion i no civil?

Teraz jest to już plik NoCiv + Pirate Patrols + Kha'ak 2.0

I co robi:

Usuwa statki cywilne

Dodaje pirackie patrole

Dodaje inwazje Kha'ak

Cytat

a jeszcze jedno pytanie? 😀

trzeba zaczynać nową grę? 😀

Nie. Ale możesz mieć po zapodaniu moda jeszcze trochę statków cywilnych. Znikną one po jakimś czasie kiedy skończą obecne zadania realizowane przez ich skrypty. W nowej grze statków cywilnych nie ma od samego startu.

Cytat
Cytat

a jeszcze jedno pytanie? 😀

trzeba zaczynać nową grę? 😀

Nie. Ale możesz mieć po zapodaniu moda jeszcze trochę statków cywilnych. Znikną one po jakimś czasie kiedy skończą obecne zadania realizowane przez ich skrypty. W nowej grze statków cywilnych nie ma od samego startu.

hmm ale ja po prostu nałożyłem pliki cat/dat na cat/dat odpowiedzialne za Xtreme + PP + no civil, i tutaj też jest no civil więc może nie będzie cywili.

Cytat

hmm ale ja po prostu nałożyłem pliki cat/dat na cat/dat odpowiedzialne za Xtreme + PP + no civil, i tutaj też jest no civil więc może nie będzie cywili.

Nie będzie, no bo ich nie było już.

PS. Jakby co to jak klikniesz w mojej stopce na link do "Używanych skryptów i modów" to znajdziesz tam linki do wszystkich moich przeróbek modów i innych dzieł.

Cytat

Czy ta nowa kompilacja działa poprawnie także bez DDTC?

Ta kompilacja jest dla czystej gry, bez DDTC, pisałem że była pomyłka w nazwie pliku na Mamucie. Wersji dla DDTC nie ma na razie, czekam na nową wersję RC DDTC 1.1.