braman Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Mam dość komiczny problem zainstalowałem sobie X3TC w wersji Polskiej [wczoraj kupiłem]. Zrobiłem sobie tradycyjnie obraz płyty żeby nie musieć ciągle mieć jej w dvdr no i niestety padł mi dvdr nie czyta rzadnych płyt nie wiem co jest ale gra sie nie odpala z obrazu... Wie ktoś czy jest jakiś patch aby gra chodziła bez płyty lub z obrazu? Czytałem na forum egsoftu że były plany wydania takiego patcha i nic pozatym nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balbinka Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 witam po pierwsze CD rom nie jest chyba drogi ??? nie mam pojecia nie mieszkam w polsce ,podrugie jak zrobiles idealnie ta sama wersje w formacie iso to mozesz ja otwozyc tylko deamonkiem, deamon tools 4.30.2 lub nowszy .to wszystko co moge tobie poradzic i prawde mowic nik nic innego nie wymysli zadnych pathy ani innych programow na granie bez plyty nie wydano , oile wiem ale ja moge byc zdeczja zacofana w tej kwestji wiec radze ci poszukac .z pozdrowieniami Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starjacker0 Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Do tages uzyj formatu mdf, gdyz iso jest "płaski" i czesto ma problemy z zapisem zabezpieczen.Po drugie uzyj najnowszego Daemon Tools .305. Swoja droga poszukaj sobie mini-image na necie (linka nie podam z wiadomych przyczyn). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed971 Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Popieram kolegów. Ja od paru miesięcy gram z obrazu w formacie *.mds (orginalny format Daemon Toolsa). Nie wiem jak kolega robił obraz ale napewno działa z wirtuala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Albo trza się nauczyć robić kopię 1:1, ale to już cięższa kwestia i potrzeba działającego, dobrego napędu... Poza tym, padł Ci napęd i martwisz się tym, że nie możesz odpalić X3? A nie tym, że po prostu nie masz napędu? Coś mi tu śmierdzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Aż w Bydgoszczy czuć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braman Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 hmm tak bo nie mam tym czasem kasy na napęd a sprawę już wyjaśniłem więc post do zamknięcia. i mam orginalną zarejestrowaną grę więc niech Wam śmierdzi nawet z Wąchocka Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Postów nie zamykam. Wiem że masz oryginalną grę: http://forum.egosoft.com/profile.php?mo ... e&u=296191Więc jak komuś coś śmierdzi niech zmieni skarpetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Z wąchocka zawsze śmierdziało, a jak ludzie o tym opowiadali to było wesoło Szczerze powiem, że chyba lepiej kupić za parę złotych napęd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacDyller Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Tak naprawdę to w dzisiejszych czasach da się żyć bez napędu... Na przykład na notebookach gdyby polegać na ukrytej na dysku partycji przywracającej system to nawet do reinstalni nie trzeba płyty. W miare szybki net tylko i ew. może zapasowy dysk na usb. Ale to offtop, tylko chcialem wyjaśnić to, że bardziej można się przejmować niedziałającą grą niż sprzętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Uwaga offtop CytatPoza tym, padł Ci napęd i martwisz się tym, że nie możesz odpalić X3? A nie tym, że po prostu nie masz napędu? Coś mi tu śmierdzi...CytatAż w Bydgoszczy czuć...Zachowują się koledzy, jakby nigdy nie używali "piratów" ]Jeśli nigdy w życiu nie zhańbiliście się piractwem to gratuluje (i nie do końca w to wierzę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 CytatZachowują się koledzy, jakby nigdy nie używali "piratów" ]Jeśli nigdy w życiu nie zhańbiliście się piractwem to gratuluje (i nie do końca w to wierzę )Używałem, przyznaję się...Jednakże już od pewnego czasu nie ściągam pirackich gier i czuję się z tym dobrze. Co do wypowiedzi wyżej, to przepraszam za złośliwość, ale, dla mnie dalej jest to dziwną sytuacją, że brak napędu boli bardziej, niż "niedziałający obraz gry" :|. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Mam pytanie jestem tuż przed zakupem własnej wersji X3:TC... na razie gram u kolegi i w porównaniu do X3:R można rzec wow! Wojny rasy przejmują sobie sektory i w ogóle... jest świetnie (dlatego postanowiłem przesiąść się na X3:TC). Co do marines no to fajnie wyszkoliłem se paru ale co dalej ? Ale mam ważniejsze pytanie znalazłem porzucony bodajże "K" i mam taki problem chce go zadokować i sprzedać ale.... nie mogę go nigdzie zadokować... wysłałem go do sektora dałem polecenie dokuj do argońskiej stoczni i lol "kotwiczy" do niej na parę sekund później zupełnie jakby dostał rozkaz od dokuj i tyle.... nawet nie zdążam kliknąć polecenia Trade... (nie jestem ani na statku ani w sektorze w którym dzieją się te operacje) próbowałem w innych sektorach to samo....A i jeszcze jedno... jakimś cudem dostałem cały sektor Empaiers Edge... razem ze wszystkimi stacjami na nim.... jak to możliwe? mam rozesłane parę statków żeby zbierały złom po całym uniwersum no ale chyba sektor a tym bardziej stacje nie są złomem PS nie chce zakładać nowego tematu coś w rodzaju "problem z K" dlatego pozwoliłem sobie tutaj się dopisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWHO Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Z tym "K" to mi przypomina sytuację z frachtowcami i przepełnioną stacją - tzn. wszystkie punkty dokowania są zajęte i statki próbujące zadokować, będą podlatywać i odlatywać w nieskończoność puki się nie zwolni miejsce.Osobiście nie wyobrażam sobie sytuacji, by stocznia była przepełniona, ale może w twojej grze tak jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 CytatZ tym "K" to mi przypomina sytuację z frachtowcami i przepełnioną stacją - tzn. wszystkie punkty dokowania są zajęte i statki próbujące zadokować, będą podlatywać i odlatywać w nieskończoność puki się nie zwolni miejsce.Osobiście nie wyobrażam sobie sytuacji, by stocznia była przepełniona, ale może w twojej grze tak jest ?Cóż powiem tak próbowałem zadokować do 3 różnych stoczni.... BTW z tym egzemplarzem statku w ogóle coś było nie tak bo jak wszedłem na niego i chciałem ręcznie zadokować no to.... nie mogłem się zatrzymać xD naciskam HAMUJ! a on nadal max speed i sru dalej Efekt końcowy był taki że przeładowałem sobie wszystko z K na inny statek a ten byłem zmuszony rozwalić no cóż długo po nim nie płakałem bo teraz mam i "testuje" statek Tokyo Na Tokyo nie idzie użyć obrony rakietowej moskito (nie obsługuje tych rakiet) jest jakiś sposób aby to obejść? (inne rakiety albo cuś skrypt może)PS jeszcze jedno pytanie może i głupie ale co tam... jak zdobyć Arana? (sektorów gonerów nie spotkałem na mapie scorpa też ich nie widzę a jakiś "świątyń" Gonerów jak na lekarstwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 http://xudb.pl/topic/576-unfocused-jumpdrive-i-nieznane-sektory/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Cytathttp://xudb.pl/topic/576-unfocused-jumpdrive-i-nieznane-sektory/ok dzięki, poczytałem parę tematów...czyli jednym słowem...Arana nie zdobędę nie grając w fabułę? (na razie gram w custom game) Statki typu Vallhala też nie będą w moim zasięgu? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 A ze skryptami grasz? Jak tak to jest wyjście: http://xudb.pl/topic/392-skrypt-stocznia-piracka-marauder/Można tam kupić statek naprawczy, a to jest Aran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 CytatA ze skryptami grasz? Jak tak to jest wyjście: http://xudb.pl/topic/392-skrypt-stocznia-piracka-marauder/Można tam kupić statek naprawczy, a to jest Aran.aaa widzisz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 mam pytanie czy znacie ten sklep i czy możliwa jest taka cena ?http://www.3kropki.pl/p/4/6/x3_konflikt_terranski.phpa może jest gdzieś taniej?PS bo chciałem kupić sobie własny egzemplarz gry, bo u kolegi to czasem zdarza się że są jakieś "freezy" to znaczy gra się zacina i tyle, dźwięk się zapętla i nic tylko reset albo crtl alt delete :///editDobra ale ze mnie głąb dziś http://sklep.cenega.pl/index.php?action=product&nr=870taniej chyba nie będzie? niż u wydawcy Dobra teraz to już w ogóle nie mam pytań 20 złoty za przesyłke taniej wyjdzie jak pojadę do sklepu i kupie te 10 złoty drożej :F (89zł empik)Mam pytanie co do tych zawieszeń w grze... czy Wy też tak macie/mieliście? u kumpla to występują czasem jeden za drugim prawie nie da się grać (system teoretycznie czysty po formacie) z drugiej stronych cholera wie co on tam ma.... Jak ja kupie oryginał odpalę na kompie i coś takiego będzie się dziać to lekko się zdenerwuję :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Trzeba było kupić wcześniej - w Saturnie po premierze były po 70 zł...a jak ktoś nie ma Reunion to jest w najnowszym KŚG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eradorius Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Ja kupiłem w pon za 80zł w saturnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 No to się narobiło mam własną wersje X3:TC czas się zabawić - skrypty po instalowane... Moje pierwsze pytanie czy tan naprawdę te opcje typu AA i Anizotropowe filtrowanie tekstur coś daje w X3? a pytanie stąd się pojawiło że włączyłem grę odpaliłem... i hmm przy moim kompie mam 40 do 50 fps (full detale) na samym początku ciekawe co będzie podczas bitwy....Mój komputer:E8400 3.8GHz4GB RAMRadeon 4850 CrossFireWin XPCzy nie za mało jest tych fpsów... jak na taki komputer? (windows specjalnie dla X3 świeżo po formacie)PS na przyspieszeniu 600% (standard) 24fpsy...A żeby było śmieszniej przesiadłem się na eklipsie (zaawansowane zaćmienie xD) (znaleziona w orcacoke's storm - 170FPS) i teraz w argone prime jest z 70 fps'ów rozumiem że budynki i statki tak ograniczają fps'y? ale czy to i tak nie będzie za mało jak na bitwy.... zobaczymy. A jak u was z płynnością podczas większych bitew? czy wystrzeliwania dużej ilości rakiet przez fregaty rakietowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starjacker0 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 U mnie jak zazwyczaj scina podczas ostrzalu z PDF (jak i w X3), a w sektorze Kha'ak 931 w ktorejs tam misji Final Fury przez te kyony zawisilo mi gre ponad 5 razy, w tym 3 razy pomogl tylko restart kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 CytatU mnie jak zazwyczaj scina podczas ostrzalu z PDF (jak i w X3), a w sektorze Kha'ak 931 w ktorejs tam misji Final Fury przez te kyony zawisilo mi gre ponad 5 razy, w tym 3 razy pomogl tylko restart kompałaaadnie to widzę że X3:TC jest baaardzo zoptymalizowany no nic zobaczymy jak będą u mnie się toczyły bitwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi