Yacek Posted December 1, 2012 Author Share Posted December 1, 2012 Poprawiłem. Bardzo dziękuję, za uważne czytanie i zwrócenie uwagi na błędy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piteropeter Posted December 1, 2012 Share Posted December 1, 2012 Nie ma za co Przeoczyłem jeszcze jeden błąd:Nomenklatura"Słowo "Khaak" pochodzi z języka Splitów i odnosi się do stworzenia z ich mitologii, według której młode osobniki tych stworzeń zagnieżdżają się w organizmach Splickich dzieci, zjadając je w sposób powolny i bolesny dla dziecka. Według legendy larwy rośną wtedy, a gdy dziecko umrze, szukają innego odpowiedniego dziecka na nosiciela, wnikają w niego i rozpoczynają proces od nowa.Mimo, że rasa obecnie znana jako Khaak nie przypomina w niczym pasożyta przedstawionego w legendzie, nazwa szybko znalazła akceptację w całej Wspólnocie Planet." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted December 1, 2012 Author Share Posted December 1, 2012 Poprawione.Bardzo dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanSolo Posted February 25, 2014 Share Posted February 25, 2014 Czytam sobie, z nudów, encyklopedię i znajduję błędy, które przeoczyliśmy. Straszne! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted February 25, 2014 Author Share Posted February 25, 2014 W dniu 25.02.2014 o 22:24, HanSolo napisał:Czytam sobie, z nudów, encyklopedię i znajduję błędy, które przeoczyliśmy. Straszne!No to pisz, się poprawi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanSolo Posted February 26, 2014 Share Posted February 26, 2014 Więc:Nauka i technologia, technologie silników, silniki jonowe, 1. wers: ""silniki elektryczne",[przecinek] ponieważ...", "reakcje chemicznych lub jądrowe".-------------------------------||----------------------- silniki plazmowe, 1. wers: "wysoko energetyczną...". Raczej "wysokoenergetyczną", tak sądzę.Przepraszam, że truję to, co spoczywa bezpośrednio na fotelu pilota, ale skoro mam pisać... Jak coś znajdę, to dorzucę, bo czytam niekoniecznie wszystko i po kolei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted February 26, 2014 Author Share Posted February 26, 2014 W dniu 26.02.2014 o 20:23, HanSolo napisał:Przepraszam, że truję to, co spoczywa bezpośrednio na fotelu pilota, ale skoro mam pisać... Jak coś znajdę, to dorzucę, bo czytam niekoniecznie wszystko i po kolei.Pisz, pisz. W miarę dostępnego czasu będę poprawiał.I dziękuję za znalezienie błędów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts