Yacek Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Wygląda jakby był błąd w instalacji mapy/skryptów mapy w grze. Ściągnij jeszcze raz instalkę, przeczytaj dokładnie opis w FAQ#1, ściągnij odpowiednią dla Twojej gry (X3R) wersję mapy Scorpa. Zainstaluj ponownie, przekopiuj wszystkie pliki skryptów tak jak pisze w FAQ, wyciągnij nowe dane dla mapy z gry, sprawdź konfigurację w mapie (czy masz dobry plik z danymi podpięty), zobacz do mapy jak wygląda sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 błąd leży w tym, że mapa nie interpretuje nazwy sektora "argoni" jako sektora argońskiego. Pliku z ver. mapy polską nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Sorry. Skleroza nie boli, a dokucza Wersja PL mapy Scorpa jest na Mamucie mapa Scorpa X3R PLFAQ zaktualizowane, dzięki psorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 thx xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Moja mapka nie chciała się uruchomić, więc standardowo reistalka mapy. Teraz uruchamia się ładnie do czasu... Wczytuję plik log[ileś tam zer]1 i.. zonk. Mapka się wyłącza i ponownie nie da się jej uruchomić. Jakieś sugestie poza reinstalką gry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Żadnych, w katalogu mapy powinien być standardowy plik log00001.xml. Jeśli on wczytuje się poprawnie to znaczy że problem po stronie gry. Masz coś co psuje wystawiany przez grę plik loga, winny może być jakiś skrypt, błędna nazwa stacji itp. Uruchom na chwilę nową grę, wystaw log i spróbuj ten plik zaczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Na nowej grze działa. Dodam, że mapę próbowałem zaktualizować zaraz po zmianie nazw wszystkich stacji (tych moich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 No to prawdopodobnie w tym przyczyna. Coś nie tak z nazwami Twoich stacji (wystarczy z jedną) i program mapy nie może poprawnie odczytać pliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 DZIAŁA Połączyłem trochę fabryk ze sobą, bo potrzebuje gotówki na dokończenie mojego kompleksu i wszystko gra . Widać jakaś stacja nie chciała się pogodzić ze zmianą tożsamości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertaril Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Yacek, czy mógłbyś coś poradzić na niedziałający link do polskiej wersji na Mamucie? Próbuję pobrać od kilku dni, ale wygląda na to że nie ma pliku albo coś jest zablokowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Wklej tego linka....EDIT:sprawdziłem i działa pobieranie.http://www.mamuthq.net.pl/index.php?page=download&op=getFile&id=128&title=tc-mapa-scorp-a---tlumaczenie-v.0.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertaril Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Dzięki. Rzeczywiście ten działa, ale nadal nie chwyta odnośnika z FAQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 W dniu 22.08.2011 o 16:59, Swimmer111 napisał:Dzięki. Rzeczywiście ten działa, ale nadal nie chwyta odnośnika z FAQ.http://xudb.pl/index.php/topic/1978-mamut-pod-nowym-adresem/page__pid__30332#entry30332Czytajcie ogłoszenia.Riess poprawi wszystkie linki do Mamuta automatem.Póki co jest link do Mamuta na górze forum, a potem pozostaje szukać na Mamucie w odpowiednim dziale Pobieralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajemniczy94 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Witam, zainstalowałem sobie mapę scorpa, i niestety nie widzi OTAS Headquarters w sektorze Akeela'sBeacon (X3 Reunion), a jak latam statkiem to też mam problem z znalezieniem. jakieś porady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Wczytaj właściwą mapę w opcjach Scorpa.... ale najpierw ją sobie wyeksportuj. Jak? FAQ.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajemniczy94 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Wszystko mam zgodnie z instrukcją, przypisałem klawisze, wyeksportowałem, w ustawieniach mapy dałem ten plik tekstowy i nicW pliku logu też nic nie ma o tym, w czystym X3R jest OTAS HQ? czy tylko w modzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 W jakim modzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajemniczy94 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Czy OTAS HQ jest dostępne w grze bez modów czy tylko w modzie? np XTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Jeśli dobrze pamiętam to tylko w XTM-ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajemniczy94 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Jestem nowy więc nie krzyczeć jak coś, dzięki za odp, ponieważ na X3 Reunions Active Map jest zaznaczone mimo że ukryłem sektory z XTM i to mnie zmyliło, w każdym razie dzięki, jak znudzi mi się swobodna gra to spróbuję potem z XTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Jestem stary i mam sklerozę, więc nie krzyczeć jakby coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajemniczy94 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Nie no żaden problem, czytając tematy o XTM to też mi zaczęło się wydawać że jednak to tylko w modzie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 XTM wrósł w Reunion i obojętnie co odpaliszz to XTM już działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajemniczy94 Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Nawet jak nie instalowałem XTM'a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 W dniu 8.03.2012 o 21:06, Tajemniczy94 napisał:Nawet jak nie instalowałem XTM'a ? Nawet. Wystarczy o nim pomyśleć i już się wgryzł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi