Yacek Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Jeśli masz jakieś pytanie, na które nie znalazłeś odpowiedzi w FAQ, ani w linku do tematu na forum Ego, tu możesz je zadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doe Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Witam.Zassałem wersję POL ale tylko zip. ma w nazwie PL - plik instalacyjny jest w wersji ENCo zrobić, żeby było po naszemu ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian_Wir Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Mapa będzie po angielsku. To PL mówi tylko o tym, że sektory będziesz miał kolorowe w zależności od tego czyje są mimo, że masz polską wersję gry. Bo w wersji mapy EN kiedy robiłeś loga na polskiej wersji gry wszystkie (prawie wszystkie) sektory były szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doe Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 OK, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 CytatMapa będzie po angielsku. To PL mówi tylko o tym, że sektory będziesz miał kolorowe w zależności od tego czyje są mimo, że masz polską wersję gry. Bo w wersji mapy EN kiedy robiłeś loga na polskiej wersji gry wszystkie (prawie wszystkie) sektory były szare.To że sektory były szare wynikało z różnic w nazwach ras między wersją polską i angileską. Poprawka PL mapy Scorpa uwzględnia te różnice, dlatego teraz mamy loga ras w sektorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silent King Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witam mam pytanie dotyczące systemu mapy...A mianowicie czy mapa Scorpa obejmuje wszystkie obiekty umieszczone w grze, mówię o obiektach które pojawiły się za pomocą skryptu.Zadaje to pytanie gdyż niedawno zassałem sobie Stevio Weapons Dealer, a jak wszyscy wiedzą dodaje on 2 doki ze sprzętem losowo do każdej rasy...No więc szukąlem tych doków przez trzy dni a tu nic...zassałem więc mapę i zrobiłem aktualizacje...i nic doki się nie pojawiły (( (w mapie -> sam szukałem)...I stąd to pytanie...Czy mapa widzi WeaponsDealer'a czy też WeaponsDealer nie jest zapisywany w log0001.txt i dlatego mapa go nie widzi?Pozdro Silent King Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 U mnie były... Tak samo jak fabryki JDK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 U mnie mapa bez problemu widzi doki Weapons Dealera.Może źle szukasz? Wpisz w Galaxy names Stevio, powinna ci się pojawić pierwszy dok Argonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 A właczyłeś doki Stevio w ustawieniach SI? Bo objawy które podałeś pasują do dwóch sytuacji:1) Brak lub niezaktualizowany plik log mapy.2) Brak doków Stevio.Jeśli chcesz znaleźć te doki wpisz w wyszukiwarce towarów mapy np.:CytatSoneńska Ciężka OsłonaOsłony te są dostępne tylko u Stevio, więc mapa odnadzie jego doki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silent King Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Znalazłem w końcu drania...Wygląda na to że plik który ściągnąłem był jakoś walnięty, więc ściągnąłem jeszcze raz...i szukając tych ciężkich osłon, które proponował Azakal, natknąłem się na dziwne nazwy SS_WARE_idt wszedłem z mapy w menu stacji... A TAM WSZYSTKO...nareszcie wyposażę Valhalle...bo jak bym miał to robić tradycyjnie to by mnie chyba krew zalała...Dzięki WszystkimPozdro Silent King Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxdyner Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Jak naprawić ten problem reinstalacja mapy nic nie daje ;( ani odświeżanie logu mapy . http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/45736680ec6286ea.html nie pokazuje do kogo należy sektor help ;( (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Skasuj loga z folderu X3. Stworz nowego, a potem uruchom mape podaja jej sciezke do nowego pliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Ściągnij wersję PL mapy i przeczytaj pierwsze posty w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxdyner Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Dobra dzięki wracam do lekturki faq. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Sorki za nekrofilię, ale nie mogę znaleźć linku do wersji PL mapy. Mam ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 A do FAQ#1 nie łaska zaglądnąć. Pisze tam jak byk gdzie jest polski plik do mapy Scorpa. Nie potrzeba żadnego linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 w linku "tutaj" znalazłem tylko ver angielską. Proszę podaj mi bezpośredni link do tej wersji, naprawdę szukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Cytat z FAQ#1:CytatAby mapa działała należy po instalacji przekopiować z jej katalogu (tam gdzie ją zainstalowaliśmy - domyślnie jest to C:\Program files\X3 map by Scorp) wszystkie pliki z podkatalogu script oraz bonus script do podkatalogu script w katalogu z grą X3R, oraz pliki 483557.xml i 483577.xml z katalogu T do katalogu T w katalogu gry X3R.Wiesz już gdzie szukać spolszczenia? Jest ono w podkatalogu T w katalogu script oraz bonus script ta gdzie została zainstalowana mapa Scorpa. Następnym razem czytaj dokładnie FAQ lub temat gdzie zostaniesz skierowany. Innego spolszczenia (z polskim tekstem) do mapy dla X3R nie było. Polski tekst jest tylko dla mapy Scorpa dla TC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 ZROBIŁEM TO, i dalej mi nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 A konkretnie to co ci nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 CytatZROBIŁEM TO, i dalej mi nie działa.Opisz może dokładnie w czym tkwi problem ? Yacek napisał, że polskiego tekstu w mapie Scorpa dla Reunion nie uświadczysz. "Spolszczenie" działa tak, że nie ma readtextów w grze, język pozostaje angielski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Readtextów nie ma, ale nie widać oznaczeń rasy. Może wcześniej nieprecyzyjnie napisałem. Ręcznie obejrzałem log gry i mapa scorpa nie odczytuje nazwy sektora "Argoni" jako sektora argońskiego. TU leży problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 F2 w mapie, pierwsza pozycja od góry ustaw na "bonus". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 O wielkie DZIĘKI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 ups, znowu nie to. Napiszę jeszcze jaśniej:moja mapa wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi