Yacek Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 # 1: Co to jest mapa Scorpa i do czego służy? [X3R], [XTM], [X3]# 2: Czy można przenieść ładunek ze stacji do statku bezpośrednio. [X3R], [XTM]# 3: "Magiczne imię" czyli co trzeba zrobić by uruchomić edytor skryptów? [X3R], [XTM], [X3]# 4: Co to jest spoiler?# 5: Do czego służy Kompleks Kalkulator? [X3R], [XTM], [X3]# 6: Jak przejąć obcy - porzucony statek? [X3R], [XTM], [X3]# 7: Jak zacząć - pytania początkującego# 8: Czym handlować na początek?# 9: Co to są skrypty, a co mody? [X3R], [XTM], [X3]#10: Plugin Manager Cycrowa - czyli jak instalować skrypty, mody i dodatkowe statki. [X3R], [XTM], [X3]#11: Jak zainstalować spolszczenie skryptu? [X3R], [XTM], [X3]#12: Pojawiły się Readtexty, jak się ich pozbyć? [X3R], [XTM], [X3]#13: Problem z dokowaniem do zdobycznego Xenońskiego Lotniskowca J [XTM]#14: Problem z uzbrojeniem w zdobycznym statku [X3R], [XTM]#15: Górnictwo mobilne, co to takiego? [X3R], [XTM]#16: Co to są polecenia zwiadowcze i do czego służą? [X3R], [XTM]#17: Do czego służy automat dokujący? [X3R], [XTM], [X3]#18: Dokowanie małymi statkami do M6 w czystym X3 [X3R]#19: Czy można w X3 wylądować na planecie? [X3R], [XTM], [X3]#20: Jakie są wg was najlepsze sektory dla szkolenia traderów? [X3R], [XTM], [X3]#21: Gdzie znajduje się Kwatera Główna OTAS? [XTM] [X3]#22: Czy można zadokować do Stoczni ziemskiej/OTAS/TerraCorp, jak kupować tam statki? [XTM]#23: Mam mod XTM, ale nie mam sektorów ziemskich, co mam zrobić? [XTM]#24: Misja Bala Gi, różne problemy z misją. [X3R], [XTM]#25: Wymagania sprzętowe gry. [X3R], [XTM], [X3]#26: Jak uruchomić ST (Handlarza sektorowego)/UT (Handlarza wszechświatowego)? [X3R], [XTM], [X3]#27: Czy jest spolszczenie patch-a 2.5? [X3R], [XTM]#28: Opcje startowe X3, X3+XTM oraz X3:TC [X3R], [XTM], [X3]#29: Co to są "Niezidentyfikowane obiekty"? [X3R], [XTM], [X3]#30: Gdzie znajduje się CD-Key? [X3R], [XTM]#31: Dopalacz Mk1/Mk2 co to takiego? [X3R], [XTM], [X3]#32: Widziałem UFO. [X3R], [XTM], [X3]#33: Jak sprzedać coś, czego nie można sprzedać? [X3R], [XTM], [X3]#34: Zacząłem nową grę z opcji startowej XTM, czy będę mógł wykonać misję Bala Gi? [XTM]#35: Jak komunikować się ze Sferą (Kulą) Dysona i jak do niej zadokować? [XTM]#36: Jak można sprawdzić, czy Xtended Mod pracuje poprawnie? [XTM]#37: Jak wyposażyć okręt w broń Terrańską lub Sohneńską? [XTM]#38: Jednostki klasy T0 [XTM]#39: Farmy Kosmicznych Much i Kompleksy [XTM]#40: Sprawdzanie reputacji Terran / Yaki [XTM]#41: Skok od Punktu do Punktu w sektorze [XTM]#42: Jak zainstalować Orbitalną Platformę Bojową (OPB)? [XTM]#43: Instalacja bramy skokowej używając jednostek Ollerus [XTM]#44: Obrona Rakietowa Moskito [X3R], [XTM]#45: Jak podnieść sobie reputacje u rasy? [X3R], [XTM], [X3]#46: Czy jest jakaś kara za używanie SETA? [X3R], [XTM]#47: Jak łączyć stacje w kompleks? [X3R], [XTM], [X3]#48: Jak przenieść pilota z Handlowymi Poleceniami MK3 na nowy statek? [X3R], [XTM], [X3]#49: Jak "podnieść" jakiś przedmiot z przestrzeni kosmicznej? [X3R], [XTM], [X3]#50: Skrypt Weapons Changer 2.5 (do czego służy i jak skonfigurować?) [X3R], [XTM], [X3]#51: Posiadanie zasobów gotówki w ilości większej niż 2 000 000 000. [X3R], [XTM]#52: Gdzie są zapisywane savy z gry? [X3R], [XTM], [X3]#53: Kokpit w X3? [X3R], [XTM], [X3]#54: Przedstawiciel Handlowy. [X3R], [XTM]#55: Statystyki statków, broni i osłon [X3], [XTM], [X3]#56: Antyskaner policyjny. [X3R], [XTM], [X3]#57: Stocznia XTM-a [XTM]#58: Rangi i reputacje [X3R], [XTM]#59: Polecenia Logistyczne MK2 [X3R], [XTM]#60: Skrypt poprawiający ziemską ekonomię [XTM]#61: Co zrobić z zabranymi pilotami? [X3R], [XTM], [X3]#62: Skróty używane na forum, rozwinięcie#63: Jak robić "zdjęcia" w trakcie gry? [X3R], [XTM], [X3]#64: Jak używać Warsztatu? [XTM]#65: Odblokowanie HQ i statków z misji Bala Gi [XTM]#66: Sztuczka z klonowaniem [X3R], [XTM], [X3]#67: Jak ustawić widok z wieżyczki na drugim monitorze? [X3R], [XTM], [X3]#68: Dlaczego w sektorach ziemskich nie działa Napęd Skokowy? [X3]#69: Co to jest XTM, skąd go pobrać, jak zainstalować? [X3R],[XTM]#70: Poprawna kolejność instalacji gry, patch-y i Bonus Pack-a. [X3R],[XTM],[X3TC]#71: Budowa i naprawa statków (HQ i Aran). Jak zdobyć plany statków? [X3R],[XTM],[X3TC]#72: Jak zmienić wersję językową gry? [X3R],[XTM],[X3TC]#73: Pobrany skrypt zapisał mi się jako plik MAN. Co mam zrobić? [X3R],[XTM],[X3TC]#74: Wzajemne stosunki Ras [X3R],[XTM],[X3TC]#75: Zastosowanie rakiet [X3R],[XTM],[X3TC]#76: O co chodzi z tymi cenami zakupu/sprzedaży? Jak ustawiać ceny we własnych fabrykach? [X3R],[XTM],[X3TC]#77: Sztuczki, kruczki i ciekawostki [X3TC]#78: Ulepszanie wydajności gry. Zbiór poprawek i skryptów dla TC. [X3TC]#79: Hyperion w TC [X3TC]#80: Encyklopedia w TC [X3TC]#81: Nagrody za misje Korporacji [X3TC]#82: Dodatkowe profile startowe [X3TC]#83: Gdzie można kupić Napęd Skokowy? [X3TC]#84: Czy X3 wykorzystuje 2 rdzenie procesora? [X3TC]#85: Gdzie można kupić w TC unikatowe rodzaje broni, takie jak Działo Fuzyjne? [X3TC] ___________________________________________________________UWAGA! FAQ powstało gdy grą główną było X3 Reunion, tak więc większość pytań i odpowiedzi odnosi się do tej gry. Pytania i odpowiedzi odnoszące się do gry X3R i MOD-a XTM oznaczone są na końcu pytania: [XTM], natomiast pytania i odpowiedzi potwierdzone w grze X3:TC mają oznaczenie [X3]. Jeśli grasz w X3:TC nie stosuj w niej rozwiązań nie oznaczonych [X3], lub jeśli zastosujesz i wynik będzie pozytywny daj znać aby oznaczenie [X3] pojawiło się przy tym pytaniu.___________________________________________________________Każdy może umieścić tu pytanie. Po znalezieniu/określeniu odpowiedzi zostanie dodane, oraz zostanie umieszczone przekierowanie - Odnośnik.___________________________________________________________Podziękowania za pomoc w tworzeniu FAQ dla:DeadyMichał RogowskiLeWaROpoxavierjk16 (ZERO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Wrzuciłem temat tutaj bo dotyczy i X3, X3+XTM oraz skryptów i innych modów.Na razie tylko przekopiowany tekst, odnośniki poprawie jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Odnośniki poprawione, oczywiście prowadzą do FAQ na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 co do # 55 w domciu mam pliczek w Excelu z ładnym spisem jak kto chce to podrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 A patrzyłeś w odpowiedź? Tam tez jest ładny pliczek w Excelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Dar Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 no właśnie jak klikam an Odnośnik to dostaje "Wybrany Temat Nie istnieje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Kurna, znów odnośniki muszę poprawiać. Kurzatwarz, tyle roboty na marne poszło ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 6 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Kolejna, mała aktualizacja FAQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Poprawka do:#38 Jednostki klasy T0 [XTM]Podany odnośnik: Temat z dyskusją na forum Ego jest tutaj: Gonerski Aran dotyczy tylko Arana. Dyskusję o T0 można znaleźć pod adresami:Czy ktoś testował jednostki T0?:http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... scDługo wyczekany Aegir:http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... 2&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Dzięki, nareszcie ktoś zechciał pomóc w tworzeniu FAQ. Linki zostaną dodane, jak znajdę chwilkę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZERO Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Wjechałeś mi na ambicje Yacek Wydaje mi się, że czas troszkę uaktualnić FAQ z tytułu ukazania się wersji XTM 0.74. Chyba, że dojdziecie do wniosku, że sprawdzimy wcześniej wszystko w grze, a nie będziemy się wyłącznie kierować opisami twórców.Na razie zauważyłem:#13: Ponoć można teraz dokować do J. Nie sprawdzałem.#21: Można by dodać, że zaraz za Kwaterą główna OTAS pojawiła się brama do sektora Memorial of Light. Lecąc za transportowcami można łatwo znaleźć OTASów.#22: Jakoś nie mogę w wersji 0.74 zastosować procedury "przenoszenia się" do Terrańskiej stoczni jeśli siedzę w tym statku. Nie ma tego problemu, jeśli wydaję polecenia innemu swojemu statkowi.#40: Teraz można też sprawdzać reputację u Kha'ak i Xenków.#41: Rozszerzono możliwość skoku P2P (punkt do punktu w sektorze) dla Kha'ackich Korwet, Fregat, Lotniskowców, Niszczycieli i Niszczycieli T2.#45: Ponoć teraz w BBSach można znaleźć oferty datków podnoszących reputację u Ziemian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Dzięki, poprawki wprowadzę.Co do BBS-ów i #45, to widziałem takie oferty, ale nie sprawdzałem działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 W #40: można też sprawdzić repkę u piratów. Z #45: jest problem, przynajmniej u mnie. Mając bodaj –1 u paranidian znalazłem ogłoszenie, wpłaciłem 5 baniek a reputacja się nie podniosła nawet o 1 procent... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Dzięki, będę musiał się brać za poprawianie FAQ.Woytass: ja podniosłem ofertami repke u Boronów, Paranidów i Splitów. Nie było problemu. Może chwilowe zamrożenie skryptu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OSSI Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Przez zmiane adresu forum linki przestały działać więc je zmieniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blantas Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Mi tez kilka razy oferta z BBS'ow nie zadzialala, chcialem podniesc range u Gonerow, wplacilem kaske, a reputacja pozostala na tym samym poziomie, powtorka nic nie pomogla. Dopiero gdy po jakims czasie znalazlem podobna propozycje zadzialala ona poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Aktualizacja pytań #13, #21, #34, #40, #41, #45.Dodano nowe pytanie #63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Trochę zmian w kosmetyce FAQ. Najlepiej sami zobaczcie jakich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZERO Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Yacek odnośnie porady dot. warsztatu:Nie mam pewności (a nie mogę sprawdzić, bo po wymianie bebechów kompa jeszcze nie zainstalowałem X3) czy, aby zainstalować warsztat w stacji nie trzeba samodzielnie przeprowadzić procedurę, o której piszesz. albo zrobić to zdalnie. Miałem kłopoty z którąś z tych metod, ale nie wykluczone, że sam coś poknociłem.Sprawdzę to po zainstalowaniu (dziś - jutro), chyba że masz tu pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Ja zawsze zdalnie to robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Zmieniłem #57 dodałem #65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Zmiana w odpowiedziach: #11; #12; #17; #31; #49; #52Dopisane w #53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Dodany punkt #66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zmiana w #45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi