Jump to content

Pytania do FAQ

Yacek
 Share

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
  • 2 weeks later...

Przydało by sie jaśniej opisać jak instalować skrypty do X3:TC bo ja poczytałem to FAQ a nadal nie wiem co i jak zrobić ze ściągniętymi plikami pisało by jakiś program ściągnąć ale on chyba nie jest do x3:tc ;/ Prosze wyjaśnijcie mi na co i jak (nie miałem gdzie napisać tego 😉) Wrzucałem te ściągnięte pliki do katalogów script i t ale nadal nie działały np: mapa scorpa i stocznia maruded.

Część opisu instalki mapy scorpa (lol)

4. Po ściągnięciu pliku .zip wypakowujemy go i pliki z katalogu script kopiujemy do podkatalogu script w katalogu z grą TC, a pliki z katalogu t do podkatalogu t w katalogu z grą TC. Należy zaznaczyć że dzięki uprzejmości Mo3pp3l mamy już tam przygotowane pliki polskiej wersji językowej.

Nie ma podkatalogu w folderze t a ani żadnych plików tam u mnie...

Katalog t jest podkatalogiem katalogu głównego z grą, tak to trzeba czytać.

Zresztą nie wiem jak można prościej to opisać, aby wszyscy zrozumieli.

Masz dwa sposoby instalacji skryptów:

1. Poprzez plugin managera.

Cytat z FAQ#10

Cytat

UWAGA! X3:TC wymaga najnowszej wersji Plugin Instalatora. Można go pobrać i poczytać o nim pod tym linkiem: Plugin Manager

tam po nazwą jest link do instalatora wersji PM dla TC. Następnie ściągasz skrypt w formacie .spk, otwierasz PM Instal new package i wszystko robi się automatem.

2. Drugi sposób to ręczny:

Trzeba tylko wiedzieć które pliki są skryptami, a które plikami z tekstem. jedne i drugie są w formacie .xml. Pliki z tekstem mają nazwy typu 8888-L048.xml gdzie 8888 to numer strony kodowej tekstu, a L048 to wersji językowej (L044 to wersja angielska). Takie pliki wrzucamy do katalogu t w katalogu gry, czyli do podkatalogu t w katalogu głównym gry.

Pozostałe pliki .xml wrzucamy do katalogu script w katalogu gry.

Większość skryptów w formacie .zip po wypakowaniu zawiera w sobie odpowiednie podkatalogi:

script

T

wystarczy wtedy całe katalogi przekopiować do katalogu gry, pliki znajda się w odpowiednich miejscach.

Do tego w opisach skryptów, opisanych przeze mnie masz opisy instalacji.

Cytat

nie wiem jak się te skrypty uruchamia/konfiguruje.

Różnie z tym bywa, jedne skrypty w rozkazach statków, innym trzeba przypisać odpowiedni klawisz skrótów w Sterowanie/Zakładka interfejs, jeszcze inne poprzez Rozgrywka/Ustawienia SI.

Szukaj tematów z opisem konkretnego skryptu, lub szukaj na angielskim forum ego o skryptach i modach, tam szukaj w temacie z listą skryptów do X3R linku do danego skryptu, a w nim informacji o sposobach konfiguracji.

• 2 months later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

X3 2.5 + XTM, a i mam HQ z misji Bala GI (nie tą ze skryptu)

Cytat

Wystraszyłeś pilota i wykonał skok awaryjny 😎

hmmm gdyby wyskoczył to raczej były by jakieś ślady na suficie 😎 😀))

pewnie poszedł do baru i za dużo wódki się napił, a na stacji przebywają cyborgi, marines i najemnicy więc miał z kim pić 😀