Jump to content

Ulubiona klasa statku

UEF
 Share

220 members have voted

1. 1. ulubiona klasa statku

• M1
      2
    • M2
      5
    • M3
      5
    • M4
      0
    • M5
      0
    • M6
      20
    • M7
      12
    • M7M
      1
    • transporter
      3

Recommended Posts

Cytat

Zwykle od początku gry wygląda to tak

M5 -> M3 -> TM + M3 -> M6 -> M7/M2 (na czas misji)

Ja dokładnie tak samo.

Pisałem już nie jeden raz, moim ulubionym statkiem osobistym jest Hyperion. Choć ostatnio trochę się to zmieniło po dodaniu statków z moda Cadiusa.

Cytat

Moja to M6 jest silna korweta z wieżyczkami osłonami i słabym silnikiem

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Czy preferujesz M6 ze słabym silnikiem, czy też uważasz że M6 mają słabe silniki? Jeśli to drugie, to chyba jeszcze nie spotkałeś wszystkich statków klasy M6 w grze 🙁

A ja uwielbiam transportery 🙁 . Są najlepsze do magazynowania/złomowania wszystkich moich zdobyczy. (Ostatnio zakochałem się z nieznanych powodów w Platformie Pirackiej ( Habitat Piratów)). Świetnie mi się w tym trzyma wszystkie statki 😀 które potem trafiają na złom ]😀 .

Cytat

(Ostatnio zakochałem się z nieznanych powodów w Platformie Pirackiej ( Habitat Piratów)). Świetnie mi się w tym trzyma wszystkie statki...

A możesz rozwinąć co dokładnie masz na myśli. Bo Ruchoma Platforma Piratów to TL i w standardzie wg statystyk nie ma hangaru. W grze w stoczni piratów (dodanej przez PG3) mam zaś w opisie Ruchomej Platformy Piratów Tragarz (taka mała różnica w nazwie) podane "Hangar 5 statków". Natomiast Habitat to stacja.

Cytat

Vidara nic nie pobija 🙁

Za mała ładownia w stosunku do Hyperiona, możliwość montowania tylko ziemskiego uzbrojenia, jak dla mnie to wielkie minusy tego statku. Nie do przełknięcia.

Ale każdy ma swojego faworyta. Nie mówię że Vidar jest zły, jest OK, latam nim zawsze do momentu, gdy zdobędę Hyperiona. Po prostu lubię mieć dużą ładownię, aby nie tankować co chwilę. Bo jestem bardzo mobilny, skaczę z jednego końca mapy na drugi szukając okazji do walki.

To się zwie Ruchoma platforma piracka. Podam ci potem dane. Ma sporą ładownie, wygląda jak habitat piratów ( i w opisie też nim jest) rozwija prędkość coś około 180 m/s i sporo statków tam wchodzi 🙁 bo zdaje się że 20 😀 . A no i jeszcze jedno 😀 Wygenerowane przez SCS. Edytuje potem posta i podam parametry 😀 .

Brzmi coraz ciekawiej.

Piszesz o SCS Suite? On tylko tworzy na starcie porzucone statki z określonych klas. Korzysta z używanego przez grę pliku TShips. Więc jeśli masz jakiś skrypt/mod dodający/modyfikujący ten statek, to on jest odpowiedzialny za te parametry. Ja np. gram z DDTC i SCS Suite tworzy mi na starcie porzucone statki TL dodane przez ten mod.

No to ja ślepy, albo co. Patrzyłem w statystyki i widziałem tylko Ruchomą Platformę Piratów, taką samą z dopiskiem tragarz mam w stoczni pirackiej dodanej przez PG3, tego czegoś co podałeś w linku jeszcze w grze nie widziałem (a może widziałem, ale nie zwróciłem uwagi). Jak włączę grę to poszukam.

Ja mam tą Ruchomą platformę piratów jako szkołę kadetów codea 🙁) Tak też ją nazwałem, Szkoła Kadetów 😀)

Stoi sobie bezpiecznie w Red Light i szkoli przez patrole rekrutów na oficerów 😀) Ma hangar na 15 statków, więc spokojnie wystarczy... polecam 😀

Owszem, mam SCS suite 🙁 . Sam statek fajnie wygląda 😀 i nadaje się na mobilny magazyn/hangar, zresztą tak go też używam. Niemniej do niczego specjalnego się on nie nadaje, szkoda że nie przenosi ładunków ST, bo był by świetnym TL-em.

Cytat

No dobrze, ale jak go zdobyliście lub kupiliście?

Przez SCS .. był jako pierwszy większy statek porzucony do przejęcia, po pierwszym skanowaniu 🙁

Dodatkowo stocznia Marauder też go ma w zasobach 😀 Jest świetny bo kosztuje chyba tylko 4mln 😀 Jego wada to brak jakiegokolwiek uzbrojenia.

OK, no to już wiem.

Ale skoro użyteczny jest jako magazyn, to zdecydowanie lepszy jest Prom Atmosferyczny. Ma największą ładownię z wszystkich TL-i 80000. Wada, mniejszy hangar. Ale mnie to nie przeszkadza, w każdej Placówce Wojskowej mam zadokowany Prom, który służy tylko jako rozszerzenie magazynu Placówki.

Cytat

Ma największą ładownię z wszystkich TL-i 80000. Wada, mniejszy hangar. Ale mnie to nie przeszkadza, w każdej Placówce Wojskowej mam zadokowany Prom, który służy tylko jako rozszerzenie magazynu Placówki.

No nie do końca największą 🙁

Ten statek, o którym mówimy jest w stoczni Marauder i nazywa się Ruchoma Platforma Piratów. Jego statystyki są całkiem fajne...

- szybkość 180

- hangar 15 statków

- Ładowność do 44 000 .. ładunek klasy .. uwaga .. ST 😀

Co do największej ładowni .. to też stocznia Marauder przy maksymalnej randze dodaje coś takiego jak Statek naprawczy.

Kosztuje to to cudo 167mln .. ale ale .. ma ładownie 120 000 ( tak dobrze napisałem ) .. jednak klasy XL 😀

Do tego jego prędkość max to 12 😀

• 4 weeks later...