Wszystkie skrypty napisane dla TC powinny działać bez problemu w AP.
Różnica polega tylko na sposobie instalowania (lokalizacji docelowej) skryptów i ich spolszczeń.
Gdzie mają być instalowane skrypty i spolszczenia w AP piszę w FAQ X3:AP w punkcie 10.
Bardziej chyba przydatna będzie lista skryptów jakie nie powinny być instalowane:
1. RRF (jest już zintegrowany z grą)
2. MARS (też chyba jest zintegrowany z grą) ale tego nie mogę potwierdzić na 100%
3. Skoro mamy RRF to odpadają podobne do niego skrypty MBRR i IR (nigdy nie powinno się ich instalować razem ze względu na problemy).
4. Nie ma sensu instalować również skryptów, które dostępne są Bonus Packu dla AP.
Lista skryptów działających pod AP
Rozpoczęty przez Yacek, gru 16 2011 16:16
87 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 grudzień 2011 - 16:16
Napisano 17 grudzień 2011 - 15:49
Mógłbym prosić o linki, lub chociaż pełny opis nazw?
Nie jestem tak w temacie X3, by wiedzieć czy np.
3. NPC Bail Addon (oczywiście z CCM i wymagana biblioteką)
to to samo co z Mamuta
[TC] NPCBailingAddon-V1.6.4-11.09.2009.spk
ani co z tym CCM?
SCS nie potrafię zidentyfikować wcale na Mamucie...
Rozumiem, że dla kogoś, kto w X3 "siedzi" to proste, ale nowym czy mniej zaawansowanym graczom X3 niewiele to mówi.
Nie jestem tak w temacie X3, by wiedzieć czy np.
3. NPC Bail Addon (oczywiście z CCM i wymagana biblioteką)
to to samo co z Mamuta
[TC] NPCBailingAddon-V1.6.4-11.09.2009.spk
ani co z tym CCM?
SCS nie potrafię zidentyfikować wcale na Mamucie...
Rozumiem, że dla kogoś, kto w X3 "siedzi" to proste, ale nowym czy mniej zaawansowanym graczom X3 niewiele to mówi.
Napisano 17 grudzień 2011 - 15:57
SCS to pewno Salvage Claim Software, czyli oprogramowania do przechwytywania statków.
Ale ja też nie rozumiem tej opcji z NPC Bail Addon, a w sumie z chęcią bym ten skrypt zainstalował.
Ale ja też nie rozumiem tej opcji z NPC Bail Addon, a w sumie z chęcią bym ten skrypt zainstalował.
"There is no spoon!"
Mój kanał na YT
Moskici fanpejdż
Teraz: MA770T-UD3P, Phenom II X4 955, GoodRam DDR3 4GB 1333MHz, HD4850 512MB, LG W2252TQ :D
Dawniej: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz ;)
Mój kanał na YT
Moskici fanpejdż
Teraz: MA770T-UD3P, Phenom II X4 955, GoodRam DDR3 4GB 1333MHz, HD4850 512MB, LG W2252TQ :D
Dawniej: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz ;)
Napisano 17 grudzień 2011 - 16:01
Skrypty są opisane w odpowiednich tematach tu na forum. Linki można znaleźć w temacie o spolszczeniach skryptów (uwaga nie wszystkie linki jeszcze tam działają) lub samemu poszukać odpowiednich tematów w dziale o skryptach.
Napisano 18 grudzień 2011 - 13:41
skrypty do przechwytywania statkow TJ
SCS - Salvage Claim Software sluzy do przejmowania statkow czyli wzasadzie do zlomiarstwa ma kilka ciekawych opcji wzasadzie bardzo potrzebnych do wyszukiwania w galaktyce statkow ( pozuconych ) oraz pozostalosci po zniszczonych statkach ( kontenery z towarem ) .
NPC Bail Addon - skrypt do pomagania wrogom pilotom w opuszczaniu swoich statkow ( bys mial co zbierac naprawiac i sprzedawac ) czyli pogacic sie na cudzej krzywdzie odpowienio ustawiajac to wlatujesz do sektora i wszyscy na sam twoj widok robia chop ze statku hihihihi a ty se przejmujesz i na sznurek do stoczni .
CCM - nie bardzo rozumiem ale to chyba jest Centrum controli ???? nie wiem nie bede klamac ani zmyslac nie wiem nie mam pojecia
Yacek prosze o wyjasnienie tego skrotu
wiem bi kozystac z NPC Bail Addon musisz zainstalowac PluginManager to tez skrypt ale on wykrywa niektore skrypty i pozwala na konfigorowanie tych skryptow o ile wiem to wszystko mozna znalesc pod tym adresem http://xudb.pl/index...ia-do-skryptow/
z powarzaniem Balbinka
SCS - Salvage Claim Software sluzy do przejmowania statkow czyli wzasadzie do zlomiarstwa ma kilka ciekawych opcji wzasadzie bardzo potrzebnych do wyszukiwania w galaktyce statkow ( pozuconych ) oraz pozostalosci po zniszczonych statkach ( kontenery z towarem ) .
NPC Bail Addon - skrypt do pomagania wrogom pilotom w opuszczaniu swoich statkow ( bys mial co zbierac naprawiac i sprzedawac ) czyli pogacic sie na cudzej krzywdzie odpowienio ustawiajac to wlatujesz do sektora i wszyscy na sam twoj widok robia chop ze statku hihihihi a ty se przejmujesz i na sznurek do stoczni .
CCM - nie bardzo rozumiem ale to chyba jest Centrum controli ???? nie wiem nie bede klamac ani zmyslac nie wiem nie mam pojecia
Yacek prosze o wyjasnienie tego skrotu
wiem bi kozystac z NPC Bail Addon musisz zainstalowac PluginManager to tez skrypt ale on wykrywa niektore skrypty i pozwala na konfigorowanie tych skryptow o ile wiem to wszystko mozna znalesc pod tym adresem http://xudb.pl/index...ia-do-skryptow/
z powarzaniem Balbinka
Dzis dobry dzien na Umieranie ... szczegulnie dla wrogow !
Napisano 18 grudzień 2011 - 13:48
Prawdopodobnie Yacek myślał o Community Configuration Menu - skrypt służący do konfiguracji innych skryptów. Część skryptów wymaga go do poprawnego działania.
Napisano 18 grudzień 2011 - 14:38
Są dwa SCS: Cycrowa i TECSG. SCS Suite to skrypt TECSG-a. Takiego SCS-a używam.
CCM - w opisie skryptu NPC Bail Addon jest podany jako wymagany do działania.
Nie pierwszy raz opisując mod podaję działające z nim skrypty (tak było w przypadku TOTT, XRM i innych), zawsze stosuję skróty nazw. Nigdy nie było z tym problemów.
Skryptów działających pod AP jest dużo więcej (praktycznie większość działa), To że podałem tylko te dwa o niczym nie świadczy. Po prostu w tej chwili mam zainstalowane tylko te dwa. Jeśli ktoś zainstaluje jakiś skrypt, niech dopisze go w tym temacie, jako działający. Taki był zamysł tego tematu.
CCM - w opisie skryptu NPC Bail Addon jest podany jako wymagany do działania.
Nie pierwszy raz opisując mod podaję działające z nim skrypty (tak było w przypadku TOTT, XRM i innych), zawsze stosuję skróty nazw. Nigdy nie było z tym problemów.
Skryptów działających pod AP jest dużo więcej (praktycznie większość działa), To że podałem tylko te dwa o niczym nie świadczy. Po prostu w tej chwili mam zainstalowane tylko te dwa. Jeśli ktoś zainstaluje jakiś skrypt, niech dopisze go w tym temacie, jako działający. Taki był zamysł tego tematu.
Napisano 19 grudzień 2011 - 01:18
Da radę bezproblemowo wrzucić bonus packa czy trzeba kombinować?
"There is no spoon!"
Mój kanał na YT
Moskici fanpejdż
Mój kanał na YT
Moskici fanpejdż
Napisano 19 grudzień 2011 - 08:00
Ja trochę pokombinowałem i przeniosłem pliki bonus packa do steamowego katalogu TC i AP. Dzięki temu mam Przedstawiciela Handlowego, ale... gdy go odpalam w mojej elektrowni słonecznej xl w CBSE, to niestety ciągle siedzi w stanie gotowości na stacji. 
Zastanawiam się czy to wina samego skryptu i mojego nieobeznania z nim, czy może jednak PH nie jest kompatybilny z AP.
PS. Chyba warto byłoby zrobić już pierwsze pytania i odpowiedzi do FAQ z AP, ponieważ trochę się już niepewności zebrało.
Zastanawiam się czy to wina samego skryptu i mojego nieobeznania z nim, czy może jednak PH nie jest kompatybilny z AP.
PS. Chyba warto byłoby zrobić już pierwsze pytania i odpowiedzi do FAQ z AP, ponieważ trochę się już niepewności zebrało.
"There is no spoon!"
Mój kanał na YT
Moskici fanpejdż
Mój kanał na YT
Moskici fanpejdż
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych