Jump to content

Lista skryptów działających pod AP

Yacek
 Share

Recommended Posts

Wszystkie skrypty napisane dla TC powinny działać bez problemu w AP.

Różnica polega tylko na sposobie instalowania (lokalizacji docelowej) skryptów i ich spolszczeń.

Gdzie mają być instalowane skrypty i spolszczenia w AP piszę w FAQ X3:AP w punkcie 10.

Bardziej chyba przydatna będzie lista skryptów jakie nie powinny być instalowane:

1. RRF (jest już zintegrowany z grą)

2. MARS (też chyba jest zintegrowany z grą) ale tego nie mogę potwierdzić na 100%

3. Skoro mamy RRF to odpadają podobne do niego skrypty MBRR i IR (nigdy nie powinno się ich instalować razem ze względu na problemy).

4. Nie ma sensu instalować również skryptów, które dostępne są Bonus Packu dla AP.

W dniu 16.12.2012 o 12:32, Gie_N_koV napisał:

Witam. Wiem że ten temat istnieje parę tematów wyżej, jednak znalazłem na forum egosoft bardziej rozbudowaną listę modów kompatybilnych z AP. Znajdują się w niej głównie najbardziej popularne modyfikacje / skrypty, wszystkie sprawdzone i przetestowane na AP, ewentualnie oznaczone co trzeba zrobić by działały. Polecam i pozdrawiam 😉

[http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=315630]

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mógłbym prosić o linki, lub chociaż pełny opis nazw?

Nie jestem tak w temacie X3, by wiedzieć czy np.

3. NPC Bail Addon (oczywiście z CCM i wymagana biblioteką)

to to samo co z Mamuta

[TC] NPCBailingAddon-V1.6.4-11.09.2009.spk

ani co z tym CCM?

SCS nie potrafię zidentyfikować wcale na Mamucie...

Rozumiem, że dla kogoś, kto w X3 "siedzi" to proste, ale nowym czy mniej zaawansowanym graczom X3 niewiele to mówi.

skrypty do przechwytywania statkow TJ

SCS - Salvage Claim Software sluzy do przejmowania statkow czyli wzasadzie do zlomiarstwa ma kilka ciekawych opcji wzasadzie bardzo potrzebnych do wyszukiwania w galaktyce statkow ( pozuconych ) oraz pozostalosci po zniszczonych statkach ( kontenery z towarem ) .

NPC Bail Addon - skrypt do pomagania wrogom pilotom w opuszczaniu swoich statkow ( bys mial co zbierac naprawiac i sprzedawac ) czyli pogacic sie na cudzej krzywdzie odpowienio ustawiajac to wlatujesz do sektora i wszyscy na sam twoj widok robia chop ze statku hihihihi a ty se przejmujesz i na sznurek do stoczni .

CCM - nie bardzo rozumiem ale to chyba jest Centrum controli ???? nie wiem nie bede klamac ani zmyslac nie wiem nie mam pojecia 😉

Yacek prosze o wyjasnienie tego skrotu

wiem bi kozystac z NPC Bail Addon musisz zainstalowac PluginManager to tez skrypt ale on wykrywa niektore skrypty i pozwala na konfigorowanie tych skryptow o ile wiem to wszystko mozna znalesc pod tym adresem http://xudb.pl/index.php/topic/340-x3tc-spolszczenia-do-skryptow/

z powarzaniem Balbinka

Są dwa SCS: Cycrowa i TECSG. SCS Suite to skrypt TECSG-a. Takiego SCS-a używam.

CCM - w opisie skryptu NPC Bail Addon jest podany jako wymagany do działania.

Nie pierwszy raz opisując mod podaję działające z nim skrypty (tak było w przypadku TOTT, XRM i innych), zawsze stosuję skróty nazw. Nigdy nie było z tym problemów.

Skryptów działających pod AP jest dużo więcej (praktycznie większość działa), To że podałem tylko te dwa o niczym nie świadczy. Po prostu w tej chwili mam zainstalowane tylko te dwa. Jeśli ktoś zainstaluje jakiś skrypt, niech dopisze go w tym temacie, jako działający. Taki był zamysł tego tematu.

Ja trochę pokombinowałem i przeniosłem pliki bonus packa do steamowego katalogu TC i AP. Dzięki temu mam Przedstawiciela Handlowego, ale... gdy go odpalam w mojej elektrowni słonecznej xl w CBSE, to niestety ciągle siedzi w stanie gotowości na stacji. 😉

Zastanawiam się czy to wina samego skryptu i mojego nieobeznania z nim, czy może jednak PH nie jest kompatybilny z AP. 😀

PS. Chyba warto byłoby zrobić już pierwsze pytania i odpowiedzi do FAQ z AP, ponieważ trochę się już niepewności zebrało. 😀

Już jest BP dla Albiona

http://www.egosoft.com/download/x3ap/bonus_pl.php

I było się tak gorączkować? 😉

EDIT: Ok, pierwszy zgrzyt, nie działa jeśli mamy ustawiony jezyk pl w grze.

Zaraz...

EDIT2:

Solucja:

1. W katalogu \addon\t\ 0010-L044.pck trzeba wejść do tego pliku np. total commanderem

skopiować do katalogu t plik ze środka: 0010-L044, nazywając go: 0010-L048.pck

2. Edytować notatnikiem nowo skopiowany plik i w drugiej linijce zamienić 44 na 48

<language id="48">

Zapisać plik i grać.

P.

W dniu 20.12.2011 o 16:44, bufi napisał:

EDIT2:

Solucja:

1. W katalogu \addon\t\ 0010-L044.pck trzeba wejść do tego pliku np. total commanderem

skopiować do katalogu t plik ze środka: 0010-L044, nazywając go: 0010-L048.pck

2. Edytować notatnikiem nowo skopiowany plik i w drugiej linijce zamienić 44 na 48

<language id="48">

Zapisać plik i grać.

P.

1. Aby wejść do środka należy zmienić rozszerzenie pliku z .pck na .zip (chyba że mamy ustawione powiązanie plików .pck z jakimś pakerem).

2. Plik po wykopiowaniu zmieniamy na 0010-L048.xml nie .pck.

Z pck też działa.

Z innej beczki nowości w BP 😉

Wynajmujemy firme zeby budowała za nas komplex 😀

Nareszcie koniec ze żmudnym stawianiem fabryk recznie.

Stary dobry, Satelitarny System Wczesnego Ostrzegania.

Ile sie naczekalem zeby to w koncu trafilo do BP.

No i jakies dodatki do MK3 tradera, black listy mozna robic zeby nie latał gdzie go nie chcą.

Miła niespodzianka.

P.

W dniu 20.12.2011 o 18:27, bufi napisał:

Z pck też działa.

Działa, fakt.

W dniu 20.12.2011 o 18:27, bufi napisał:

Z innej beczki nowości w BP 😉

Jakie nowości? wszystko to skrypty dla TC dodane w jednej paczce zwanej BP.

Black list był dla TC. Hefajstos też: http://xudb.pl/index.php/topic/2034-skrypt-hephaistos-corp-station-building-service/page__view__findpost__p__30783