Yacek Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Wszystkie skrypty napisane dla TC powinny działać bez problemu w AP.Różnica polega tylko na sposobie instalowania (lokalizacji docelowej) skryptów i ich spolszczeń.Gdzie mają być instalowane skrypty i spolszczenia w AP piszę w FAQ X3:AP w punkcie 10.Bardziej chyba przydatna będzie lista skryptów jakie nie powinny być instalowane:1. RRF (jest już zintegrowany z grą)2. MARS (też chyba jest zintegrowany z grą) ale tego nie mogę potwierdzić na 100%3. Skoro mamy RRF to odpadają podobne do niego skrypty MBRR i IR (nigdy nie powinno się ich instalować razem ze względu na problemy).4. Nie ma sensu instalować również skryptów, które dostępne są Bonus Packu dla AP. W dniu 16.12.2012 o 12:32, Gie_N_koV napisał:Witam. Wiem że ten temat istnieje parę tematów wyżej, jednak znalazłem na forum egosoft bardziej rozbudowaną listę modów kompatybilnych z AP. Znajdują się w niej głównie najbardziej popularne modyfikacje / skrypty, wszystkie sprawdzone i przetestowane na AP, ewentualnie oznaczone co trzeba zrobić by działały. Polecam i pozdrawiam [http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=315630] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicktosobisty Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Mógłbym prosić o linki, lub chociaż pełny opis nazw?Nie jestem tak w temacie X3, by wiedzieć czy np.3. NPC Bail Addon (oczywiście z CCM i wymagana biblioteką)to to samo co z Mamuta[TC] NPCBailingAddon-V1.6.4-11.09.2009.spkani co z tym CCM?SCS nie potrafię zidentyfikować wcale na Mamucie...Rozumiem, że dla kogoś, kto w X3 "siedzi" to proste, ale nowym czy mniej zaawansowanym graczom X3 niewiele to mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 SCS to pewno Salvage Claim Software, czyli oprogramowania do przechwytywania statków.Ale ja też nie rozumiem tej opcji z NPC Bail Addon, a w sumie z chęcią bym ten skrypt zainstalował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Skrypty są opisane w odpowiednich tematach tu na forum. Linki można znaleźć w temacie o spolszczeniach skryptów (uwaga nie wszystkie linki jeszcze tam działają) lub samemu poszukać odpowiednich tematów w dziale o skryptach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balbinka Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 skrypty do przechwytywania statkow TJSCS - Salvage Claim Software sluzy do przejmowania statkow czyli wzasadzie do zlomiarstwa ma kilka ciekawych opcji wzasadzie bardzo potrzebnych do wyszukiwania w galaktyce statkow ( pozuconych ) oraz pozostalosci po zniszczonych statkach ( kontenery z towarem ) . NPC Bail Addon - skrypt do pomagania wrogom pilotom w opuszczaniu swoich statkow ( bys mial co zbierac naprawiac i sprzedawac ) czyli pogacic sie na cudzej krzywdzie odpowienio ustawiajac to wlatujesz do sektora i wszyscy na sam twoj widok robia chop ze statku hihihihi a ty se przejmujesz i na sznurek do stoczni .CCM - nie bardzo rozumiem ale to chyba jest Centrum controli ???? nie wiem nie bede klamac ani zmyslac nie wiem nie mam pojecia Yacek prosze o wyjasnienie tego skrotuwiem bi kozystac z NPC Bail Addon musisz zainstalowac PluginManager to tez skrypt ale on wykrywa niektore skrypty i pozwala na konfigorowanie tych skryptow o ile wiem to wszystko mozna znalesc pod tym adresem http://xudb.pl/index.php/topic/340-x3tc-spolszczenia-do-skryptow/z powarzaniem Balbinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedudg Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Prawdopodobnie Yacek myślał o Community Configuration Menu - skrypt służący do konfiguracji innych skryptów. Część skryptów wymaga go do poprawnego działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Są dwa SCS: Cycrowa i TECSG. SCS Suite to skrypt TECSG-a. Takiego SCS-a używam.CCM - w opisie skryptu NPC Bail Addon jest podany jako wymagany do działania.Nie pierwszy raz opisując mod podaję działające z nim skrypty (tak było w przypadku TOTT, XRM i innych), zawsze stosuję skróty nazw. Nigdy nie było z tym problemów.Skryptów działających pod AP jest dużo więcej (praktycznie większość działa), To że podałem tylko te dwa o niczym nie świadczy. Po prostu w tej chwili mam zainstalowane tylko te dwa. Jeśli ktoś zainstaluje jakiś skrypt, niech dopisze go w tym temacie, jako działający. Taki był zamysł tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Da radę bezproblemowo wrzucić bonus packa czy trzeba kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 W dniu 19.12.2011 o 01:18, Michal.R napisał:Da radę bezproblemowo wrzucić bonus packa czy trzeba kombinować?Nie da rady. BP dla TC nie jest kompatybilny z AP. AP będzie miało własnego BP. Pisałem już o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Ja trochę pokombinowałem i przeniosłem pliki bonus packa do steamowego katalogu TC i AP. Dzięki temu mam Przedstawiciela Handlowego, ale... gdy go odpalam w mojej elektrowni słonecznej xl w CBSE, to niestety ciągle siedzi w stanie gotowości na stacji. Zastanawiam się czy to wina samego skryptu i mojego nieobeznania z nim, czy może jednak PH nie jest kompatybilny z AP. PS. Chyba warto byłoby zrobić już pierwsze pytania i odpowiedzi do FAQ z AP, ponieważ trochę się już niepewności zebrało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Pliki z BP są stare. Aktualniejsze znajdziesz u autorów skryptów.Ego mogło by już wydać aktualizacje BP. Do X2 wychodziło tego trochę, a tu do nowszych wersji posucha ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Tylko jest taki mały problem - ciężko znaleźć jakikolwiek działający link do pobrania tych agentów handlowych. Na Mamucie jest może umieszczony pełny skrypt, bo znaleźć nie mogę i chyba nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bufi Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Ale po co Ci BP z TC? On nie jest kompatybilny z AP. Cycrow pisał, że na dniach będzie wersja dla AP. Najpóźniej za dwa dni.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zauważyłem, że nie jest kompatybilny, ale potrzebuje przedstawiciela handlowego. :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bufi Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Już jest BP dla Albionahttp://www.egosoft.com/download/x3ap/bonus_pl.phpI było się tak gorączkować? EDIT: Ok, pierwszy zgrzyt, nie działa jeśli mamy ustawiony jezyk pl w grze.Zaraz... EDIT2: Solucja:1. W katalogu \addon\t\ 0010-L044.pck trzeba wejść do tego pliku np. total commanderemskopiować do katalogu t plik ze środka: 0010-L044, nazywając go: 0010-L048.pck2. Edytować notatnikiem nowo skopiowany plik i w drugiej linijce zamienić 44 na 48<language id="48">Zapisać plik i grać.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 W dniu 20.12.2011 o 16:44, bufi napisał:EDIT2: Solucja:1. W katalogu \addon\t\ 0010-L044.pck trzeba wejść do tego pliku np. total commanderemskopiować do katalogu t plik ze środka: 0010-L044, nazywając go: 0010-L048.pck2. Edytować notatnikiem nowo skopiowany plik i w drugiej linijce zamienić 44 na 48<language id="48">Zapisać plik i grać.P.1. Aby wejść do środka należy zmienić rozszerzenie pliku z .pck na .zip (chyba że mamy ustawione powiązanie plików .pck z jakimś pakerem).2. Plik po wykopiowaniu zmieniamy na 0010-L048.xml nie .pck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bufi Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Z pck też działa.Z innej beczki nowości w BP Wynajmujemy firme zeby budowała za nas komplex Nareszcie koniec ze żmudnym stawianiem fabryk recznie.Stary dobry, Satelitarny System Wczesnego Ostrzegania.Ile sie naczekalem zeby to w koncu trafilo do BP.No i jakies dodatki do MK3 tradera, black listy mozna robic zeby nie latał gdzie go nie chcą.Miła niespodzianka.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 W dniu 20.12.2011 o 18:27, bufi napisał:Z pck też działa.Działa, fakt. W dniu 20.12.2011 o 18:27, bufi napisał:Z innej beczki nowości w BP Jakie nowości? wszystko to skrypty dla TC dodane w jednej paczce zwanej BP.Black list był dla TC. Hefajstos też: http://xudb.pl/index.php/topic/2034-skrypt-hephaistos-corp-station-building-service/page__view__findpost__p__30783 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bufi Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 W dniu 20.12.2011 o 18:35, Yacek napisał:Jakie nowości? [CIACH]Nie zrozumiałes.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczekan Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Czy działanie w BP do Albionu odbywa się po polsku, czy to o czym piszecie wyżej tylko usuwa konflikt pomiędzy głównym językiem gry (polskim) a angielskim skryptem BP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Bonus Pack do Albion Prelude jest aktualnie w wersji angielskiej, a "spolszczenie" jest tak przyszykowane, aby nie gryzło się z grą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczekan Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Co zrobić, żeby agent wziął się do roboty, a nie tkwił tylko stanie standby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Szczekan - Też chciałbym to wiedzieć, bo o ile w końcu udało mi się go zagonić do roboty, to strasznie rzadko wyrusza coś sprzedać z Elektrowni. Jakieś porady bardziej doświadczonych jak ustawić przedstawiciela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Jam radę, ale trochę inną, zapomnijcie o przedstawicielu handlowym i zainstalujcie ten skrypt: Skrypt Extended Trade Software Commands, , prosty, łatwy i skuteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bufi Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zawszę szkolę pilotów CLS i CA zanim zatrudnię ich do poważnych spraw. Żółtodzioby to ledwo co potrafią zadokować do stacji P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi