Tezeth Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam jestem początkującym graczem, tzn grałem w X2 ale to już bardzo dawno temu było i już zapomniałem większość rzeczy.(Teraz pykam w x3 reunion 2.5) Mam pytanka odnośnie: 1. "skrypty", jak to wszystko sprawnie zamontować w grze żeby działały i co mam zrobić zeby gra była w polskiej wersji językowej? Proszę o wytłumaczenie jak "dla noobka"2. Mógłby ktoś zamieścić linka z polską wersją instrukcji obsługi ? Głównie chodzi mi o objaśnienie przyrządów które montuje się na statku itp. oraz opis statków poszczególnych ras.3. Opuszczone statki.(latam Busterem) Mianowicie miałem parę walk po których pirat katapultował się ze statku. Co moge zrobić z takim wrakiem ? Latam do okoła niego,staram się z nim jakoś "komunikować", wychodzę z własnego statku, frune w skafandrze do tego zdobycznego ale wejść nie moge. W jakis sposób mogę przejąć taki statek ? Co mam kliknąć albo w co musi być wyposażony mój "gwizdek" zebym mógł tego dokonać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 1. FAQ2. Nie można. To piractwo, a tego nie popieramy. Dlaczego nie masz polskiej instrukcji?3. FAQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tezeth Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 2. A skąd mam ją mieć jak to piractwo ?btw dziękuje za odpowiedź na poprzednie pytania, tzn za częściowe nakierowanie na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Piracić grę, która już dwukrotnie była dodawana do czasopism to już szczyt.A przyznawanie się do piractwa na forum, które w regulaminie ma że nie popiera piractwa to proszenie się o bana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 CytatPiracić grę, która już dwukrotnie była dodawana do czasopism to już szczyt.A przyznawanie się do piractwa na forum, które w regulaminie ma że nie popiera piractwa to proszenie się o bana. dla Yacka za właściwą reakcję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tezeth Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Źle się zrozumieliśmy, instrukcje mam ale po angielsku Przesortowałem neta za wersją pl, ale widzę że to jakieś top secret Każdy tego strzeże jakby to jakaiś kod dostępu do banku wiem... wiem... prawa autorskie,piractwo itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Każdy pirat ma wersję angielską. Każdy strzeże swojej wersji PL, bo wydał na nią kasę, dlaczego ma dawać komuś za darmo to za co zapłacił.Nie znasz angielskiego, trzeba było wcześniej o tym pomyśleć.Gra nie kosztuje już majątku, są tacy co tylko i wyłącznie dla wersji PL instrukcji kupują drugą grę.Tak czy inaczej, pytać możesz, ale pytania, na które jest odpowiedź w instrukcji będą kwitowane odpowiedzią: zobacz do instrukcji. Taka już tu jest zasada od samego początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tezeth Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Masz rację, zrobię tak jak mówisz, a co mi tam stać mnie ;pWracając do charakterystyki statków poszczególnych klas, poszczególnych ras, tego nie ma w instrukcji Ma ktoś może coś takiego ? Bo udało się odłożyć trochę kasy w grze i mam dylemat ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 FAQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Buahahahha!!! PS. Temat na celowniku.... ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tezeth Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 CytatWracając do charakterystyki statków poszczególnych klas, poszczególnych ras, tego nie ma w instrukcji Ma ktoś może coś takiego ? Bo udało się odłożyć trochę kasy w grze i mam dylemat ;pw FAQ nie ma tego, albo moje zmęczone oczy już nie widzą pewnych rzeczy ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Jest, statystyki statków XTM-a, sa tam również statystyki statków z czystego X3R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tezeth Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Kolejne pytanie początkującego ;p pościągałem pare skryptów, powrzucałem do katalogu gry tak jak trzeba, zmieniłem imie pilota i czy to już wystarczy? skrypty działają?A i czy jest jakiś uniwersalny zestaw skryptów w jednym pliku ? (pod Reunion ;p) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 O instalacji znajdziesz w FAQ. Imienia pilota w większości przypadków nie musisz zmieniać, np. żeby postawić stocznie XTM już musisz. Żadnego uniwersalnego zestawu nie ma, ponieważ skryptów są setki (zaliczając statki to możliwe, że nawet tysiące) i wiele z nich się ze sobą gryzie. Sam wybierasz, co potrzebujesz i instalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 CytatKolejne pytanie początkującego ;p pościągałem pare skryptów, powrzucałem do katalogu gry tak jak trzeba, zmieniłem imie pilota i czy to już wystarczy? skrypty działają?Nie wystarczy. Musisz jeszcze odtańczyć taniec wojenny przed komputerem. Po co zmieniałeś imię pilota? Instalacja skryptów tego nie wymaga. Są pewne skrypty, które tego wymagają, jeśli instaluje się je w trakcie gry (Stocznia XTM-a), ale to wyjątkowe przypadki. Przed instalacją skryptów trzeba było poczytać FAQ o instalacji skryptów. Również należy przeczytać uważnie opis konfiguracji skryptu, albo tu na forum, jeśli jest taki, albo w temacie ze skryptem na forum Ego.CytatA i czy jest jakiś uniwersalny zestaw skryptów w jednym pliku ? (pod Reunion ;p)Nie ma. Każdy indywidualnie instaluje sobie takie skrypty, jakie jemu odpowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tezeth Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Oki dzięki za info.Następne pytanie, wrzuciłem skrypt z przemieszczaniem asteroid. Jak moge je przeciągnąć i czym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zajrzyj do działu skrypty mody itp. Jest tam temat o tym skrypcie. Znajdziesz tam, to czego potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tezeth Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 A więc wrzuciłem do katalogu gry wszystkie skrypty jakie znalazłem tutaj http://xudb.pl/topic/8-x3-spolszczenia-do-skrypt-w/Na koniec wrzuciłem bonus pack 3.1.07Efekt tego jest taki że tekstury mojego HQ się nie doczytują, mam lekkie przycięcia obrazu w grze oraz w doku zaopatrzeniwoym mam dodatkowe 3 puste sloty, rzeczy które moge kupić ale tych przedmiotów nie ma.Co tertaz ? musze reinstall gry zrobić, czy jest na to jakieś lekarstwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 A po co wrzucałeś wszystko, trzeba było wybrać te skrypty, które potrzebujesz. Do tego w złej kolejności to zrobiłeś. Poprawna kolejność masz podaną w FAQ, najpierw patche, BP, potem dopiero skrypty. Teraz to najlepszym rozwiązaniem jest reinstalacja gry i po instalacji wybranych skryptów rozpoczęcie nowej gry.Do tego przydałby ci się Plugin Manager, część skryptów dodaje nowe towary do gry. Plugin Manager zajmuje się poprawnym dodaniem tych towarów, dzięki czemu nie ma potem pustych miejsc w spisach towarów w stacjach.Poczytaj dokładnie FAQ.Jeśli już jesteśmy przy reinstalacji gry i zaczęciu nowej, to polecam dodać sobie XTM-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tezeth Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Wrzuciłem te skrypty bo wszystkie wydają się być fajne A co do kolejności:1."najpierw patche" - mam X3 Reunion 2.5 2."BP"- nie wiem co to jest3.Skrypty wrzuciłem te co znalazłem tutaj znalazłem tutaj viewtopic.php?f=19&t=10Pluing Menagera mam- za jego pomocą wrzuciłem Advanced Tractor Beam,Asteroid Relocator,Boron-Paranid Regenative hull system, heavy assault technology, mass driver ammo generator,slavage extensions commands, satalite early warning network.Rzeczywiście w FAQ 69 jest opisana kolejnośćJeżeli zrobie reinstall gry i zrobie wszystko jak w FAQ 69 to czy moge uratować savy ? Bo znalazłem folder z save w moich dokumentach. Nowy X3 będzie je "widział"? Bo startować od początku to troche załamka ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Cytat2."BP"- nie wiem co to jestBonus Pack w skrócie.Cytat2."BP"- nie wiem co to jestJeżeli zrobie reinstall gry i zrobie wszystko jak w FAQ 69 to czy moge uratować savy ? Bo znalazłem folder z save w moich dokumentach. Nowy X3 będzie je "widział"? Bo startować od początku to troche załamka ;pWidzieć będzie widział, ale błędy mogą pozostać. Chyba że masz save sprzed instalacji skryptów, wtedy jest szansa że jak uruchomisz go po reinstalce to błędy się naprawią.Ale jeśli nie to tylko nowa gra.I na przyszłość, rób kopię całego katalogu z grą przed instalacją skryptu. Jeśli coś pójdzie nie tak kopiujesz grę z backupu.Nie instaluj wszystkiego jak leci, czasem skrypty "gryzą" się ze sobą. Instaluj po jednym skrypcie, sprawdzaj czy działa poprawnie, dopiero następny. I cały czas backup. Plików sav też. Gdzie są pliki sav też masz w FAQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tezeth Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Szukam linka do tego BP ale coś nie widze, same spolszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 CytatSzukam linka do tego BP ale coś nie widze, same spolszczenia.CytatNa koniec wrzuciłem bonus pack 3.1.07To wrzuciłeś BP, czy nie? A może samo spolszczenie wrzuciłeś? Bonus Pack dostępny jest w dziale Downloads na stronie Egosoftu: http://www.egosoft.com/download/x3/bonus_pl.php nie zawiera polskiej wersji tłumaczenia, dlatego musisz po jego instalacji dodać spolszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tezeth Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 hehe jednak samo spolszczenie wrzucilem jeszcze jedno, na tej stronce są skrypty http://xudb.pl/topic/8-x3-spolszczenia-do-skrypt-w/np nr 2 "2.Xenon Migration - dostępne konwoje xenonskie przemieszczające się pomiędzy swoimi sektorami. Xenon Migration PL"Trzeba pobrać dwa pliki czy wystarczy że odrazu Xenon Migration PL pobiore ? To śa spolszczone skrypty czy spolszczenie do nich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Różnie jest, czasem są to paczki zawierające skrypt i dodane tłumaczenie, czasem jest to tylko samo tłumaczenie. Musisz sprawdzać, jeśli w paczce spolszczenia jest tylko jeden plik 48XXXX.xml to znaczy że jest to samo spolszczenie i skrypt musisz osobno pobrać i zainstalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi