rozz Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Witam!Jak w temacie. Poszukuje po całym wszechświecie wyrzutni bomb zapalających, a po nich ani śladu. Czy jest jakieś miejsce gdzie można to kupić, czy może należy je zdobyć jakimś podstępem? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Postaw flaszkę panu Scorpowi, zaraz wyśpiewa. W encyklopedii w grze też nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozz Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Nie używam tego skryptu Encyklopedię sprawdzałem - nie ma tam żadnej wzmianki o IBL. Przepatrzyłem forum, jakąś jeszcze inna "stronę encyklopedię" - tam opis tylko jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Pan Scorp to nie skrypt tylko równy gość. Tylko trza wiedzieć na ile można z nim sobie pozwolić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozz Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Hehe, dobre Przekonałeś mnie... Może faktycznie powinienem iść z nim na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Idź idź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 CytatNie używam tego skryptu Encyklopedię sprawdzałem - nie ma tam żadnej wzmianki o IBL. Przepatrzyłem forum, jakąś jeszcze inna "stronę encyklopedię" - tam opis tylko jest.No to chyba najwyższy czas by zainteresować się tym skryptem.Wyrzutnie bomb zapalających jest do kupienia w sektorze pirackim: LooManck Strats Legacy i w sektorze Yaki: Weavers Tempest.2 minuty i już wiem gdzie co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Na początku gry tam są, później różnie bywa- zdarza się, że jakiś patrol wojskowy się nimi zainteresuje i znikają. Jeśli u Ciebie tak jest to możesz spróbować się pobawić w abordaż statków Yaki i piratów, np. Ryu dosyć często mają IBL na pokładzie, a przejąć je jest dosyć łatwo. Przy odpowiednio wysokiej randze bojowej (bodajże od 18 w kolejności wzwyż) będą też czasem zostawały do zgarnięcia po zniszczonych statkach.Jeśli nie przeszkadzają Ci skrypty to stocznia Marauder dodaje fabryki IBL do kupienia. Mógłbyś wtedy sam sobie produkować tą broń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Statki Q też lubią mieć tę broń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 CytatStatki Q też lubią mieć tę broń.Owszem przejąć takiego abordażem to (dosłownie) masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 CytatOwszem przejąć takiego abordażem to (dosłownie) masakra A co? Vista gryzie? Ja tam wolę BSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozz Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Właśnie odwiedziłem oba te sektory i hmm... zarówno piraci jak i yaki bardzo mnie nie lubią... chyba będę musiał jakimś innym sposobem postarać się o te wyrzutnie. Może tak jak mówicie - przez abordaż. Chyba że postaram się o polepszenie stosunków z nimi, ale nie wiem czy to w ogóle jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Oczywiście że jest możliwe. Najpierw atakuj statki innych ras w ich sektorach, potem zrób kilka misji ze stacji. Jeśli stacje nadal będą na czerwono to będziesz musiał poszukać hakera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozz Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Dzięki dzięki, popróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozz Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Noszę się z zamiarem zakupu M7 (tygrysa). Przeglądając forum rzuciło mi się w oczy, że dobrze jest mu zakupić właśnie IBL, stąd moje poszukiwania. Chwilowo będę musiał chyba obejść się smakiem - chodzi o IBL, nie o M7 Jaki inny tym dział jest do niego najbardziej wskazany? Sugerować się po prostu największym firepowerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 CytatJaki inny tym dział jest do niego najbardziej wskazany? Sugerować się po prostu największym firepowerem? Zdecydowanie nie. Te największe bronie dla danego statku najczęściej zabierają mu najwięcej energii, przez co staje się on po chwili walki bezbronny jak panienka. Lepiej coś zrównoważonego wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Cytat przez co staje się on po chwili walki bezbronny jak panienka. A próbowałeś się kiedyś uchylić przed całą serią plaskaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 CytatA próbowałeś się kiedyś uchylić przed całą serią plaskaczy?Ech, te dzisiejsze dziewuchy, gdzie im do dawnych delikatnych panienek z moich czasów. (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 CytatCytatA próbowałeś się kiedyś uchylić przed całą serią plaskaczy?Ech, te dzisiejsze dziewuchy, gdzie im do dawnych delikatnych panienek z moich czasów. ((Tak tak, wiemy, przed wojną było inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozz Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Zgodnie z moim planem zakupiłem tygrysa, narazie tylko tak na spróbę. Wyposażyłem go w 4 osłony 1GJ oraz uzbrojenie składające się z MWP i EPP. Takim statkiem poleciałem zmierzyć się z Q i w tym momencie gra postanowiła przypomnieć mi jak mało w nią gram, jak mało o niej wiem i żebym się nie rozpędzał za bardzo Dlaczego? Tiger stracił swoje osłony zbierając ze 3 razy MNIEJ cięgów niż Hyperion, którym próbowałem się z Q wcześniej. Hyperionem dałem radę zniszczyć to Xenońskie paskudztwo, natomiast Tiger w momencie zrównania się z nim miał ok 20% osłon. Co jest w całej tej sytuacji nie tak? Moje zdolności pilotażowe, czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Zapytałbym się Ciebie, czy używasz silników bocznych na przykład, ale Yacek kazał mi siedzieć cicho, więc nie zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Przede wszystkim to że Tygrys jest większy od Hyperiona, jest zatem łatwiejszym celem. Hyperionem dzięki WSAD mogłeś unikać ognia Q. Wykorzystaj atut Tygrysa, jest no cienki jak igła, staraj się więc być zawsze odwrócony do Q dziobem, tak aby wróg widział jak najmniej Twojego statku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozz Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Nagle pomyślałem, że może istnieć coś takiego jak silniki boczne wydaje mi się jednak, że mogę ich nie używać. Jakie silniki boczne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozz Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Pomyślałem o większej powierzchni Tigera na która może przyjmować strzały, ale... ten statek jest jednak 4 razy twardszy od Hyperiona... wydaje mi się że nie zebrał ich znowu aż tyle, ledwo dałem radę dolecieć do Q a już prawie było po mnie. Co do WSAD-u to próbowałem tego na jakimś statku (zauważyłem to w opcjach) ale nic się nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 A o co ci chodzi konkretnie?Każdy statek w grze ma silniki boczne, używa się je przy pomocy klawiszy WSAD.Czasem efekt ich działania jest bardziej widoczny, czasem mniej. Zależy od modelu statku, jego masy, zwrotności itp.Co do Hyperiona vs Tygrys. Hyperion ma mniejsze osłony, które szybciej się regenerują. To też coś znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi