biesu98 Posted June 8, 2010 Share Posted June 8, 2010 dajcie link do mod kokpit do wersj 2.5 i jak go włączyć (czyli gdzie go dać) pomozcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest berengar Posted June 8, 2010 Share Posted June 8, 2010 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biesu98 Posted June 8, 2010 Share Posted June 8, 2010 w F.A.Q tego niema Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad162 Posted June 8, 2010 Share Posted June 8, 2010 a szukałeś na forum?słownie 4 tematy niżejhttp://xudb.pl/topic/748-mod-kt-ry-dodaje-widok-z-kokpitu-tc/Mam takie pytanie co to znaczy "dajcie"?tutaj to samo http://xudb.pl/topic/1273-xenoni/ Twój temat i też dajcie...ogarnij się i pomyśl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted June 8, 2010 Share Posted June 8, 2010 Cytatdajcie link do mod kokpit do wersj 2.5 i jak go włączyć (czyli gdzie go dać) pomozcie1. Trzeci raz przenoszę Twój post do odpowiedniego tematu. czwartego razu już nie będzie.2. W tym temacie, jak pisałem już, masz linki do kilku modów, zobacz, który Ci odpowiada, który będzie kompatybilny z 2.5 (nota bene, jest już patch 2.7).3. Również, podobnie jak inni, skierowałem Cię do FAQ, gdzie jest opisane jak instalować mody, więc proszę nie, że tam tego nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biesu98 Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 nie włancza sie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 Napisz co robisz, dokładnie krok po kroku, to może będziemy w stanie pomóc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biesu98 Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 Najpierw wkładam te dwa pliki z tej takiej, no czegoś tam.Potem wkładem je do folderu scrypt czy jakoś tak i nakoćsu zmieniam te numerki u nich z 1 na 2 włanczm gre sprawdzam wszystkie widoki i niema Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 CytatNajpierw wkładam te dwa pliki z tej takiej, no czegoś tam.Potem wkładem je do folderu scrypt czy jakoś tak i nakoćsu zmieniam te numerki u nich z 1 na 2 włanczm gre sprawdzam wszystkie widoki i niemaCytatMożna mieć kilka małych modów zainstalowanych jako "fake patch". Robi się to w ten sposób że jeśli w katalogu głównym gry mamy pliki .cat/.dat o numerze 08 to plikom moda zmieniamy nazwy na następny, kolejny numer (w tym przypadku 09) i wrzucamy do katalogu głównego gry. W takim przypadku nie ma ograniczenia ilości zainstalowanych modów, jednak również tak jak ze skryptami należy uważać. Jeśli dwa mody będą zawierały w sobie zmodyfikowane takie same pliki (np. Jobs, Tships itp) to zmiany w grze będą tylko z jednego moda, tego, którego numer będzie większy. Może to prowadzić w najlepszym przypadku do braku pewnych modyfikacji, w najgorszym do błędów działania gry.Drugi sposób instalacji modów to wrzucenie plików moda do podkatalogu mods w katalogu gry i na pierwszym ekranie startowym gry wybranie opcji "Wybierz pakiet modyfikacji". Tam wybieramy ten mod i potwierdzamy wybór. Wtedy mod ten jest głównym modem gry. Jako główny mod możemy mieć zainstalowany tylko jeden mod. Przykładem takiego moda jest Trancend II dla X3TC. Inne mody możemy wtedy doinstalować jako "fake patch", ale należy uważać z ich instalacją, aby nie "gryzły" się z głównym modem. Najlepiej sprawdzić czy istnieje lista kompatybilnych z głównym modem skryptów i modów, i instalować tylko podane na niej skrypty i mody.Jeśli nie masz innych modów to możesz skorzystać z drugiego sposobu, czyli rozpakowanie plików cat oraz dat moda do folderu "mods", a następnie wybranie samego moda w oknie startowym gry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 ale napisał, że te coś wkłada do script.... a to nie jest ich miejsce... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 Dlatego podałem dokładną instrukcję Yacka co ma zrobić... Cosie w folderze skrypt nie zaszkodzą, a jeszcze usunie całą jego zawartość i dopiero będzie zonk... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 Kilka postów wcześniej podałem mu linka do FAQ, do tego posta, z którego zacytowałeś opis, jak widać nie chciało mu się czytać, więc teraz też marne szanse na to, aby przeczytał cytat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 Podałem po prostu rozwiązanie zupełnie na tacy, na wypadek gdyby biesu nie wiedział co to skrypt, a co mod i nie mógł odnaleźć odpowiedniego punktu w FAQ. To czy się do niego dostosuje to już jego sprawa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 a uparli się żeby to modem nazywać..... teraz mają problem ja po prostu wrzucam kolejne pliki cat/dat.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 CytatPodałem po prostu rozwiązanie zupełnie na tacy, na wypadek gdyby biesu nie wiedział co to skrypt, a co mod i nie mógł odnaleźć odpowiedniego punktu w FAQ. To czy się do niego dostosuje to już jego sprawa.Cytat...3. O instalacji modów możesz przeczytać w FAQ#9Faktycznie, wielki problem był z odszukaniem odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted June 11, 2010 Share Posted June 11, 2010 CytatCytatPodałem po prostu rozwiązanie zupełnie na tacy, na wypadek gdyby biesu nie wiedział co to skrypt, a co mod i nie mógł odnaleźć odpowiedniego punktu w FAQ. To czy się do niego dostosuje to już jego sprawa.Cytat...3. O instalacji modów możesz przeczytać w FAQ#9Faktycznie, wielki problem był z odszukaniem odpowiedzi Widać w tym wypadku był skoro pomieszał Jak mawiał znany myśliciel Ferdynand K. "Są na świecie rzeczy, o których się fizjologom nie śniło" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WolfBlade Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 bezpośredni link do strony.: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=241761Ponoć powstaje lub powstał mod z nowymi kokpitami dla statków w x3TC . Proszę o kontynuowanie tematu gdyż hmm... nie jestem zbyt doświadczony... i jeśli gdzieś już o tym pisze to temat proszę skasować ( skąd mam wiedzieć że gdzieś już o tym pisze? dołączyłem 21 listopada 2010 roku helooł ?! ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Cytatbezpośredni link do strony.: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=241761Ponoć powstaje lub powstał mod z nowymi kokpitami dla statków w x3TC .Link dodany do drugiego postu w temacie, dzięki za wyszukanie.CytatProszę o kontynuowanie tematu gdyż hmm... nie jestem zbyt doświadczony... i jeśli gdzieś już o tym pisze to temat proszę skasować ( skąd mam wiedzieć że gdzieś już o tym pisze? dołączyłem 21 listopada 2010 roku helooł ?! )Temat przeniesiony. Na forum jest coś takiego jak opcja "Szukaj", działa bardzo dobrze, wystarczy tylko wpisać dobre zapytanie i znajdzie wszystkie tematy gdzie ono występuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WolfBlade Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 spoko nie obrażę się. A wyszukałem wpisując w grafiki googla x3TC i wybrałem rozdzielczość 1280 x 1024 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts