Jump to content

Mod który dodaje widok z kokpitu TC

Dertit
 Share

Recommended Posts

Cytat

dajcie link do mod kokpit do wersj 2.5 i jak go włączyć (czyli gdzie go dać) pomozcie

1. Trzeci raz przenoszę Twój post do odpowiedniego tematu. czwartego razu już nie będzie.

2. W tym temacie, jak pisałem już, masz linki do kilku modów, zobacz, który Ci odpowiada, który będzie kompatybilny z 2.5 (nota bene, jest już patch 2.7).

3. Również, podobnie jak inni, skierowałem Cię do FAQ, gdzie jest opisane jak instalować mody, więc proszę nie, że tam tego nie ma.

Cytat

Najpierw wkładam te dwa pliki z tej takiej, no czegoś tam.Potem wkładem je do folderu scrypt czy jakoś tak i nakoćsu zmieniam te numerki u nich z 1 na 2 włanczm gre sprawdzam wszystkie widoki i niema

Cytat

Można mieć kilka małych modów zainstalowanych jako "fake patch". Robi się to w ten sposób że jeśli w katalogu głównym gry mamy pliki .cat/.dat o numerze 08 to plikom moda zmieniamy nazwy na następny, kolejny numer (w tym przypadku 09) i wrzucamy do katalogu głównego gry. W takim przypadku nie ma ograniczenia ilości zainstalowanych modów, jednak również tak jak ze skryptami należy uważać. Jeśli dwa mody będą zawierały w sobie zmodyfikowane takie same pliki (np. Jobs, Tships itp) to zmiany w grze będą tylko z jednego moda, tego, którego numer będzie większy. Może to prowadzić w najlepszym przypadku do braku pewnych modyfikacji, w najgorszym do błędów działania gry.

Drugi sposób instalacji modów to wrzucenie plików moda do podkatalogu mods w katalogu gry i na pierwszym ekranie startowym gry wybranie opcji "Wybierz pakiet modyfikacji". Tam wybieramy ten mod i potwierdzamy wybór. Wtedy mod ten jest głównym modem gry. Jako główny mod możemy mieć zainstalowany tylko jeden mod. Przykładem takiego moda jest Trancend II dla X3TC. Inne mody możemy wtedy doinstalować jako "fake patch", ale należy uważać z ich instalacją, aby nie "gryzły" się z głównym modem. Najlepiej sprawdzić czy istnieje lista kompatybilnych z głównym modem skryptów i modów, i instalować tylko podane na niej skrypty i mody.

Jeśli nie masz innych modów to możesz skorzystać z drugiego sposobu, czyli rozpakowanie plików cat oraz dat moda do folderu "mods", a następnie wybranie samego moda w oknie startowym gry.

Cytat

Podałem po prostu rozwiązanie zupełnie na tacy, na wypadek gdyby biesu nie wiedział co to skrypt, a co mod i nie mógł odnaleźć odpowiedniego punktu w FAQ. To czy się do niego dostosuje to już jego sprawa.

Cytat

...3. O instalacji modów możesz przeczytać w FAQ#9

Faktycznie, wielki problem był z odszukaniem odpowiedzi 😀

Cytat
Cytat

Podałem po prostu rozwiązanie zupełnie na tacy, na wypadek gdyby biesu nie wiedział co to skrypt, a co mod i nie mógł odnaleźć odpowiedniego punktu w FAQ. To czy się do niego dostosuje to już jego sprawa.

Cytat

...3. O instalacji modów możesz przeczytać w FAQ#9

Faktycznie, wielki problem był z odszukaniem odpowiedzi 😀

Widać w tym wypadku był skoro pomieszał 😀 Jak mawiał znany myśliciel Ferdynand K. "Są na świecie rzeczy, o których się fizjologom nie śniło" 😀

• 5 months later...

bezpośredni link do strony.: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=241761

Ponoć powstaje lub powstał mod z nowymi kokpitami dla statków w x3TC . Proszę o kontynuowanie tematu gdyż hmm... nie jestem zbyt doświadczony... i jeśli gdzieś już o tym pisze to temat proszę skasować ( skąd mam wiedzieć że gdzieś już o tym pisze? dołączyłem 21 listopada 2010 roku helooł ?! )

Cytat

bezpośredni link do strony.: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=241761

Ponoć powstaje lub powstał mod z nowymi kokpitami dla statków w x3TC .

Link dodany do drugiego postu w temacie, dzięki za wyszukanie.

Cytat

Proszę o kontynuowanie tematu gdyż hmm... nie jestem zbyt doświadczony... i jeśli gdzieś już o tym pisze to temat proszę skasować ( skąd mam wiedzieć że gdzieś już o tym pisze? dołączyłem 21 listopada 2010 roku helooł ?! )

Temat przeniesiony. Na forum jest coś takiego jak opcja "Szukaj", działa bardzo dobrze, wystarczy tylko wpisać dobre zapytanie i znajdzie wszystkie tematy gdzie ono występuje.