Melkor Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Cześć wszystkim. Powiedzcie mi proszę jeśli ktoś wie czy można coś zrobić by muzyka z jednego sektora leciała w innym? Np. chciałbym by muzyka z sektora Kuiper Belt leciała w Olmankeslat's Treaty...da rade zrobić taki kręt? czy wystarczy zmienić nazwę pliku mp3 i już?Z góry dziękuje za jakiekolwiek odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Wystarczy w folderze soundtrack zmienić nazwy plikom. Jeden plik w tym folderze odpowiada za muzykę odgrywaną w jednym lub w kilku różnych sektorach. Trzeba tylko wiedzieć który plik to muzyka z jakich sektorów. Gdzieś na forum ego widziałem kiedyś listę numerów plików i sektorów w których są odtwarzane. Postaram się poszukać tej listy i wkleić tu linka dla ułatwienia szukania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Spróbuj z tą nazwą pliku. Zobacz, które pliki mp3 to muzyka z jednego i drugiego sektora. Potem skopiuj sobie ten, który ma lecieć, nazwij go tak samo jak ten, który dotychczas leciał w drugim sektorze. Zajmie Ci to 15 sekund i sam się przekonasz czy to skuteczna metoda.Edit. Ech, spóźniłem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melkor Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Dzięki Yacek za pomoc Spróbuje też zrobić tak jak mówi pshem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Mozesz uczynic jak Yacek rzecze. Wystarczy zamienic nazwy plikom i gotowe.Tutaj masz index plikow muzycznych z X2, X3. Jest tu zgodnosc z plikami TC, aczkolwiek doszly tam nowe sektory wiec bedziesz musial sam ustalic, ktory plik odpowiada na nowy sektor.http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=102521Mozesz takze zamieniac pliki oryginalne z muzyka na muzyke pochodzaca z wlasnych zbiorow. Tu zamieniamy tylko nazwe pliku i zastepujemy. Warto zrobic kopie zapasowa plikow.Polecam rowniez ponizszy temat na forum ego. Marcybiskup zapronowal tam alternatywny soundtrack, ktory bardzo polecam.http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... 57#2814257 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melkor Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 No i już sprawdzone...wystarczy zrobić tak jak piszecie. Dzięki jeszcze raz za pomoc i mam nadzieję, że ten temat nie będzie nie potrzebny ale że ktoś jeszcze znajdzie tu odpowiedz na to samo pytanie.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu_ks Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Jeśli już o muzyce, to jak się wam podoba soundtrack w TC? Muzyka z których sektorów wam się podoba/nie podoba?Ja muzykę w TC oceniam bardzo pozytywnie - szczególnie kawałek z Kingdom End i min. Legend's Home. To drugie bardzo przypomina mi pierwszego Freespace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Ja mam bodajże 1 stopień muzykalności, to znaczy słyszę że coś gra Do tego wydaje mi się, ale patrz wyżej, że większość utworów granych w sektorach jest taka sama jak w X3R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu_ks Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 W X3R nie grałem ale w TC nie mogę ścierpieć tego kawałka z Heretics End. W całej grze soundtrack jest łagodny, przyjemny, a tam rozwala mi łeb :ph34: Chyba podłubie w pliczkach jak Melkor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Bo on pasował jak ulał do finalnej bitwy fabuły X3R. Kto grał w X3R wie o co chodzi i za każdym razem gdy tam wlatuje to cierpnie mu skóra na wspomnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 CytatBo on pasował jak ulał do finalnej bitwy fabuły X3R. Kto grał w X3R wie o co chodzi i za każdym razem gdy tam wlatuje to cierpnie mu skóra na wspomnienie No, mi cierpnie na samo wspomnienie. POmimo wszelkich możliwych kombinacji przez długi czas nie byłem w stanie przejść tej misji. Bo nie wiadomo czemu nie wyrabiała sama gra. Wieszała się co chwila i za nic już nie szło dalej. Zmniejszenie detali na maksa, wszelkich innych możliwości nic nie dawało - po prostu zwis i koniec. Szczególnie w czasie ostatnich sekwencji już po otwarciu tunelu na Ziemię. Chyba przez kilka godzin się z tym siłowałem. Dopiero odpalenie gry w oknie pomogło. Tak więc fakt, cierpnie mi skóra na to wspomnienie.A mój stopień umuzykalnienia w grze jest zerowy. To znaczy że praktycznie zawsze gram bez muzyki. Jakoś nie wyobrażam sobie w grach, że np. latam w jakiejś mega bitwie i słucham soboe muzyczki sączącej się z głośników w moim myśliwcu. Nie - muszę być wyczulony na wszelkie dźwięki dobiegające z otoczenia i nic ma mi ich nie zakłócać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu_ks Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Cytat Jakoś nie wyobrażam sobie w grach, że np. latam w jakiejś mega bitwie i słucham soboe muzyczki sączącej się z głośników w moim myśliwcu.Jak już wspominasz o pokładowych głośnikach myśliwców to troche dziwne, że w przyszłości nie ma radia Cytat Nie - muszę być wyczulony na wszelkie dźwięki dobiegające z otoczenia i nic ma mi ich nie zakłócać.Heh ile to już razy słuchawki na uszach niebezpiecznie przybliżyły mnie do spotkania z maską samochodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 No właśnie w życiu mam tak samo - łażenie ze słuchawakami sprawia, że mogę nie usłyszeć tira, który właśnie podąża z dużą prędkością w moim kierunku :] Ile to już razy widziałem ludzi ze słuchawkami na uszach, którzy pojęcia nie mieli, że wokół nich właśnie się sporo dzieje :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Ja najczęściej też gram w całkowitej ciszy, ale z innych powodów. Mam głośniki 5.1, gram wieczorami i nie chce innym przeszkadzać, a na to aby podłączyć na ten czas słuchawki jestem za leniwy. Zresztą nawet nie wiem gdzie je schowałem Jeśli już gram z dźwiękiem, to na muzykę nie zwracam zbytniej uwagi, ot coś rzępoli, odgłosy broni są OK, natomiast głos komputera pokładowego powtarzający wszystko co robię denerwuje mnie i zawsze go przyciszam na max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu_ks Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Jak grasz z wyciszonym komputerem pokładowym to nie przeszkadza Ci brak ostrzeżeń głosowych? Według mnie informacje tekstowe u dołu ekranu typu "jeden z twoich statków jest atakowany" mogą łatwo umknąć, a to zazwyczaj nie kończy się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Tak, szczególnie kiedy odbywam większą bitwę - 15M2 vs 15M2 i kupa drobnicy i głos powtarzający w kółko przez okragłą godzinę, że Twój statek jest atakowany. No thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu_ks Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Komputer się stara dodać bitwie dramatyzmu a ty masz mu za złe (tak właściwie to masz racje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 CytatTak, szczególnie kiedy odbywam większą bitwę - 15M2 vs 15M2 i kupa drobnicy i głos powtarzający w kółko przez okragłą godzinę, że Twój statek jest atakowany. No thx.Fakt bywa to trochę irytujące, ale nie wyobrażam sobie gry bez tych ostrzeżeń. Zdarza się że przez dłuższy czas biorę udział w zadymie no a po skończonej walce w spisie moich własności brakuje kilku statków, które mogłem łatwo ocalić. Wolę przez godzinę słuchać komunikatu "Attention one of your ship is under attack" niż obudzić się z ręką w nocniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Jeśli nocnik jest pusty to jeszcze nie tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melkor Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Pamiętam że odkąd zacząłem grać w X3 Reunion pierwsze co rzuciło mnie na kolana zaraz po samej rozgrywce i pomysłu na te grę była właśnie muzyka. Kiedy w ogóle dowiedziałem się o tej grze wlazłem na jakąś stronę X3R <nie pamiętam jaką> a w tle leciał kawałek powtarzającego się utworu właśnie z gry o ile pamiętam to kawałek Alexei'a Zakharov'a - X3 Reunion Trailer <jeśli popełniłem błąd w nazwie to przepraszam> czasami zakładam słuchawki i słucham sobie go a wszystkie wspomnienia wracają...bo kiedy zaczynałem w nią grać to istniały różne fora a w nich porady i rozwiązania wielu problemów ale wtedy miałem samozaparcie by dojść do wszystkiego samemu i to była dopiero satysfakcja <wtedy siedziałem przed tą grą od 8 rano do 16 bo potem do dziewczyny jechałem a jak przyjechałem to siadałem jeszcze od 23 do czasem nawet 3 rano>. Lecz forum oczywiście dobra rzecz i dlatego postanowiłem jakoś w nim uczestniczyć w miarę możliwości odkąd gram w TC. Wracając do muzyki to wielki ukłon dla kompozytorów za świetną robotę. Osobiści dla mnie bez niej nie była by to ta sama gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu_ks Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Czyli jednak nie wszyscy olali dźwięk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Nie wszyscy, ja muzyczkę z intra TC wyciągnąłem do swojej playlisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 A muzyczki z NH pod X3R słuchali, a? To jest dopiero muzyczka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 A chyba to nie problem przygotować paczkę z muzyczką z NH dla TC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Jak by Ci tu powiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi