Yacek Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Ponieważ ostatnio zaczynają pojawiać się pytania na temat dodatkowych statków do X3:TC postanowiłem zebrać w tym temacie linki do tego co już postało, lub jest w planach. W pierwszej kolejności pojedyncze statki, w drugiej mody dodające kilka, kilkanaście statków.Natomiast co do prób instalacji dodatkowych statków przygotowanych dla X3R, to odradzam. Cytat z forum Mamuta: CytatOkazuje się, że po zainstalowaniu statku wszystko działa bez zarzutu nie licząc tego, że wgranego statku w ogóle nie ma na liście dostępnych, ale jak go się odinstaluje to wtedy po loadowaniu gry własny statek wybucha po kilku sekundach. Więc faktycznie NIE można mieszać...Pojedyncze statki:Ship - Boron Lusca M7Ship - Paranid Thanatos M6Ship - Terran Normandy M6[SHIP] Izverg M1/2[MOD] X3TC B5 White Star - 1.29: Works with Advanced Hyperdrive[SHIP] Angelwing (From Nexus: The Jupiter Incident)[SVC] Conversion of X3 Ships to X3:TC[MOD] [0.1a] M2W Split Mantis Prototype (090727)4 w 1 paczka zawierająca statki: Normandy, Lusca, Thanatos, Raven.Mole + ArtelliaComplete List Of XSP Ships - bardzo ciekawy temat, zostały w nim zebrane wszystkie statki jakie można dodać do gry X3 i TC.Mody dodające/zmieniające statki:Ships - Battlestar GalacticaHomeworld2 modX1: Past and future mod[MOD] X2 Ship Callback Mod V2 Beta releaseA few Star Trek ShipsA new mod is coming - DDTC for Terran Conflict![Mod]/[Ressource] Shipexpansion V1.6[MOD] Stargate X (SGX)[Mod-WIP] Firstwar The first War of EarthTranscend II for Terran ConflictStar Wars mod[MOD][IP] Freespace X3 Total Conversion[MOD] Babylon 5 Total Conversion B5X3TC[WIP] JaySuS Space Ships (5 + (2 x 1/2) ships) (1st version released!)[Mod]/[Ressource] Shipexpansion V1.7c [final][SHIP] Cadius Ship Pack - Falchion/Hakata/Hiroshima [V1.5 Available 2/2/2010]Jeśli znajdę jeszcze coś dodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 WItam chcialbym sobie zainstalowac te dwa statki Ship - Boron Lusca M7 oraz Ship - Paranid Thanatos M6. Jakies problemy w czasie instalacji i czy gra sie nie wysypuje ? Pytam za wczasu by uniknac niespodzianek, bo do Reuniona za cholere nie moglem dodac zadnego statku, a potem gra mi sie zaczyla sypac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Boron Lusca M7 oj tak to piękny statek do zwalczania okrętów flagowych. Ja osobiście używałam tych statków i nie miałam żadnych problemów, gra "hasała" aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doe Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Witam.Na wstępie zaznaczę, ze jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o dodawanie/podmienianie statków.Gram na modzie DDTC. Moim ulubionym statkiem jest Hyperion Zwiadowca.W linkach, w tym temacie znalazłem statek klasy M6 - Normandy. Czy da się zrobić zamianę wyglądu Hyperiona na Normandy ale bez zmiany parametrów Hyperiona ? Z góry dziękuję za podpowiedź.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Poprzez instalację moda ze statkiem - nie. Do tego jeśli grasz z DDTC to nie możesz instalować innych modów ze statkami ( w grze może być w użyciu tyko jeden plik TShips).Można by spróbować w edycją pliku TShips, wymieniając pliki przypisane Hyperionowi na te z moda Normady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doe Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 To jak to zrobić ? Używam/mam X3 Editor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Mam pytanie. W folderze 'mods' juz uzywam modu zmieniajacego wyglad tla przy czym sciagnalem sobie paczke statkow, ktore sugeruje sie by zainstalowac do folderu 'mods'. Rzecz w tym, ze tylko jeden mod mozna uruchomic wskazujac paczke przy starcie gry. Czy mozna bezpiecznie uzyc te paczke statkow jako pake patch ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 CytatCzy mozna bezpiecznie uzyc te paczke statkow jako pake patch ?A jaką paczkę? Linki prowadzą do różnych modów. Z moich testów wynika że jedne można spokojnie instalować jako fake patch, inne nie, bo nawet jeśli są jedynym modem jaki używamy to zadziałają tylko jako base mod.Do tego, ważne jest też jaki mod masz jako base mod. Jeśli on zmienia plik Tships, to innego moda ze statkami (też opartego na Tships) nie dasz rady zainstalować. Gra może obsłużyć tylko jeden plik Tships. W takim przypadku pozostaje jedynie zrobić połączenie dwóch modów w jednym. Ja tak od jakiegoś czasu robię z modem Casius Ship Pack i DDTC, dzieki czemu gram w DDTc i mam statki Casiusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Dziala. Z moda odpalam mod z podmiana tla, a na fake dalem statki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 heh, polecałbym odwrotną kolejność.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Cytatheh, polecałbym odwrotną kolejność....Dlaczego? Prosze uzasadnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Jak Yacek prawił: "Pliki z mod nadpisują pliki z gry" - Dlatego. Inaczej TShips zostanie nadpisany przez kolejny plik, a tak mamy pewność, że nasze na wierzchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 W tym konkretnym przypadku nie ma to znaczenia. Zresztą oba mody (tła i statki) mogą być jako fake patch, ja tak mam (a raczej miałem).Pliki moda nie nadpisują plików z gry, tylko gra je wykorzystuje. Ważne jest to aby pamiętać w jakiej kolejności gra czyta pliki:Vanillafake patchbase modtak więc jeśli w każdym z modów będzie plik TShips (wiadomo w Vanilli jest) to ostatnim zaczytanym będzie plik z base mod i on będzie używany w grze.Jeśli jako fake patch wrzucimy dwa mody z plikiem TShips to ostatni zostanie odczytany plik z najwyższym numerem i z niego będziemy mieć statki w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=249180A uzywal ktos Shipexpansion V1.7c, chcial;bym sobie to zainstalowac. Ktos moze polecic ta paczke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 CytatA uzywal ktos Shipexpansion V1.7c, chcial;bym sobie to zainstalowac. Ktos moze polecic ta paczke ?Ja kiedyś używałem 1.6 najbardziej pobadał mi się M7+ Split Kingtiger. Można też sobie polatać stocznią borońską (M1(M0) Boron Giantsquid) chyba ma 20G osłon i możliwość dokowania wszystkiego.Pograłbym z tą paczką gdybym umiał połączyć TShips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 CytatCytatPograłbym z tą paczką gdybym umiał połączyć TShips A z czym chcesz połączyć?Łączenie jest dość proste, ale czasochłonne (zależy z jakim innym modem się łączy). Będę niedługo znów łączył statki Cadiusa z DDTC 1.1 to może spiszę jak to się robi. Ale nie obiecuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Jakbyś, napisał poradnik to było by :ph34: owo edit\\:Łączyć chciałbym z DDTC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Pytanie do Yacka. Mam juz wgrane jako fake pack - te paczke z lusca i tanatos, moge bez komplikacji dograc wspominana w poprzednim mym poscie paczke statkow ? Nic sie nie pozre?Aha i czy mozna sie natknac na ktorys z tych statkow sterowany przez ai ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Oczywiście że się pożre. Już było pisane niedawno, dokładnie tłumaczone. Gra może używać tylko jednego pliku TSips. Jeśli są dwa w dwóch modach dodanych jako fake to działać będzie tylko jeden ten z najwyższym numerem. Zobacz do poprzednich postów tym temacie, bo chyba tu to było opisywane.CytatAha i czy mozna sie natknac na ktorys z tych statkow sterowany przez ai ?Po raz kolejny pytam: o jaki konkretnie mod Ci chodzi. W pierwszym poście są linki do kilku nastu modów ze statkami. Każdy mod inaczej działa. W jednym dodane statki używają NPC, w innym nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 OK. A co bedzie jesli jedna paczke wrzuce jako fake a druga do katalogu 'mods' ? Zadziala ?Jesli chodzi o AI to chodzilo mnie wlasnie o ta paczke - ship expansion 1.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 CytatOK. A co bedzie jesli jedna paczke wrzuce jako fake a druga do katalogu 'mods' ? Zadziala ?Nie. Chyba jasno napisałem, jeden plik TShips? Chcesz dwa mody na raz? Tylko ręczne połączenie tych plików. Przeczytaj uważnie post: http://xudb.pl/topic/602-re-dodatkowe-statki-okr-ty-latad-a-do-x3-tc/page__pid__17656__st__10#entry17656CytatJesli chodzi o AI to chodzilo mnie wlasnie o ta paczke - ship expansion 1.7Jeśli dobrze pamiętam, to nie. Statki tylko dla gracza, do kupienia w stoczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Eeh chcialbym miec te wszytskie statki w grze. Wiec mam wybor paczka z dwoma versus paczka z kilkunastoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Ja bym się nie zastanawiał.Ale polecałbym Ci paczkę Cadiusa. Problem pewnie w tym że nie lubisz ziemskich statków? A może się do nich przekonasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Paczka Cadius wyglada zacnie, aczkolwiek na moje potrzeby wystracza statki Terran jakie oferuje gra. Chyba sie zdecyduje na ship expansion z duza iloscia statkow Wspolnoty. Zegnaj Lusca i Thanatos.Fajna opcja byloby zloczenie paczki cadius/ship expansion/lusca&thanatos w jeden mod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=3091457Znalazlem paczke statkow, 4 w 1. Oto co jest:Normandy :: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=236328Lusca :: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... 91#2746191Thanatos :: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=233008Raven :: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=265484 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi