Jump to content

Dodatkowe statki/okręty/latadła do X3:TC

Yacek
 Share

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nowy statek Mole M6. Wygląda ciekawie. Plik w formacie .spk, po instalacji przez PM Lite powinien pojawić się jako mod. W modzie jest też statek Artellia. Statki dostępne po wykonaniu misji, dla każdego inna. Może wieczorem dodam sobie oba do DDTC i Ship Packa Cadiusa, im więcej statków tym lepiej 🤪

Cytat
Cytat

Mole i Arteria dodane, ale muszą poczekać. Mole kosztuje ponad 60 mln, a ja zbieram 333 333 333 na własny sektor 😀

Po co, nie lepiej zrobic takeoverek ?

Sęk w tym że nie, co innego Takeover, a co innego kupić w fabule za ciężko zarobione kredyty, satysfakcja inna.

No nie wiem Yacek, Przejmij sobie M1 a kup M1 ciekawa jestem co da ci większa frajdę. Przy przejęciu M1 lub M2 napocisz się i nakombinujesz jak cholera. A zarobienie 90 milionów to pryszcz na dupie. Takie bynajmniej jest moje zdanie. Doświadczony gracz w godzinę może dorobić się kilki milionów kredytów. Ja obecnie staram się przejąć M2 Akumę i uwierz mi że tak myślę, kombinuję że naprawdę przejęcie takiej klasy siłą daje dziesięciokroć więcej frajdy. Ale.... to tylko ja 😀

Pozdrawiam.

Cytat

zależy komu, mnie większą frajde daje rozwalenie jej, niż zdobywanie żołnierzykami. Może za dużo się bawiłem żołnierzykami w dzieciństwie i mam ich już dość.

Przestań ściemniać, z tego nigdy się nie wyrasta 😀 A tak szczerze to niszczenie Akumy innym M2 trwa chwilę, a planowanie i przejmowanie zdecydowanie więcej. Generalnie bezcenne chwile. 😀

Cytat

Przestań ściemniać, z tego nigdy się nie wyrasta 😀 A tak szczerze to niszczenie Akumy innym M2 trwa chwilę, a planowanie i przejmowanie zdecydowanie więcej. Generalnie bezcenne chwile. 😀

A nie bawiłaś się czasami lalkami? Pewnie dlatego teraz nadrabiasz 😀

Dla mnie to właśnie strata czasu, przez ten czas rozwalę kolejne kilka statków 😀

Cytat

Doświadczony gracz w godzinę może dorobić się kilki milionów kredytów.

Doświadczony gracz w minute napisze sobie skrypt dodający kasę. Ale nie o to chodzi. Gram dla przyjemności, bez pospiechu i zarabiam tylko na produkcji, handlu i tym co znajdę porzuconego. Nie spieszy mi się, nie ważne czy kupię sektor za dwa dni, czy za dwa tygodnie. Mam czas.

Cytat

Dajcie spokój - offtop sie robi

Racja. Koniec z mojej strony.

No wiesz Yacek, na starość to faceci bawią się lalkami, zwłaszcza takimi dmuchanymi. 😀 Jak ciągle powtarzam każdy gra jak lubi. Z początku też tak grałam że niszczyłam statki Krzaków, Xenów lub Piratów. Zwłaszcza w fabule FF za statki krzaków, (te duże) można się nieźle obłowić. Ale gdy teraz zaczęłam bawić się w abordaż, to widzę ile straciłam. I nie pisze tylko dlatego żeby prowadzić bezsensowne argumenty z Yackeim 😀. Ja po prostu chcę dać forumowiczom do zrozumienia że należy spróbować jednej jak i drugiej opcji zarabiania na statkach. Czy to zdobytych paradą miłości która jest transportowana na pokład innego statku i tam wręczają sobie kwiatuszki 😀, czy też najnormalniej w świecie po prostu zniszczymy statek silą ognia.

Cytat

Yacek, pamietasz w XTM takie dwa M7 na bazie Hyperiona. To byl Yaki Flame Sword oraz Splicki Bazyliszek, nie orientujesz sie czy te statki działałyby w TC ?

Oczywiście że pamiętam. To były moje ulubione statki 😀

Tylko że one nie były z XTM-a, tylko jako .xsp, zresztą moje przeróbki tych statków nadal dostępne są na Mamucie.

Czy będą działać? Pewnie tak, tylko trzeba je przekonwertować (zmienić im osłony i broń) w PM Lite, a potem po instalacji, modlić się by gra się nie wysypała. Zdecydowanie lepiej działa dodawanie statków modami niż pojedynczymi plikami .xsp.

• 2 months later...
  • 5 weeks later...

1. Instaluje się poprzez Plugin Manager Lite. Najpierw należy wykonać konwersję statków zapisanych w formacie .xsp. Konwersja polega na zmianie uzbrojenia i osłon na t, które dostępne są w TC. Wykonuje się ją w dodatkowym programie PM Lite o nazwie XSP Converter. Po wykonaniu konwersji i zapisaniu zmian instalacja odbywa się w samym PM lite. Tyle teorii, jak to jest w praktyce nie wiem, nie robiłem tego. Mam awersję do statków w formacie .xsp. X3R lubił mi się wykrzaczać po pewnym czasie po instalacji takich statków i jedyna radą było rozpoczęcie nowej gry. Jak jest w TC wole nie sprawdzać, w zupełności wystarczaja mi dodatkowe statki dostępne dla TC w formacie modów (DDTC, New Horizons, Xtra Ships Pack Cadiusa).

2. Z tego co pamiętam, to statek był dostępny w stoczniach Yaki i Argonów (dodałem tę rasę jako rasę u której można kupić ten statek). Ale w X3R+XTM-em 0.75 były problemy z pojawianiem się statków .xsp w stoczniach. Jak będzie w TC, trudno powiedzieć.