Jump to content

Oficjalna data wydania

Yacek
 Share

Recommended Posts

Kurka 🤪 macie sie z czego cieszyc .

ja bede miala okolo 2 tygodni po premierze . mimo ze kupie jeszcze w przed sprzedazy.

zanim poczta to dojdze to mozna sie powiesic . ale juz na swieta bede miala napewno 😉 .

zawsze cos optymistycznego sie znajdzie tylko cza sprawe na lewa strone wywrocic 😛

Joanna

W przedsprzedaży kosztuje teraz 79,90 zł.

Dziękuję mojej żonie, że uparła się, żebym grę zamówił w styczniu jak miałem imieniny. Zamówiłem, zapłaciłem (niecałe 55 zł z przesyłką), potwierdziłem, że kasa doszła. Teraz warczałbym jak pitbul z wścieklizną na wystawie kotów.

Ekhu, ekhu, no ja też czekam na patcha 2.0 - a kto nie czeka? xD Byłoby prędzej...

Ale w sklepach raczej nie będzie od razu wersji 2.0 raczej jeśli to ma być 27 marca, pewnie płytki już się robią, dystrybucja i tak dalej... A jeśli nie, to być może będą chcieli poczekać na najnowsza wersję i przesuną datę znowu. xD

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Nie no mnie chodziło oto że gra jest tak niszowa że aż niedostępna w popularych sklepach. Ja bardzo nie lubię kupować w sieci, lubię mieć grę w ręku, poczuć pudełko rozpakować i przeczytać instrukcję przy piwku przed instalką, może to lekkie zboczenie ale dla mnie pudełko z grą na półce(orginał) wygląda równie świetnie jak ikona na pulpicie, a może i lepiej bo wiem że zapłaciłem za czyjąś pracę.

Ale to nie chodzi o to że gra jest niszowa. Jak pisałem na forum Ego jakiś czas temu zastanawiałem się nad kupnem pewnej gry. Też miała ja wydać Cenega. Gra była bardziej reklamowana. W dniu premiery miałem okazję być w Empiku, nie pojawiła się. Zobaczyłem ją dopiero pierwszy raz po kilku dniach od zapowiedzianej premiery. Wychodzi na to że data premiery to jest data kiedy wydawca rozpoczyna sprzedaż gry hurtownią i siecią handlowym. Kiedy gra trafi na półki to już zależy od nich, a nie od wydawcy. Inna sprawa, że im bardziej wypromowana reklamami gra, tym szybciej trafia na półki, bo liczy się zysk.

@Raptor:

Stanowczo odradzam kupowanie HAWX, gra może sympatyczna, ale bardzo krótka, dość łatwa i niewiele ma wspólnego z symulacją, do tego fabuła jest iście kretyńska, a w misjach zazwyczaj jest tak, że prywatne korporacje mają przewagę nad siłami USA 4 do 1, a i tak ty sam jeden masz ich wszystkich rozwalić.