Cerber Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Grał może ktoś w to? Gra bardzo ciekawa i troche podobna do X. Fabuła również jest bardzo ciekawa. SpoilerW grze podobnie jak w x są sektory a raczej układy, które podzielone są dodatkowo na gromady. Niestety w każdym układzie są góra 3,4 stacje, ale najczęściej 1 lub 2 (handlowa i badawcza). Można pozyskiwać sórowce z asteroidów ale przewożenie ich i innych towarów jest troche inne. Zamiast ładować je do ładowni trzeba ciągną je za sobą co spowalnia i zmniejsza manewrowość statku. To ile czeko można zabrać, długość jednorazowego skoku itd. zależy od ulepszeń. Nie można kupować statków, na początku dostajemy myśliwiec prototyp, który możemy ulepszać zbierając artefakty z asteroid i wyzwalając układy od piratów. To tylko ogólny opis ale jest tego o wiele więcej. Jest nawet misja na planecie, gdzie latamy sami, ale podczas samodzielnej gry nie można lądować nie można.Gra według mnie jest świetna, jednak po pewnym czasie z braku możliwości dalszego rozwoju nudzi się , ale mimo to jest świetna. Można ją nabyć za niecałe 17 zł http://www.play.pl/szukaj.html?szukaj=D ... programy=1Chociaż troche to dziwne, bo na Cenedze kosztuje 80 http://www.cenega.pl/gra_opis.php?ID=3668 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Grałem zanim trafiłem na X3.Potwierdzam, gra fajna, sterowanie statkiem jest super. Do tego konieczność dostosowania prędkości statku do promienia skrętu, im większa prędkość tym większy promień skrętu. To bardzo mi się podobało. No i rakiety, tam to naprawdę broń warta posiadania. Jedna dwie rakiety i masz jednego pirata mniej, zanim pozostali znajda się w zasięgu ognia z działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZERO Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Trochę się tam olatałem, ale z powodu braku obsługi joysticka - poszła w odstawkę. Generalnie fajna (szybkie zwroty akcji = adrenalina), ale nie potrafiłem się wczuc w pilota statku.Coś ze mną nie tak, bo kto powidział, że w przyszłaści jednostkami będziemy kierowac poprzez wolant. Może myszka albo coś innego wejdzie jako standard.... chyba już stary jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Jakby ktoś był chętny zapoznać się z ta grą, będzie miał okazję. W najbliższym numerze CD-Action będzie ona jednym z pełniaków dołączonych do pisma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Polatałem trochę na demku i postanowiłem poczekać, aż gra trochę potanieje. Ale w tej sytuacji to chyba zasilę kasę CDA… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Ja również czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Tej gry nie polecam dla samej gry.SpoilerLata się w niej tylko jednym statkiem, tytułowym DarkStar One.Do tego po skończeniu fabuły nie ma już nic do roboty, choć fabuła jest nawet OK i starcza na kilkanaście dobrze spędzonych godzinChodzi mi raczej o to, aby przy okazji zakupu CD-Action spróbować jej i zobaczyć inne rozwiązania co do sterowania, używania rakiet i ich użyteczności, podejścia do skoków między sektorowych itp. Każdy kto zainstaluje grę i trochę w nią pogra zrozumie o czym piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blantas Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Jakis czas temu kupilem, zainstalowalem, zagralem (z godzine moze), usunolem, zapomnialem.Powod byl tylko jeden, sam DarkStar One i jego wyglad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybernauta Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Dziś przez przypadek na nią trafiłem tutaj http://www.gry-online.pl/s043.asp?ID=4827672i zaintrygowała mnie ta niebotyczna ilośc systemów Szkoda, że nie można kupować statków, nawet we Freelancerze można było to robić...Jak widzę planety wyglądają dośc średnio, ale i tak nie można na nich lądować więc tak jak w przypadku X3 nie ma to większego znaczenia.Obejrzałem na YouTube kilka sekwencji z gry - kozackie Dziwne, że wcześniej się nią nie zainteresowałem, a widziałem ją już jakiś czas temu w Empiku chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Wow jakie kolorusie slodziutkie.Nie dzieki, te kolorki wala po oczach. Nie lubie czegos takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybernauta Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Ciekawe ujęcie, jak się domyslam, załadunku (lub rozładunku) kontenerów na transporter http://images2.gry-online.pl/galeria/ga ... 181156.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Pełna wersja tej gry jest na DVD dołączonym do najnowszego nr.(*) pisma CD-ACTION.(*) - dlaczego kropka po skrócie "nr"? Dlatego, że kropki nie stawiamy wtedy, gdy ostatnia litera skrótu jest ostatnią literą skracanego wyrazu, np.: "numer - nr", "doktor - dr", ale gdy skracany wyraz jest odmieniany przez przypadki, to ostatnia litera jest inna w wyrazie i skrócie, np.: "numeru - nr.", "doktora - dr.". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Nie czytałeś całego tematu? Informacja o tym już była: http://xudb.pl/topic/358-re-darkstar-one/#entry4649 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 No fakt, jakoś przegapiłem. Ale na usprawiedliwienie mam to, że tam pisze o tym, iż gra ma dopiero być dołączona, a ja piszę o tym, że już jest BTW, jest to spolszczona wersja, która zawiera dość poważny bug, który powoduje wykrzaczanie się napisów po pewnym czasie gry. CENEGA została o tym powiadomiona i ponoć już pracuje nad naprawieniem tego błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Całą grę przeszedłem na polskiej wersji i nigdy nie miałem problemów z wykrzaczeniem się gry. A grałem w nią ponad półtora roku temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Jak napisałem, dotyczy to wersji z płytki DVD dołączonej do CDA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Ja radzę sobie z tym bugiem następujaco:- zapisuję grę po omacku- wychodzę do pulpitu- wczytuję grę od początku i wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Trochę to uciążliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 I właśnie w ten sposób spędziłem długi weekend. Dwa-trzy skoki, zapis „na czuja” i wyjście z gry. Ponowne uruchomienie, dwa-trzy skoki i… i w ten sposób lista sejwów osiągnęła imponującą ilość 420 a ja dalej nie skończyłem gry… Ale z braku laku (TC) (( dobry i wosk (DSO) … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiencek Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 WoyTass jeśli nie przeszkadza ci gra po angielsku to skorzystaj z tymczasowego rozwiązania zaproponowanego przez Ghosta... http://rapidshare.com/files/163034576/global.zip W katalogu z gra wejdź w do katalogu "strings" a tam do "POL" i podmień sobie pliczek który się tam znajduje na ten który pobierzesz przez link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 No to wam współczuję, ja takich problemów nie miałem, ale ja grałem w nią ponad rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalovy Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Bo problem dotyczy tylko tej wersji dodanej do CDA. CENEGA dała produkt - grę - którą wypuściła już jakiś czas temu i nie było z nią kłopotów. CDA wrzuciwszy ją na swój cover spowodowało, że kod zabezpieczający grę wykrywa "piracką" płytkę w nośniku i uruchamia zabezpieczenie, jakim jest rozwalenie napisów. W ogóle ciekawie zabezpieczona gierka: rozwalające się napisy, gdy płytka jest piracka oraz postępujące rozmycie grafiki (a'la blur) w przypadku braku nośnika w napędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiencek Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 A ja mam obiekcie w stosunku do twierdzenia że to zabezpieczenie jest winne ponieważ po podmienie pliku z napisami wszystko działa tak jak powinno a płytka dalej ta sama więc w teorii nawet ang. teksty powinny się wykrzaczać a tak się nie dzieje, więc jestem ciekaw co poza napisami znajduje się w tym pliku global.res Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 A kiedy macie misje, w której lecicie na planete uratować koleżanke głównego bohatera (chyba Keyron), co pokazane jest na filmuku (lot na planeta po zlikwidowaniu piratów), to czy wywala was do pulpitu i czy wyskakuje wam spore okienko z jakimiś błędami? Kiedy ja grałem to tak było ale patch (chyba 1.3) załatwiał sprawe. Jaka jest teraz wersja gry na płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiencek Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Na płytce jest już 1.3, ale nie powiem ci czy wywala czy nie, ponieważ postanowiłem odinstalować grę do czasu aż dadzą wreszcie rozwiązanie tego problemu z napisami (znam ang. ale miejsce na X3 z XTM było ważniejsze). Co najzabawniejsze ostatni save jest właśnie w momencie kiedy jestem na tej planecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi