Jozin Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Ma ktoś jakieś porady jak zacząć grę? Nie ogarniam tego wszystkiego Zaczalem gre Anonimowym Argoninem i nie wiem co kupić i gdzie sprzedać jakieś towary Próbowałem coś kupić, ale nie wiem gdzie to sprzedać i towar leży tylko w ładowni :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 FAQJest tam pytanie "Jak zacząć", a w nim linki do tematów, które warto przeczytać, zapoznaj się z całym FAQ. Przeczytaj również ten temat: http://xudb.pl/topic/496-jestem-nowy-i-mam-kilka-pytan-prosze-przeczytac-1-post/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozin Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 No tak tylko gdzie nie polece to mi wyskakuje że mam za niską reputację i nie mogę handlować niczymKupic moge, sprzedac nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Jak pisze w poradnikach i instrukcji, zaczyna się od handlu Ogniwami Energetycznymi.W dniu 18.08.2012 o 17:32, Jozin napisał:Kupic moge, sprzedac nie Chyba na odwrót, niska reputacja nie pozwala na zakup, przy sprzedaży nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozin Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) Dobra, rozkminiłem ocb z tym handlem, kupuje steki w hodowlach, sprzedaje tam gdzie potrzebe, ogniwka za 12 kr w elektrowniach sprzedaje za 18 tam gdzie potrzebuja, ale kurde strasznie wolno wpada ta kasa. Mam 10 h realnego grania w gre i mam 10 tysiecy podstawowy statek, lekki tuning silnika,2 dzialka i to wszystko. W takim tępie zanim uzbieram na jakis większy statek to masakra. Po prostu tak ma byc czy jestem wybitnie nieefektywnym handlowcem? Miedzyczasie robilem pare misji zarobilem na nich koło 7 K, ale tym gratem duzo misji odpada niestety :/ Więc odejmując startowy tysiąc, to na handlu zarobiłem 2-3 K EDIT: Problem rozwiazany, sprzedalem ten pseudo mysliwiec, kupilem merkurego i w 5 min zarobilem 30 tys xD Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez Jozin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczekan Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Troszkę się nim pomęcz, zrób trochę misji, poznaj wszechświat, zbuduj reputację, a potem zerknij tu http://xudb.pl/topic/2165-gielda-czyli-jak-zrobic-naprawde-duza-kase/Na legalu zrobisz np 10 mld kredytów, w krótkim czasie (powiedzmy do 2 dni). Potem wchodzisz do stoczni i kupujesz jakieś M1 jak jakąś deskorolkę. Masz kłopot z uzbrojeniem swojej zabawki? Stawiasz kompleks, w którym budujesz wszystko co chcesz. Wcześniej warto zainwestować w kompleksy produkujące ogniwa - one przydają się zawsze, także do bardziej złożonych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldaran Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Jozin,w zaleznosci jakie masz relacje z innymi rasami proponuje bys wzial pod uwage np. handel mniej legalnymi produktami jak >woda ognista< czy zioło z np. piratami.Ja stawialem kompleks w sektorach teladianskich lub pirackich gdzie bylo zapotrzebowanie na w/w produkty.Ten link ci pomoze bys wiedzial jakie rasy narzucaja restrykcje na towary.http://www.egosoft.com/support/faq/faq_answer_pl.php?answer=928&version=9&sid=d76d37f3a9286c96a5643237e9cf7597 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozin Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Pomysł z giełda dobry, ale jak na razie mam skromne 300 K i nie chce sie zapuszczac tak daleko w kosmos bez uzbrojenia, dronów itp Hmm, a jak uzyskac reputacje neutralna z piratami? Bo wlecenie w jakiś ich system kończy się b. szybką śmiercią A tu spoiler dla takich nieogarnietych jak ja w X3:SpoilerHandlujemy tak zeby uzyskac 15 K, lecimy do stoczni, wysiadamy z statku, kazemy mu dokowac a sami w samym skafandrze dokujemy, za sprzedanego Pogromce bierzemy prawie tyle samo kasy ile kosztuje nowy Merkury, za reszte kasy ktora nam zostala robi lekki tuning i zostawiamy sobie 15 K na handel, polecam kupować rude w Herron's Nebula i sprzedawac w Argon Prime 150 kr zysku na jednostke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldaran Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Moze sprobuj znalezc jakis 'free ship',wtedy go sprzedasz,(pomaga mapa Scorpa o ile nie zalezy Ci na znaczku *modified*).Albo zbieraj pozostalosci po bataliach.A piratom to chyba sie naraziles skoro od razu Cie atakuja,sprawdz jaka masz reputacje z nimi i czy nie masz w ustawieniach wrogie nastawienie do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 W AP nie ma free ships.W czystej grze nie ma widocznej reputacji piratów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldaran Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Faktycznie , zapomnialem Yacek o tych porzuconych statkach w AP.Brak wglądu do reputacji z piratami troche utrudnia gre,bo z nimi mozna dobre interesy ubijac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 1. Co do handlu, to zasady są proste. Zobacz do FAQ#77, pomoże ci to zrozumieć gospodarkę X.2. Zamiast bawić się w sprzedawanie własnego statku, by kupić TS, lepiej zdobyć TS. Piloci TS mają niskie morale i chętnie wyskakują ze swoich statków. Jeśli nawet nie wyskoczy, to chociaż po serii ostrzegawczej odda nam część swojego towaru.Również polowanie statki piratów/xenonów jest zyskowne, po udanym ataku, gdy znajdziemy jakiś porzucony statek, najlepiej klasy M3, naprawimy go laserem naprawczy i sprzedamy, to możemy zarobić kilka milionów (taki L po naprawie to około 2,5 miliona. Jeśli weźmiemy misję obrony stacji, to w czystej grze przynajmniej jeden statek powinien zostać opuszczony. W sumie to nawet nie musimy z nimi walczyć, zawsze znajdzie się policja, która zrobi to za nas, my potem posprzątamy i kasę policzymy. Walka jest bardziej zyskowna niż handel.3. Temat zaczyna przypominać ten: http://xudb.pl/topic/496-jestem-nowy-i-mam-kilka-pytan-prosze-przeczytac-1-post/ zapoznaj się z tamtym tematem, znajdziesz wiele podpowiedzi. Ten temat uważam za wyczerpany i zostanie zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi