LITWINCZUK Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 Mam taką dziwną sytuację: ani ja, ani inne statki, uzywając napędu Jumpdrive nie możemy wskoczyć do jednego z sektorów.Jestem początkującym graczem, więc pomyślałem, że utworzę sobie kompleks w oddzielnym sektorze (nie mam w nim co prawda niczego nielegalnego, ale z uwagi na moje problemy z wydajnością postanowiłem, że tak będzie lepiej (mniejszy ruch statków wokół). Taki kompleks na odludziu (sektor jest "niczyj"). I wszystko byłoby ok, gdyby nie... otóż to... Gdyby nie to, że używając Jumpdrive nie można do niego wskoczyć (nie sprawdzałem czy było to możliwe wcześniej). W każdy inny sektor mogę wskoczyć.Sektor to "Collins".Przedmiotowy sektor, "Collins".Są w nim ulokowane moja kopalnia Ore Mine L oraz mój kompleks HUB, w trakcie budowy w miarę uzyskiwania przychodów (1x Solar Plant XL, 2x Crystal Fab L, 2x Cahoona Bakery L).Na screenie poniżej widać jego alokację. Pomiędzy wschodnią bramą (W) a kompleksem to droga jaką przebywają statki lądujące w sektorze obok.Tutaj widać sektor "Howard Asteroid Field" - to sektor po lewej od przedmiotowego. Wszystkie statki które użyją Jumpdrive zamiast w Collins, lądują w tym sektorze, wychodząc z bramy West Gate i podążają w kierunku Trans-Orbital Accelerator po stronie prawej. Wydłuża to rzecz jasna całość procedury. Plus w tym wszystkim jedynie taki, że sprzedając towar, statek użyje jumpdrive więc dostanie się do miejsca docelowego bez opóźnień. Ile trwa przelot statku o prędkości 64m/s przez 1.5 sektora tłumaczyć nikomu nie trzeba.Ps. odpowiadając na pytania: jako transportowców UT używam Tern. wiem, że drogo - ale nie lubię się bawić w sprawdzanie kogo z moich statków atakują, itp. Są w pełni autonomiczne - osłona 2 GJ swoje robi. Statek w przypadku ataku wypuszcza drony i gdzieś ucieka, tracąc kilkanaście procent osłon (ale jeszcze Xenon-K nie spotkały).Sektor Collins posiada jedynie 3 bramy "Orbital Trans-Accelerator"Pytania:1. Co może być przyczyną? Te cholerne Trans-A... ?2. Czy mogę przenieść mój kompleks w inny sektor ?3. Jakieś porady? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manigx Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 Cytat1. Co może być przyczyną? Te cholerne Trans-A... ?Dokładnie. W tym sektorze nie ma żadnej tradycyjnej bramy skokowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LITWINCZUK Posted February 2, 2011 Author Share Posted February 2, 2011 hmm... więc pytanie rodzi się samo....Czy do tego sektora mogą się dostać Xenoni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad162 Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 wróg może się zespawnować w samym sektorze, nie jest powiedziane że oni skądś skaczą. Jednym słowem jakiś skrypt może stworzyć ich w tym sektorze bezpośrednio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 do tc chyba był skrypt zamieniający akceleratory na bramy?Nie jestem pewny,nazwy nie pamiętam,ale wydaje mi się że był może by podziałał w xtc jeśli jest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Griszko Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 Między-orbitalny Akcelerator to nie brama skokowa(hiperprzestrzena)etc. Do TC jest skryp umożliwiający budowę bram skokowych http://xudb.pl/topic/1136-jumpgate-construction-technology-1-0/Ziemianie stworzyli akceleratory żeby nikt nie dostał się do Ziemi bezpośrednio(inwazyjna flota). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted February 7, 2011 Share Posted February 7, 2011 FAQ#68 Dlaczego w sektorach ziemskich nie działa Napęd Skokowy? - odpowiedź na pytanie i linki do skryptów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts