Yacek Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Na Mamucie wystawiłem kolejne wersje moich przeróbek moda Pirate Patrols&Kha'ak Invasions.Zmiany ogólne:1. Zmieniłem statek transportowy piratów. Jak pisałem w tym temacie zmiana ta niezbyt wyszła Egosoftowi, nie chciałem jednak przywracać starego TS-a pirackiego, z którym były problemy ze sprzedażą. Teraz więc pirackie myśliwce podążają za pirackim TM-em.2. Dodałem losowo pojawiające się w sektorach statki Xenonów. W tej samej sile co inwazje Kha'ak. Tak więc pojawią się M1/M2/M6/M6P/M7. Oczywiście nie wszystkie te statki na raz w tym samym sektorze.3. W celu zbalansowania zmniejszyłem o połowę ilość maksymalną statków M7/M6 Kha'ak i Xenonów, pojawiających w sektorach ras. Maksymalnie w grze mogą być po 3 statki M1/M2, 10 statków M6/M6P i 5 statków M7.4. Również w celu zbalansowania, podwoiłem czas potrzebny na pojawienie się kolejnych statków inwazyjnych Kha'ak i Xenonów. Również odstep pomiędzy kolejnymi respawnami wszystkich statków Kha'ak pojawiających się w sektorze President End został podwojony.5. Dodałem pojawiające się w losowych sektorach klastry Kha'ak (cztery typy klastrów).Instalacja:Każde archiwum zawiera pliki .cat/dat o nazwie Lastnumber, oraz katalog "types" z dwoma plikami: Jobs.txt i Jobwings.txtInstalować można na dwa sposoby:1. Wypakować pliki Lastnumber.cat/.dat do katalogu głównego TC i zmienić tym plikom nazwę na najwyższy numer plików .cat/.dat jaki mamy. Jeśli mamy tylko patcha 2.7.1 to najwyższym numerem plików .cat/.dat jaki mamy będzie 12, tak więc w tym przypadku plikom mojego moda zmieniamy nazwy na numer 13.2. Wypakować z archiwum tylko katalog "types" do katalogu głównego TC.UWAGA! instalować tylko w jeden wybrany sposób. Podwójna instalacja na oba sposoby, nie ma sensu!Ja polecałbym drugi sposób instalacji, ale to już indywidualna sprawa.Dostępne wersje:Pirate Patrols + Kha'ak&Xenon Invasions - dla TC, zawiera statki cywilne.Pirate Patrols + Kha'ak&Xenon Invasions + NoCiv - dla TC, z pliku Jobs usunięte zostały statki cywilne.Pirate Patrols + Kha'ak&Xenon Invasions DDTC - dla DDTC 1.1, dodaje statki używane przez mod DDTC (transportowce dla nowych fabryk z DDTC), zawiera statki cywilne.Pirate Patrols + Kha'ak&Xenon Invasions + NoCiv DDTC - dla DDTC 1.1, dodaje statki używane przez mod DDTC (transportowce dla nowych fabryk z DDTC), z pliku Jobs usunięte zostały statki cywilne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Cytat3. W celu zbalansowania zmniejszyłem o połowę ilość maksymalną statków M7/M6 Kha'ak i Xenonów, pojawiających w sektorach ras. Maksymalnie w grze mogą być po 3 statki M1/M2, 10 statków M6/M6P i 5 statków M7.4. Również w celu zbalansowania, podwoiłem czas potrzebny na pojawienie się kolejnych statków inwazyjnych Kha'ak i Xenonów. Również odstep pomiędzy kolejnymi respawnami wszystkich statków Kha'ak pojawiających się w sektorze President End został podwojony.Jak mogłeś zmniejszyć siły Kha'aczków Nie ładnie oj nieładnie ]Zrobiłem podobny mod tylko, że potroiłem liczbę statków Kha'ak (M1 i M2) i skróciłem o połowę ich czas respawnu. Na deser dorzuciłem do tego podobne siły Xenońskie. Zdarza się teraz, że w sektorze spotyka się Kha'ak M1, M2 Xenoński M1, M2 i piracki M1, wszyscy oczywiście z obstawą.Jakby ktoś był zainteresowany to niech napisze wstawię i swoją wersję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 CytatJakby ktoś był zainteresowany to niech napisze wstawię i swoją wersję CytatAzakal, to ja poprosze te twoja wersje KIPP Wyslij linka na ten temat co Yac dal, albo poslij mi pw. Z gory dzięx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Sorkvild i wszyscy inni zainteresowani modem Khaak Invasion + Pirate Patrols w wersji hard, pliki są już na Mamucie. Dodatkowo usunięte są statki cywilne.Po wypakowaniu folder types umieścić w głównym katalogu gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Generalnie to jakies zalecenia co do gry ? Bo jak tu ma byc taki hardkor, to nie wiem czy nie wygenerowac sobie jakiejs floty i nieco gotowki i podjac sie odpierania tej czerwonej zarazy Jak to znaleźć na mamucie?Download [TC] DDTC Pirate Patrols & Khaak Invasions 2.0 Autor: Azakal Wersja: - Data: 16/06/2010 14:58 Rozmiar: 0 byte Pobierano: 16 razyCzy to jest to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 CytatGeneralnie to jakies zalecenia co do gry ? Bo jak tu ma byc taki hardkor, to nie wiem czy nie wygenerowac sobie jakiejs floty i nieco gotowki i podjac sie odpierania tej czerwonej zarazy Chyba kpisz? Po to generuje się więcej wrogów, aby była większa zabawa, a nie po to by wsiadać do walca drogowego (generowana flota) i rozmazać wszystko za jednym podejściem.Masz cykora, to sprawdź najpierw na moim PP+KI+XI, tam też jest sporo wrogich jednostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Przejadlo mnie lekko sie startowanie w M5, budowanie fabryk i zbieranie zlomu za kazdym razem od nowa. Czy kazdy musi, grac wedlug jedngeo oklepanego szablonu? Aktualnie preferuje gry typu DiD z jakimis zasobami, historia w tle i wieloma restrykcjami w grze. Trzeba dodac sobie elementy RPG. To jest dopiero zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 CytatJak to znaleźć na mamucie?Download [TC] DDTC Pirate Patrols & Khaak Invasions 2.0 Autor: Azakal Wersja: - Data: 16/06/2010 14:58 Rozmiar: 0 byte Pobierano: 16 razyCzy to jest to ?A co masz w nazwie? DDTC - mówi ci to coś?Wersja Azakala musiała zostać zaakceptowana przez moderatora na Mamucie, teraz jest dostępna: [TC] Khaak Invasion + Pirate Patrols Hard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 A skad do cholery mialem wiedziec, ze ma byc zaakeptowana. Szukalem pliku Azakala a tam byl jeden wiec sie pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Spoko Sorkvild, teraz już wiesz Co do moda to chyba aż tak ostro to chyba nie jest Oto co zastałem w Omicron Lyrae po odpaleniu nowej grySpoilerPo sprawdzeniu Scorpem we wszechświecie jest w sumie ok 50 - 70 takich i podobnych delegacji w których występują w roli głównej nie tylko J ale i K, Khaak M2 i M1. Oczywiście w jednym sektorze może się spotkać kilka takich zestawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 to teraz rzuc się na to w tej elicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Cytatto teraz rzuc się na to w tej elicieOj ciężko by było Dodałem na Mamuta jeszcze jedną wersję Khaak Xenon Invasion + Pirate Patrols w wersji very hard (dorzucone dodatkowe patrole Xenońskich M7 i M2, zredukowana ilość statków niemilitarnych) przeznaczoną dla moda SRM 1.01. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 CytatCytatto teraz rzuc się na to w tej elicieOj ciężko by było Dodałem na Mamuta jeszcze jedną wersję Khaak Xenon Invasion + Pirate Patrols w wersji very hard (dorzucone dodatkowe patrole Xenońskich M7 i M2, zredukowana ilość statków niemilitarnych) przeznaczoną dla moda SRM 1.01.Swietna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Czeka jeno na akceptację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi