Jump to content

MOD Pirate Patrols + Kha'ak&Xenon Invasions

Yacek
 Share

Recommended Posts

Na Mamucie wystawiłem kolejne wersje moich przeróbek moda Pirate Patrols&Kha'ak Invasions.

Zmiany ogólne:

1. Zmieniłem statek transportowy piratów. Jak pisałem w tym temacie zmiana ta niezbyt wyszła Egosoftowi, nie chciałem jednak przywracać starego TS-a pirackiego, z którym były problemy ze sprzedażą. Teraz więc pirackie myśliwce podążają za pirackim TM-em.

2. Dodałem losowo pojawiające się w sektorach statki Xenonów. W tej samej sile co inwazje Kha'ak. Tak więc pojawią się M1/M2/M6/M6P/M7. Oczywiście nie wszystkie te statki na raz w tym samym sektorze.

3. W celu zbalansowania zmniejszyłem o połowę ilość maksymalną statków M7/M6 Kha'ak i Xenonów, pojawiających w sektorach ras. Maksymalnie w grze mogą być po 3 statki M1/M2, 10 statków M6/M6P i 5 statków M7.

4. Również w celu zbalansowania, podwoiłem czas potrzebny na pojawienie się kolejnych statków inwazyjnych Kha'ak i Xenonów. Również odstep pomiędzy kolejnymi respawnami wszystkich statków Kha'ak pojawiających się w sektorze President End został podwojony.

5. Dodałem pojawiające się w losowych sektorach klastry Kha'ak (cztery typy klastrów).

Instalacja:

Każde archiwum zawiera pliki .cat/dat o nazwie Lastnumber, oraz katalog "types" z dwoma plikami: Jobs.txt i Jobwings.txt

Instalować można na dwa sposoby:

1. Wypakować pliki Lastnumber.cat/.dat do katalogu głównego TC i zmienić tym plikom nazwę na najwyższy numer plików .cat/.dat jaki mamy. Jeśli mamy tylko patcha 2.7.1 to najwyższym numerem plików .cat/.dat jaki mamy będzie 12, tak więc w tym przypadku plikom mojego moda zmieniamy nazwy na numer 13.

2. Wypakować z archiwum tylko katalog "types" do katalogu głównego TC.

UWAGA! instalować tylko w jeden wybrany sposób. Podwójna instalacja na oba sposoby, nie ma sensu!

Ja polecałbym drugi sposób instalacji, ale to już indywidualna sprawa.

Dostępne wersje:

Pirate Patrols + Kha'ak&Xenon Invasions - dla TC, zawiera statki cywilne.

Pirate Patrols + Kha'ak&Xenon Invasions + NoCiv - dla TC, z pliku Jobs usunięte zostały statki cywilne.

Pirate Patrols + Kha'ak&Xenon Invasions DDTC - dla DDTC 1.1, dodaje statki używane przez mod DDTC (transportowce dla nowych fabryk z DDTC), zawiera statki cywilne.

Pirate Patrols + Kha'ak&Xenon Invasions + NoCiv DDTC - dla DDTC 1.1, dodaje statki używane przez mod DDTC (transportowce dla nowych fabryk z DDTC), z pliku Jobs usunięte zostały statki cywilne.

Cytat

3. W celu zbalansowania zmniejszyłem o połowę ilość maksymalną statków M7/M6 Kha'ak i Xenonów, pojawiających w sektorach ras. Maksymalnie w grze mogą być po 3 statki M1/M2, 10 statków M6/M6P i 5 statków M7.4. Również w celu zbalansowania, podwoiłem czas potrzebny na pojawienie się kolejnych statków inwazyjnych Kha'ak i Xenonów. Również odstep pomiędzy kolejnymi respawnami wszystkich statków Kha'ak pojawiających się w sektorze President End został podwojony.

Jak mogłeś zmniejszyć siły Kha'aczków 😀 Nie ładnie oj nieładnie ]😀

Zrobiłem podobny mod tylko, że potroiłem liczbę statków Kha'ak (M1 i M2) i skróciłem o połowę ich czas respawnu. Na deser dorzuciłem do tego podobne siły Xenońskie. Zdarza się teraz, że w sektorze spotyka się Kha'ak M1, M2 Xenoński M1, M2 i piracki M1, wszyscy oczywiście z obstawą.

Jakby ktoś był zainteresowany to niech napisze wstawię i swoją wersję 😀

• 7 months later...

Generalnie to jakies zalecenia co do gry ? Bo jak tu ma byc taki hardkor, to nie wiem czy nie wygenerowac sobie jakiejs floty i nieco gotowki i podjac sie odpierania tej czerwonej zarazy 😛

Jak to znaleźć na mamucie?

Download [TC] DDTC Pirate Patrols & Khaak Invasions 2.0
Autor: Azakal
Wersja: -
Data: 16/06/2010 14:58
Rozmiar: 0 byte
Pobierano: 16 razy

Czy to jest to ?

Cytat

Generalnie to jakies zalecenia co do gry ? Bo jak tu ma byc taki hardkor, to nie wiem czy nie wygenerowac sobie jakiejs floty i nieco gotowki i podjac sie odpierania tej czerwonej zarazy 😛

Chyba kpisz? Po to generuje się więcej wrogów, aby była większa zabawa, a nie po to by wsiadać do walca drogowego (generowana flota) i rozmazać wszystko za jednym podejściem.

Masz cykora, to sprawdź najpierw na moim PP+KI+XI, tam też jest sporo wrogich jednostek.

Przejadlo mnie lekko sie startowanie w M5, budowanie fabryk i zbieranie zlomu za kazdym razem od nowa. Czy kazdy musi, grac wedlug jedngeo oklepanego szablonu? Aktualnie preferuje gry typu DiD z jakimis zasobami, historia w tle i wieloma restrykcjami w grze. Trzeba dodac sobie elementy RPG. To jest dopiero zabawa.

Cytat

Jak to znaleźć na mamucie?

Download [TC] DDTC Pirate Patrols & Khaak Invasions 2.0
Autor: Azakal
Wersja: -
Data: 16/06/2010 14:58
Rozmiar: 0 byte
Pobierano: 16 razy

Czy to jest to ?

A co masz w nazwie? DDTC - mówi ci to coś?

Wersja Azakala musiała zostać zaakceptowana przez moderatora na Mamucie, teraz jest dostępna: [TC] Khaak Invasion + Pirate Patrols Hard

Spoko Sorkvild, teraz już wiesz 😛

Co do moda to chyba aż tak ostro to chyba nie jest 😀 Oto co zastałem w Omicron Lyrae po odpaleniu nowej gry

Spoiler

Po sprawdzeniu Scorpem we wszechświecie jest w sumie ok 50 - 70 takich i podobnych delegacji w których występują w roli głównej nie tylko J ale i K, Khaak M2 i M1. Oczywiście w jednym sektorze może się spotkać kilka takich zestawów.

Cytat

to teraz rzuc się na to w tej elicie

Oj ciężko by było 😛

Dodałem na Mamuta jeszcze jedną wersję Khaak Xenon Invasion + Pirate Patrols w wersji very hard (dorzucone dodatkowe patrole Xenońskich M7 i M2, zredukowana ilość statków niemilitarnych) przeznaczoną dla moda SRM 1.01.

Cytat
Cytat

to teraz rzuc się na to w tej elicie

Oj ciężko by było 😛

Dodałem na Mamuta jeszcze jedną wersję Khaak Xenon Invasion + Pirate Patrols w wersji very hard (dorzucone dodatkowe patrole Xenońskich M7 i M2, zredukowana ilość statków niemilitarnych) przeznaczoną dla moda SRM 1.01.

Swietna robota 😀