ftomekk Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Witam. Od czego zależą dodatkowe opcje w konsoli poleceń statku tzn. przy kilku moich statkach w konsoli poleceń, w Zaawansowanej konfiguracji hipernapędumam do mozliwość ustawienia skoku awaryjnego oraz skoku awaryjnego-próg tarczy.Przy innych statkach ,w szczególności statkach handlowych tego polecenia nie mam,mimo iż mają wykupione to samo wyposażenie co inne statki. Dziwi mnie również to,iż mimo że nie mają tej funkci skoku awaryjnego ,to i tak skaczą.Inną sprawą jest to ,iż statki M6 ,które mają ustawione ,iż przy progu osłon 40 % mają wykonać skok awaryjny ,niestety ,tego skoku nie wykonują Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Od modelu statku? Jedne mają taką możliwość inne nie.Wykonywanie skoku zależy od rodzaju rozkazów dla wieżyczek. Jeśli mają rozkaz rozkaz obrony statku, ataku wroga itp. to statek po zaatakowaniu podejmie walkę/obronę, a wtedy nie wykona skoku nawet po osiągnięciu progu wielkości osłon. Bo priorytet walki jest większy nad ucieczką, więc walczy do końca. Jeśli statek nie ma rozkazów dla wieżyczek, lub broni w nich, to skoczy. Przynajmniej u mnie tak się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ftomekk Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Czyli rozumiem ,że statki handlowe nie będą miały w konsoli poleceń możliwości ustawienia skoku awaryjnego? Dziwne,że mimo to skaczą ,gdy są atakowane.Jak natomiast ustawić wieżyczki dla statków chroniących sektor,aby uciekły przy znacznym spadku tarcz?I jeszcze małe pytanko.Dostaję wiadomość :Uwaga:zastanów się nad wyposażeniem tego statku w oprogramowanie do kontroli lotu.Dziwne,ponieważ ten statek to handlowiec z nawigacyjnym poleceniem mk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 CytatCzyli rozumiem ,że statki handlowe nie będą miały w konsoli poleceń możliwości ustawienia skoku awaryjnego? Dziwne,że mimo to skaczą ,gdy są atakowane.Bo handlowcy mają ucieczkę zaimplementowana w swoich rozkazach. Skakali już w X3, a tam nie było ustawień progu osłon.CytatJak natomiast ustawić wieżyczki dla statków chroniących sektor,aby uciekły przy znacznym spadku tarcz?Jedno drugie trochę wyklucza, albo statek patroluje i walczy z wrogiem do samego końca (nie ważne czyjego), albo podkula ogon i ucieka.CytatI jeszcze małe pytanko.Dostaję wiadomość :Uwaga:zastanów się nad wyposażeniem tego statku w oprogramowanie do kontroli lotu.Dziwne,ponieważ ten statek to handlowiec z nawigacyjnym poleceniem mk1Ktoś już o to pytał, jeśli dobrze pamiętam, to była odpowiedź: taki bajer. Ale nie wiem czy nie chodzi o Oprogramowanie Dostawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ftomekk Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Wielkie dzięki ,bardzo mi pomogłeś .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 CytatWielkie dzięki ,bardzo mi pomogłeś .PozdrawiamDobre pytania, logiczne, sensowne. To i odpowiedzi takie same. Temat też odpowiednio nazwany. Tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAAL-Melkart Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 CytatJeśli mają rozkaz rozkaz obrony statku, ataku wroga itp. to statek po zaatakowaniu podejmie walkę/obronę, a wtedy nie wykona skoku nawet po osiągnięciu progu wielkości osłon. Bo priorytet walki jest większy nad ucieczką, więc walczy do końca. Jeśli statek nie ma rozkazów dla wieżyczek, lub broni w nich, to skoczy. Przynajmniej u mnie tak się dzieje.Imho wymaga to poprawki. Ustalenie progu osłon powinno być właśnie po to, by statek w odpowiednim momencie zmienił priorytet z walki na wycofanie się na zgóry upatrzone pozycje. Ale zdaje się, że ktoś tu na forum publikował autorski skrypt poprawiający ten mankament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 CytatImho wymaga to poprawki. Ustalenie progu osłon powinno być właśnie po to, by statek w odpowiednim momencie zmienił priorytet z walki na wycofanie się na zgóry upatrzone pozycje. Ale zdaje się, że ktoś tu na forum publikował autorski skrypt poprawiający ten mankament.Jak najbardziej. Nie kojarzę skryptu, ale może ktoś zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAAL-Melkart Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Znalazłem: http://xudb.pl/topic/1181-skok-awaryjny-2-algorytmy-walki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 A o tym pisałeś? Nie skojarzyłem tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HYZIO Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 a ja się zapytam jak mim taki ustawień statku jak mówiłeś Yacek zmusić go aby wykonał skok. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Cytata ja się zapytam jak mim taki ustawień statku jak mówiłeś Yacek zmusić go aby wykonał skok. ??A możesz napisać to jeszcze raz po polsku, bo nie wiem o co ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi