Skocz do zawartości

Patch 2.6 już jest

Yacek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Co do tłumaczenia patcha 2.6, to wygląda że Cenega podziękowała już za współpracę z Egosoft.

Ostatnie dodane teksty, są co prawda w języku polski, a le widać że ktoś kto je przetłumaczył i dodał nie miał pojęcia w jakiej stronie kodowej są kodowane polskie znaki diakrytyczne.

Nie wiem jak te krzaczki będą wyglądały w grze, TC z patchem 2.6 uruchomiłem już z moim poprawionym spolszczeniem.

Cześć wszystkim na forum.

Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem X3:TC. Kupiłem wydanie w Kolekcji Klasyki. Gra jest w wersji 2.5. Zainstalowałem patcha 2.6 ze strony EGO. Chyba wszystko działa, ale przeglądając forum znalazłem ten temat i wyczytałem, że może być coś nie tak. Dlatego ściągnąłem plik poprawiający spolszczenie napisany przez Yacka. I tutaj mam pytanie: co z nim zrobić? Wkleić do katalogu t? Wybaczcie, ale naprawdę nie mam pojęcia co robić. Próbowałem szukać na forum, ale znalazłem tylko tematy o spolszczeniach skryptów.

Pozdrawiam

Firenski

No i co z tego jak do wydania patcha zabieraja sie jak do jeża? Patch 2.6 byl plodzony bardzo dlugo, jesli zwazymy te kilka malo istotnych zmian jakie przyniosl podobnie jak BP ze starymi skryptami jak spostrzegl Yacek. Mysle ze predzej ukaze nam sie XTC niz patch 2.7 i poki co warto sobie zainstalowac patch fanowski, o ktorym pisalem skryptach albowiem ten patch naprawia to co juz dawno winno byc naprawione. Patch 2.6 nie przyniosl nic znaczacego poza jakimis lamerskimi osiagnieciami steamowymi, ktore mozna sobie potluc o kant dupy za przeproszeniem.

Dziwna sprawa. Mam co prawda skrypt Skrypt Stocznia Gonerska (Goner Shipyard), który dodaje stocznie Gonerską. Ale stocznia ta nazywa się Federalna Stocznia Argonów i jest w sektorze Elysium of Light. Teraz zauważyłem, że po drugiej stronie sektora jest druga stocznia "Gonerzy Stocznia". Do kupienia są w niej:

Ranger

Aran

Ozjasz

Statek Naprawczy (czyli też Aran)

Gram w profil Spadkobierca, więc fabułę Gonerów mam wykonaną. Czyżby więc patch 2.6 dodawał jeszcze, oprócz brakujących towarów do Świątyni Gonerów, również ich stocznię?

Stocznia Menagerie Shipyard jest w innym sektorze w tej chwili, więc to nie ona.

\\EDIT: uruchomiłem nowa grę, na profilu Spadkobierca. Wystartowałem w sektorze Elysium of Light. Stocznia Gonrów pojawiła się. Włączyłem w SI skrypt Stoczni Gonerskiej i w sektorze pojawiła się druga stocznia, taka jaką dodaje ten skrypt.

Tak więc chyba to sprawka patcha 2.6

PS. Stocznia Gonerska (ta nowa z patcha 2.6) nie ma osłon 😀

• 2 tygodnie później...