Yacek Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 CytatWszytsko dzialaJak zawsze, nigdy instalacja patcha nie wymagała rozpoczęcia nowej gry. Zresztą mogłeś to chyba wywnioskować z tego: CytatNie wiem. Gram dalej w opcji startowej Spadkobierca. Ale nic to, instaluj spokojnie, nic ci nie zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Co do tłumaczenia patcha 2.6, to wygląda że Cenega podziękowała już za współpracę z Egosoft.Ostatnie dodane teksty, są co prawda w języku polski, a le widać że ktoś kto je przetłumaczył i dodał nie miał pojęcia w jakiej stronie kodowej są kodowane polskie znaki diakrytyczne.Nie wiem jak te krzaczki będą wyglądały w grze, TC z patchem 2.6 uruchomiłem już z moim poprawionym spolszczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 To oznacza że kolejne patche będziemy sami tłumaczyli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 A może dogadać się z Egosoftem, aby zamieszczone było spolszczenie Yacka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Cześć wszystkim na forum.Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem X3:TC. Kupiłem wydanie w Kolekcji Klasyki. Gra jest w wersji 2.5. Zainstalowałem patcha 2.6 ze strony EGO. Chyba wszystko działa, ale przeglądając forum znalazłem ten temat i wyczytałem, że może być coś nie tak. Dlatego ściągnąłem plik poprawiający spolszczenie napisany przez Yacka. I tutaj mam pytanie: co z nim zrobić? Wkleić do katalogu t? Wybaczcie, ale naprawdę nie mam pojęcia co robić. Próbowałem szukać na forum, ale znalazłem tylko tematy o spolszczeniach skryptów. PozdrawiamFirenski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Jak wszystkie spolszczenia do katalogu t (text/translate). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Patch 2.7 zapowiada się ciekawie bo już w chwili obecnej ma prawie 2 razy więcej poprawek niż w patchu 2.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 No i co z tego jak do wydania patcha zabieraja sie jak do jeża? Patch 2.6 byl plodzony bardzo dlugo, jesli zwazymy te kilka malo istotnych zmian jakie przyniosl podobnie jak BP ze starymi skryptami jak spostrzegl Yacek. Mysle ze predzej ukaze nam sie XTC niz patch 2.7 i poki co warto sobie zainstalowac patch fanowski, o ktorym pisalem skryptach albowiem ten patch naprawia to co juz dawno winno byc naprawione. Patch 2.6 nie przyniosl nic znaczacego poza jakimis lamerskimi osiagnieciami steamowymi, ktore mozna sobie potluc o kant dupy za przeproszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Dziwna sprawa. Mam co prawda skrypt Skrypt Stocznia Gonerska (Goner Shipyard), który dodaje stocznie Gonerską. Ale stocznia ta nazywa się Federalna Stocznia Argonów i jest w sektorze Elysium of Light. Teraz zauważyłem, że po drugiej stronie sektora jest druga stocznia "Gonerzy Stocznia". Do kupienia są w niej:RangerAranOzjaszStatek Naprawczy (czyli też Aran)Gram w profil Spadkobierca, więc fabułę Gonerów mam wykonaną. Czyżby więc patch 2.6 dodawał jeszcze, oprócz brakujących towarów do Świątyni Gonerów, również ich stocznię?Stocznia Menagerie Shipyard jest w innym sektorze w tej chwili, więc to nie ona.\\EDIT: uruchomiłem nowa grę, na profilu Spadkobierca. Wystartowałem w sektorze Elysium of Light. Stocznia Gonrów pojawiła się. Włączyłem w SI skrypt Stoczni Gonerskiej i w sektorze pojawiła się druga stocznia, taka jaką dodaje ten skrypt.Tak więc chyba to sprawka patcha 2.6PS. Stocznia Gonerska (ta nowa z patcha 2.6) nie ma osłon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Da radę w wersji Steamowej uruchomić grę w polskiej wersji językowej? Niestety, w ustawieniach językowych na Steamie nie znalazłem takiej opcji. Coś podmienić w katalogu "t"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 W pliku lang w glownym zmien z 48 na 44, powinno dzialac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Jak zmienić wersje językową jest w FAQ, ale czy działa to na wersji Steamowej to nie wiem, a chętnie się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 CytatW pliku lang w glownym zmien z 48 na 44, powinno dzialac@Sorkvild, Yacku - Podziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi