Yacek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Jak zauważył i poinformował na czacie Sorkvild, dostępny jest już patch 2.6 do TC.Nowości jakie wprowadza patch:Nowe elementy i usprawnienia: - Dodano Osiagniecia dla uzytkowników uslugi STEAM - Misja Za Nowym Domem - Zwiekszone szanse na wariant piracki przy skanowaniu - Nowy interfejs uruchamiania, oparty na oryginalnym interfejsie Argon Prime, znanym z poprzednich gier - Usprawniony rendering Poprawki: - Naprawiono problemy z celowaniem po zniszczeniu stacji - Usunieto kilka problemów zwiazanych z misjami skanowania - Wyeliminowano problem znikania statków zdobytych przy misjach zniszczenia celu - Dodano brakujace poziomy trudnosci przy misjach zniszczenia konwoju - Naprawiono bledy dotyczace dialogów (odbywajacych sie na statkach), które rozpoczynaly sie od niewlasciwej opcji - Naprawiono kilka pomniejszych bledów dotyczacych misji - Poprawiono wyswietlanie informacji o uzbrojeniu w statkach posiadajacych jedynie wiezyczki rakietowe - Dodano brakujace towary w Swiatyni Gonera - Naprawiono bledy dotyczace kupców w sektorach, którzy ciagle kupowali po przecietnych cenachTo tekst z instalki patcha, ciekawe ile z tego naprawdę jest dodane, bo w informacji o patchu nie ma nic o nowej fabule.Tekst z zapowiedzi patcha na stronie Egosoftu:X3: Konflikt Terrański - lista zmian ------------------------------------------------------------------------------ 2.6 - kwiecień 2010 ------------------------------------------------------------------------------ Nowe elementy i usprawnienia: - Dodano Osiągnięcia dla użytkowników usługi STEAM - Misja Nowy Dom - Zwiększone szanse na wariant piracki przy skanowaniu - Nowy profil startowy, oparty na oryginalnym profilu Argon Prime, znanym z poprzednich gier - Usprawniony rendering Poprawki: - Poprawiono celowanie za pomocą stacji po zniszczeniu kompleksu - Usunięto kilka problemów związanych z misjami skanowania - Wyeliminowano problem znikania statków zdobytych przy misjach zniszczenia celu - Dodano brakujące poziomy trudności przy misjach zniszczenia konwoju - Naprawiono błędy dotyczące dialogów (odbywających się na statkach), które rozpoczynały się od niewłaściwej opcji - Naprawiono kilka pomniejszych błędów dotyczących misji - Poprawiono wyświetlanie informacji o uzbrojeniu w statkach posiadających jedynie wieżyczki rakietowe - Dodano brakujące towary w Świątyni Gonerów - Naprawiono błędy dotyczące kupców w sektorach, którzy ciągle kupowali po średnich cenach Wersja X³: Terran Conflict 1.0.1 -> 2.6Wersja X³: Terran Conflict 2.0 -> 2.6Wersja X³: Terran Conflict 2.5 -> 2.6Podziękowania dla Sorkvilda za wypatrzenie patcha na stronie Ego, informacje o tym i pozwolenia na napisanie tego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Medyk Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Wobec powyższego. Czy patch 2.6 można już pobrać ? edit. Durne pytanie ] Już pobieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Yacku kiedy można się spodziewać twoich poprawek do spolszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 CytatYacku kiedy można się spodziewać twoich poprawek do spolszczenia? Właśnie nad nimi pracuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 To liczę na jakieś info lub od razu na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Ja bym proponował na Mamuta, LeWaR co ty na to? Olać Cenegę za brak tłumaczenia BP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 CytatOlać Cenegę za brak tłumaczenia BPDokładnie tak. Olewali nas przy tłumaczeniu TC.Pięknym za nadobne, że tak się wyrażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Poprawione spolszczenie na Mamucie: http://www.mamuthq.net.pl/pobierz_plik_316 ... h-2.6.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Tutaj jest lista tych osiagniec na steamie http://steamcommunity.com/stats/X3Terra ... ievements/A tutaj pisze, jak zarejestrowac swoja gre na steamie i moc ja sciagac w dowolnej chwilihttp://www.egosoft.com/support/faq/faq_ ... nswer=1633 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Nie wiesz czasem, czy te statystyki są tylko z czystej gry, czy też ze skryptami też można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Z tego co sie orientuje to bedzie tylko tolerowac skrypty 'podpisane' czyli te z bonusu.Kolejna korzyscia wersji Steam bedzie (wkrotce) mozliwosc gry w scenariusze Dead is Dead czyli 'A kto umarl ten nie zyje', prosciej mowiac. UStalasz zasady gry i masz tylko jedno zycie. Na dobra sprawe to mozna tez tak grac na wersji z plyty Ja nie bede instalowal tej wersji steamowej po to by bawic sie w te 'osiagniecia', wielkie mi osiagniecia typu wydobadz 10 sztuk nividium Nie wiem nic o instalowaniu dodatkowych skryptow w grze steamowej oraz jak wyglada struktura plikow tamze. Jedyna korzyscia jest to ze, gdziekolwiek bedac jestesmy w stanie logujac sie na nasze konto pobrac zarejestrowana wczesniej gre.No i wedlug tego newslettera to Ego planuja ciagle tego superboxa, czyli mega paczki ze skryptami. W sumie dobrze, bo gra jest rozwijana, ale trzeba czekac na takie udogodnienie.edit:DOstalem odpowiedz, ze te osiagniecia steamowe tylko na czystej grze tj. patch oraz BP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 To ja też się wstrzymam z instalacją. Może z ciekawości za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starjacker0 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 A czy patch dodaje jakies cat i dat, czyli czy trzeba zrobic jakies manipulacje przed instalacja go, gdy ma sie poinstalowane skrypty, czy mozna od razu instalowac?A pytanie o steama: czy moge tam zarejestrowac wersje pudelkowa i czy wtedy mam uzyc tego klucza z profilu na Egosoft? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 CytatA czy patch dodaje jakies cat i dat, czyli czy trzeba zrobic jakies manipulacje przed instalacja go, gdy ma sie poinstalowane skrypty, czy mozna od razu instalowac?A pytanie o steama: czy moge tam zarejestrowac wersje pudelkowa i czy wtedy mam uzyc tego klucza z profilu na Egosoft?Patch dodaje pliki .cat i .dat o numerze 10Sciagasz Steam, instalujesz go, tworzysz sobie konto. Potem wybierasz zakladke - my games, activate new product (Steam tez oferuje jezyk Polski). Wklepujesz go i instalujesz gre. Od tego czasu bedziesz mogl ja sciagac gdziekolwiek zalogujesz sie na steam.Moim zdaniem Steam jest fajny dla kogos kto gra w czysta gre bez skryptow i lubi uploadowac swoje statsy za pomoca uplinka. Dodatkowo teraz doszly te smieszne osiagniecia steamowe, a pozniej dojdzie nowy tryb gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zainstalowałem patch 2.6 i jest okTe z downloadu na Egosofcie są do wersji DVD, nie do Steamowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 A wyswietla wam sie nowa pozycja startowa - Nostalgic Argon ? Zainstalowalem patcha, ale tego profilu nie widac u mnie przy rozpoczeciu nowej gry, a jest to profil dostepny od razu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Medyk Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zainstalowałem X3 od nowa i wgrałem patcha, następnie po wgrywałem skrypty, ku mojemu ździwieniu Draw distanse Mods jest widziany jako pakiet modyfikacji, zaś w samej grze mam 4 podstawowe pozycje startowe i pomimo wgrania Spadkobiercy, nie jest on wyświetlany (pomimo tego działa mi gdy włączam stare save). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Nowa opcja startowa jest. Należy tylko usunąć wszystkie inne opcje startowe dodane poprzez mody/pliki kodu MD (np. Spadkobiercę). Co do braku opcji startowych, po reinstalacji, zobacz do FAQ jak odblokować opcje startowe poprzez edycję rejestru.Jedną z nowości patcha 2.6 dla gry DVD jest to że mogą oni teraz swoją grę zarejestrować na Steamie i korzystać z opcji wysyłania własnych osiągnięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Medyk Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Dzięki ci Yacku. Nie sądziłem że Spadkobierca jest tak schowany w rejestrze . A ta nowa opcja startowa coś ciekawego wprowadza w ogóle ? Jakąś misję lub coś podobnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 CytatDzięki ci Yacku. Nie sądziłem że Spadkobierca jest tak schowany w rejestrze .Spadkobierca, podobnie jak inne opcje startowe wymaga pewnej reputacji osiągnietej we wcześniejszych grach CytatA ta nowa opcja startowa coś ciekawego wprowadza w ogóle ? Jakąś misję lub coś podobnego ? Nie wiem, nie uruchamiałem. Misje i fabuły pewnie takie same jak w innych pozostałych opcjach startowych. Nie liczyłbym na jakieś inne nowości w niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archer Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Cytat- Dodano brakujące towary w Świątyni GonerówTo znaczy wynalazki Gonerów; napęd skokowy, polisy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 CytatCytat- Dodano brakujące towary w Świątyni GonerówTo znaczy wynalazki Gonerów; napęd skokowy, polisy ?Nie wiem. Gram dalej w opcji startowej Spadkobierca. Opcja ta na samym początku stworzyła Świątynię Gonerów i zmiany z patcha 2.6 nie zadziałały na niej. Zmiany pewnie będą widoczne w nowej grze, po wykonaniu fabuły Gonerów. Na opcji Spadkobierca pewnie też, ale trzeba rozpocząć nową grę, a nie mam teraz ochoty, nie zależy mi na tych kilku produktach w Świątyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Witam mam proste pytanko po zmianie wersji z 2.5 na 2.6 stare "sejwy" działają ????? czy należy zaczynać od nowa (latam sobie bez fabuły) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Wszytsko dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi