Jump to content

Fabuła – Gates of Oblivion

Jagoda
 Share

Recommended Posts

Fabuła – Gates of Oblivion

Witam.

Mam przyjemność poinformować was o rozpoczęciu pracy nad nową fabułą terran Gates of Oblivion. Fabuła na dzień dzisiejszy zawiera 11 misji, w trakcie których przyjedzie nam dowodzić flotą, handlować, ewakuować personel i parę innych niespodzianek.

O ile uda mi się sukcesywnie zakończyć ten projekt, rozpocznę prace nad argońską fabułą - Kolonizacja Capri Prime

Spoiler

ja mam 1680x1050 i mam tyle miejsca ze lotniskowcem można by jeszcze zaparkować 🙁 A obrazek jest tymczasowy niebawem ukaże się Fabuła to zastąpię ją jakąś tapetką - jak zawsze zresztą 😀

TIP.

Wciśnij i przytrzymaj lewy CTRL i przesuń kółeczkiem w myszce w dół lub w górę, zmieniając tym samym wielkość ekranu.

Wiesz co to jest przerost formy nad treścią? Masz tego jaskrawy przykład. Dwa zdania i obrazek, który całkowicie odwraca uwagę od treści wiadomości.

Zmniejsz obrazek, albo ja to zrobię.

Twoja odpowiedź:

Cytat

ja mam 1680x1050 i mam tyle miejsca ze lotniskowcem można by jeszcze zaparkować

świadczy o samolubstwie. Nie każdy ma taką rozdzielczość.

To samo dotyczy postów z opisami skryptów. Obrazki owszem, są pożądane, ale pod warunkiem że niosą jaką informację, np. obrazują ustawienia konfiguracji skryptu. Jeśli nie niosą żadnej informacji, li tylko będąc ozdobnikiem, to fajnie wyglądają gdy się pierwszy raz czyta posta. Za którym razem z rzędu, gdy szukamy w poście interesującej nas informacji na temat skryptu, tylko przeszkadzają i irytują, bo odwracają naszą uwagę od tego co najważniejsze: treści.

A że się czepiam ciągle, taka poniekąd moja rola. 🙁

Twoja rola ?

Jak na razie to oskarowo wykonujesz funkcje zniechęcania ludzi, jak już mówiłam twoje zachowanie ....... mogłabym wiele napisać ale szkoda mi na to czasu. Poczytaj swoje wypowiedzi TU na forum, na MAMUCIE, i na EGO. Osobiście uważam że mijasz się z celem. I z łaski swojej nie zaśmiecaj mi tematu. Jasne chyba jest to że obrazek jest tylko chwilowy do ukazania się skryptu. Więc zrób mi przysługę i wyczyść swoje wypowiedzi i "ubierz” posty w jakieś sensowne wypowiedzi a nie ciągłe czepianie się ludzi.

Tak na marginesie to przypomnieć ci że jakoś w dziale DDTC nie rozjechało ci forum swoimi MEGA fotkami. Jak pies ogrodnika "sam nie zje i drugiemu nie da"

Bo gdyby Mani uwagi nie zwrócił to po dziś dzień były by tam WIELKIE foty z gry.

Cytat

Wiesz co to jest przerost formy nad treścią? Masz tego jaskrawy przykład. Dwa zdania i obrazek, który całkowicie odwraca uwagę od treści wiadomości.

Zmniejsz obrazek, albo ja to zrobię.

A tylko spróbuj.

W regulaminie Forum nie jest napisane że należy umieszczać pliki graficzne w odpowiedniej rozdzielczości. To też nie masz najmniejszego prawa modyfikować mojego tematu.

Cytat

A tylko spróbuj.

W regulaminie Forum nie jest napisane że należy umieszczać pliki graficzne w odpowiedniej rozdzielczości. To też nie masz najmniejszego prawa modyfikować MÓJ temat.

Nie jest napisane.

I nie przeszkadzało mi to np. tu: http://xudb.pl/topic/910-poczt-wki/

Zdjęcia tam są ładne, ukryte w spoilerze, a że rozjeżdżają forum po otwarciu nie ma takiego znaczenia, ponieważ warte są takiej rozdzielczości.

Natomiast dołączenie tak wielkiego zdjęcia do pierwszego postu w tym temacie jest pozbawione

racjonalnej potrzeby. Równie dobrze mogłaś napisać "Coming soon" zwiększając czcionkę. Sens byłby taki sam.

Co do regulaminu :

2. Spamowanie - pisanie nietreściwych postów, pisanie kilku wiadomości jedna pod drugą lub pisanie nie związanych z tematem wiadomości (tzw. offtopicowanie) - jest zabronione i moderatorzy mogą usunąć takie wiadomości bez ostrzeżenia - dotyczy to forum X Uniwersum. Pozostałe fora można traktować jako offtopic.
11. Interpretacja regulaminu należy do moderatorów i administratorów, a ich decyzje są nieodwołalne. Moderatorzy i administratorzy nie mają poczucia humoru i żartowanie z nich może się źle skończyć.

Grzecznie prosiłem o zmianę rozdzielczości:

Cytat

To miłe, dobra wiadomość. Tylko po co tak wielki obrazek? Zmniejsz rozmiar obrazka, bo całe forum się rozjeżdża przez to.

To ty się uniosłaś i jak zwykle musiałaś byś po swojemu uparta, dlatego napisałem że czekam na Twoją reakcję, albo sam zareaguję.

Typowo Polskie....

Zamiast się kłócić i robić problemy z byle "G" , połączcie siły i stwórzcie coś co zaskoczy wszystkich fanów X3 TC,

Bo takie kłótnie to ja pamiętam z piaskownicy, a o było dobre 35 lat temu 🙁

wyluzujcie...

Pozdrawiam

Cytat

ja mam 1680x1050 i mam tyle miejsca ze lotniskowcem można by jeszcze zaparkować 🙁 A obrazek jest tymczasowy niebawem ukaże się Fabuła to zastąpię ją jakąś tapetką - jak zawsze zresztą 😀

TIP.

Wciśnij i przytrzymaj lewy CTRL i przesuń kółeczkiem w myszce w dół lub w górę, zmieniając tym samym wielkość ekranu.

Słuchaj Jagoda, bez obrazy ale sporo z nas siedzi tutaj na laptopach albo starych LCD które często pracują w 1240x768px. Oczywiści mogę sobie zmniejszyć stronę przez funkcję lupki, ale wtedy zmniejszy się też rozmiar tekstu, tak że stanie się nieczytelny. Jeśli koniecznie chcesz wsadzać tak gigantyczne grafiki, to twórz miniatury lub zamiast grafik umieszczaj linki. To jest normalna praktyka i nikt nie traktuje tego jako coś gorszego.

Peace, love and peanuts friends!

Cytat

Wiesz co ... nie chce mi się z tobą gadać. Weź skasuj ten temat, mój profil też.

Zamiast się wziąść za robotę to odwracasz kota ogonem. Najłatwiej się poobrażać na wszystkich za zwrócenie uwagi.

Zrób jak pisze Yacek i będzie po sprawie. To nie jest galeria tylko forum do dyskusji.

No proszę nawet wypowiedź czyjaś została usunięta, czyżby prawda bolała ? Prawdziwe i szczere wypowiedzi są usuwane, a chamskie zachowanie moderatora zawsze będzie usprawiedliwiane.... żenada. Wolnoć Tomku w swoim domku...

Cytat

No proszę nawet wypowiedź czyjaś została usunięta, czyżby prawda bolała ? Prawdziwe i szczere wypowiedzi są usuwane, a chamskie zachowanie moderatora zawsze będzie usprawiedliwiane.... żenada. Wolnoć Tomku w swoim domku...

Nikt niczego nie usunal, jak mniemam. Ta odpowiedz zostala przeniesiona do innego tematu w "piaskownicy". Dajcie juz spokoj z tym wczuwaniem sie, minami i gorzkimi zalami. Nawoluje do zaprzestania wasni i wzajemnego szacunku 🙁

Cytat

Nikt niczego nie skasował: http://xudb.pl/topic/977-re-fabu-a-gates-of-oblivion/#entry16563, powód przeniesienia podany w komentarzu.

• 2 years later...

Na Armię Czerwoną i ich obsranego wodza! Skończta się kócić jak boroński Lar ze splicką przekupką! Swoją drogą.... Będzie to coś gotowe, czy w końcu niet??

p.s. zasada nr. 11.- jestem jej ofiarą.... jak każdy piracki obywatel....

Odgrzewając mam na myśli:

1. Temat nie jest zakończony

2. Nie wiadomo co i jak z nim

Więc można wrzucić jakieś info co i jak, a nie zostawiać dziurę informacyjną porównywalną do promienia obszaru katastrofy z '86 gdy ruskie "paczkę świąteczną nr. 4" włączyli na pełną moc....

• 3 weeks later...