Medyk Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Ja sobie nie wyobra偶am by moje pa艅stwo by艂o tak zbudowane , 偶e aby si臋 dosta膰 z jednego ko艅ca na drugi, trzeba by艂o przelecie膰 przez terytorium innej rasy . To niedopuszczalne. A skakanie po wszech艣wiecie mi nie pasi. Podbijam kolejne sektory poprzez ca艂kowit膮 eksterminacje sektora po sektorze . I czasami jest dobrze znale藕膰 sektor kt贸ry pos艂u偶y mi do stworzenia bazy z dodatkowym tylnym wyj艣ciem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Ja imperi贸w nie tworz臋, sektor贸w nie podbijam, jeden ma艂y Nieznany z HQ po 艣rodku mi wystarcza. Ale pomys艂, aby po艂膮czy膰 go bram膮 z sektorem w kt贸rym dokonuj臋 najcz臋艣ciej zakup贸w statk贸w zaczyna mi si臋 podoba膰 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagoda Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Ja to powiem tak 偶e ka偶da rozgrywka jest inna to TY ustalasz zasady i cel gry. Raz jeste艣 skromnym handlowcem a raz krwio偶erczym megalomanem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Ja gram bez zasad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viggin Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Ja osobi艣cie jestem przeciwny tworzeniu czego艣 takiego jak w艂asne bramy skokowe.. Owszem co艣 takiego by si臋 przyda艂o, lecz nie wiem czy wi臋kszo艣膰 z Was wie i偶 bramy te nie by艂y tworzone gdzie popadnie i jak komu wygodnie.. Ka偶d膮 bram臋 skokow膮 stworzy艂a dawna nieznana rasa, kt贸ra od czasu do czasu interweniuje w ich konfiguracj臋 i ustawienie(wy艂膮czenie sektor贸w ziemskich z sieci bram po ataku ksenon贸w i zniszczeniu ziemskiej bramy skokowej przez ziemian), pomys艂 z naprawianiem tych zniszczonych jest ok, ale tworzenie w艂asnych to dla mnie co艣 w stylu grania z w艂膮czonym edytorem gry, gdzie w momencie gdy nie pasuje mi jakie艣 po艂膮czenie sektor贸w to je sobie przestawiam.. Ju偶 zdecydowanie lepszym pomys艂em jest wykorzystanie ziemskich ollerus贸w, gdy偶 jak wszyscy wiemy ziemianie sami doszli do koncepcji i zbudowali sw贸j w艂asny system bram skokowych, bo wtedy wci膮偶 istnieje prawdopodobie艅stwo zniszczenia takiego ollerusa ( a przez to i przerwanie po艂膮czenia z drugim tworz膮cym bram臋) przez ras臋 zantagonizowan膮 z nami ni偶 tworzenie w艂asnych niezniszczalnych praktycznie obiekt贸w kosmicznych, nawet gdy taki obiekt kosztuje miliardy kredyt贸w to przy ilo艣ci mo偶liwych do zbudowania kompleks贸w produkcyjnych ( nie m贸wi膮c ju偶 o rabunkowym sposobie grania ] ) jest banalnie proste, ja sam na ten przyk艂ad po 24 godzinach od rozpocz臋cia nowej gry zarabiam 艢rednio jakie艣 5-6 milion贸w kredyt贸w na godzin臋 korzystaj膮c z samych tylko kompleks贸w.. wi臋c pomys艂 tworzenia skryptu umo偶liwiaj膮cego budow臋 w艂asnych bram uwa偶am za zbyt wielkie u艂atwienie ( tak zaraz us艂ysz臋 偶e ka偶dy gra tak jak chc臋 ) ale ja wol臋 osobi艣cie gra膰 w gr臋 a nie w edytor do niej.. Pozdrawiam wszystkich .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagoda Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Szanuj臋 twoj膮 wypowied藕 Aczkolwiek chcia艂abym zaznaczy膰 偶e wiele jest takich skrypt贸w kt贸re co艣 zmieniaj膮 w grze i zazwyczaj u艂atwiaj膮 rozgrywk臋. Sami tw贸rcy Ego tak zrobili patrz konstrukcje i statki ziemian, Free Jump te偶 jest tego przyk艂adem, i mog艂abym wiele takich poda膰, ale prawda jest taka 偶e nie ka偶dy u偶ywa tego skrytpu. Ten co uwa偶a 偶e skakanie z free jump jest ok to go u偶ywaj膮 inni nie i o to w艂a艣nie chodzi ka偶dy podejdzie do tego na sw贸j w艂asny spos贸b. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viggin Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Ale偶 ja nie neguje pomys艂u. Owszem naprawa zniszczonych bram jest wed艂ug mnie ok czy tworzenie takowych za pomoc膮 ollerus贸w lecz najwi臋kszym minusem "nowych" bram skokowych jest w艂a艣nie ich niezniszczalno艣膰 . Moim zdaniem daje nam to moc prawie bosk膮 w takiej grze.. (owszem edytor skrypt贸w r贸wnie偶 ale..) co do Free jump to nie korzystam aczkolwiek wydaje mi si臋 偶e to nie ego stworzy艂o ten skrypt.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagoda Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Chodzi艂o mi o statki kt贸re zrobi艂o Ego s膮 przesadzona a mimo to uwielbiam nimi lata膰 vidarem, aegirem i tyrem. Free jump jest autorstwa gracza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viggin Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 wiesz to samo mo偶na powiedzie膰 o spityfire aczkolwiek ca艂膮 t臋 nasz膮 "dyskusj臋" mo偶na podsumowa膰 stwierdzeniem "ka偶dy gra tak jak lubi".. pozdrawiam i ciekawi mnie jednak jak wcielisz w 偶ycie ten pomys艂 z budowaniem w艂asnych bram.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagoda Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Bardzo prosto lecz czasoch艂onne wiesz ile czasu zajmuje przypisani surowc贸w i wszystkich ID :/ 偶e a偶 si臋 nie chce. Ale jeden woli gra膰 a drugi grzeba膰 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viggin Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 no przypuszczam.. ale si臋 chyba ma艂y offtop robi .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medyk Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 To zale偶y jak kto woli gra膰. FAKT. Ja lubie mie膰 monopol na dost臋p do mojego sektora. Zawsze wybieram sektor z jedn膮 bram膮 (ewentualnie drug膮 czym艣 blokuje). Bardzo ch臋tnie bym rozwali艂 brame w swoim sektorze. I postawi艂 cho膰by tak膮 przeno艣n膮 czy ziemsk膮 kt贸ra 艂膮czy艂a by mnie z tym sektorem kt贸ry mnie interesuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 Takie co艣 jest przecie偶 do zrealizowania ju偶. Dzi臋ki HUB-owi. Postawi艂em w艂a艣nie HQ w sektorze nieznanym na wsch贸d od Mists of Elysium. Bramy pomi臋dzy tymi sektorami po艂膮czy艂em przez HUB-a, teraz czekam na mo偶liwo艣膰 pod艂膮czenia kolejnych bram i po艂膮cz臋 sobie sektor ze stoczni膮 gdzie kupuj臋 statki dla UT/ST. Po zakupieniu polec膮 do HQ, zaopatrz膮 si臋 we wszystko co im potrzebne do pracy i jazda handlowa膰 i zarabia膰. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medyk Posted March 23, 2010 Share Posted March 23, 2010 A i owszem jest to spos贸b. Ale jako 偶e mamy mo偶liwo艣膰 budowa膰 okr臋ty ;D posiadamy HQ , to chcem mie膰 r贸wnie偶 mo偶liwo艣膰 budowania bram !!! OD CO (Podejrzewam 偶e jak bym mia艂 taka mo偶liwo艣膰 od pocz膮tku gry, to nawet bym z niej nie korzysta艂).Kurcze nie s膮dzi艂em 偶e dojdzie a偶 do takich dywagacji na ten temat . Ja sie tylko spyta艂em czy jest taka mo偶liwo艣膰 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Ale przecie偶 ja nie m贸wi臋 偶e nie mo偶na, napisa艂em to co chcesz mo偶esz ju偶 teraz zrealizowa膰.Ciekawe czy pomys艂 wypali, czy si臋 uda zrobi膰 taki skrypt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 W sumie to chyba nie trzeba czeka膰, jest ju偶 skrypt pozwalaj膮cy konstruowa膰 w艂asne bramy skokowe: [ALP] Jumpgate Construction Technology 1.0 16/3/10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medyk Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Kurcz臋, ubieg艂e艣 mnie . Mia艂em w艂a艣nie poda膰 link, gdy偶 rano znalaz艂em ten skrypt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 CytatKurcz臋, ubieg艂e艣 mnie . Mia艂em w艂a艣nie poda膰 link, gdy偶 rano znalaz艂em ten skrypt.Masz szans臋, za艂贸偶 temat z opisem skryptu w dziale skrypty. O spolszczeniu nie wspominam, ale jakby艣 zrobi艂 to ch臋tnie dam na Mamuta.PS. Skrypt wymaga EMP, a ten skrypt jest przet艂umaczony, zobacz do tematu Zaawansowany nap臋d skokowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lizard Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 Jest jaka艣 mo偶liwo艣膰 przetransportowanie uszkodzonych bram ? No i czy warto instalowa膰 ten skrypt za pomoc膮 kt贸rego sami mo偶emy tworzy膰 bramy ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 Transport bram - nie wiem.Skrypt z tworzeniem bram - warto, mo偶na po艂膮czy膰 odleg艂e sektory w艂asn膮 sieci膮 bram. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lizard Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 No w teorii fajnie to wygl膮da, aczkolwiek nowe patche 2.6, 2.7 i 2.7.1 maj膮 nowy plik Tware Wi臋c czy jak zainstaluje EMP nie utrac臋 tych nowych Tware kt贸re s膮 w nowym patchu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 A patrzy艂e艣 do tematu EMP na forum Egosoftu? Obecna wersja jest kompatybilna z patchem 2.7, masz to w tytule tematu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lizard Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 No a co z t艂umaczeniem. Pozostaje bez zmian ? Bo tutaj na forum EMP jest od razu po polsku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vidaar Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 CytatW Heretic's End nie znalaz艂em 偶adnej bramy. Z sektor贸w do jakich mam dost臋p bramy znajduj膮 si臋 w tych, kt贸re wymieni艂em w pierwszym po艣cie. Je艣li kto艣 natrafi na jakie艣 inne to dajcie zna膰 Jest do艣膰 daleko za p贸艂nocn膮 bram膮. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 CytatCytatW Heretic's End nie znalaz艂em 偶adnej bramy. Z sektor贸w do jakich mam dost臋p bramy znajduj膮 si臋 w tych, kt贸re wymieni艂em w pierwszym po艣cie. Je艣li kto艣 natrafi na jakie艣 inne to dajcie zna膰 Jest do艣膰 daleko za p贸艂nocn膮 bram膮.Yacek ju偶 wcze艣niej o tym pisa艂 CytatCytatW Heretic's End nie znalaz艂em 偶adnej bramy. Z sektor贸w do jakich mam dost臋p bramy znajduj膮 si臋 w tych, kt贸re wymieni艂em w pierwszym po艣cie. Je艣li kto艣 natrafi na jakie艣 inne to dajcie zna膰 Jest tam brama: -18.7;1.5;81.1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts