Jump to content

X3 Reunion Na Windows 7 ?

luki99
 Share

Recommended Posts

A wi臋c witam wszystkich jestem tutaj nowy 馃槑 . Na wstepie jestem zaintereesowany kupnem gry X3 reunion ale tak jak w temacie zainstalowa艂em sobie jej demko na systemie Windows 7 Ultimate 64 Bit i wyskakuje jaki艣 b艂膮d i gra si臋 wcale nie w艂膮cza . Nawet w trybie zgodno艣ci . O sprz臋t si臋 nie pytajcie bo mam z 5 razy przewy偶szaj膮cy wymagania owej gry . Powiem jeszcze i偶 na Windows XP SP3 chodzi艂o dobrze . 馃槑 A pozatym gdzie艣 wyczyta艂em nie pami臋tam gdzie 偶e gra nie jest kompatybilna z windows 7 . Wi臋c czy jest jaki艣 spos贸b na uruchomienie X3 Reunion na tym systemie ? XP nie chce mi si臋 instalowa膰 ( zadu偶o roboty ) .

Powiem Ci tak mia艂em Windows 7 i wr贸ci艂em na Xp. Ci膮gle full problem贸w z X3 na tym systemie. Nie chcia艂o wczytywa膰 po艂owy sejw贸w , zawiesza艂o niekiedy gr臋 i wywala艂o mnie do pulpitu. Mo偶e u Ciebie b臋dzie inaczej jednak ja nie wspominam mi艂o wsp贸艂pracy z W7

Doba dzi臋ki . Jak uzbieram kase na X3 to kupie . Najwy偶ej jako drugi system zainstaluje Xp bo wiem 偶e mo偶na mie膰 dwa systemy na Kompie .

Te偶 zauwa偶y艂em 偶e lista system贸w windows kt贸re obs艂uguje gra si powi臋kszy艂a po kt贸rym艣 pathu o wiste a wista to prawie windows 7 . (Cho膰 prawie robi wielk膮 r贸偶nic臋 )

Cytat

Doba dzi臋ki . Jak uzbieram kase na X3 to kupie . Najwy偶ej jako drugi system zainstaluje Xp bo wiem 偶e mo偶na mie膰 dwa systemy na Kompie .

Te偶 zauwa偶y艂em 偶e lista system贸w windows kt贸re obs艂uguje gra si powi臋kszy艂a po kt贸rym艣 pathu o wiste a wista to prawie windows 7 . (Cho膰 prawie robi wielk膮 r贸偶nic臋 )

Poszperaj mo偶e na allegro, Reunion by艂a par臋 razy dorzucana do r贸偶nych czasopism z grami. Koszt ~10z艂.

Cytat

Prowler dzi臋ki za cynk 馃槑 . Poszperam w kioskach troche i jak b臋d臋 w mie艣cie .

A Co do Reuniona to cos ostatnio nie widywa艂em tej gry w 偶adnym czasopi艣mie . A dla zainteresowanych ceny na Allegro http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... &country=1 chyba si臋 spr臋偶e i kupie z alegro po wyp艂acie .

O, nawet ju偶 jest 馃槑 np. tu http://sklep.gry-online.pl/KartaProduktu.aspx?id=2323&k=x3-konflikt-terranski-pomaranczowa-kolekcja-klasyki&utm_source=enc&utm_medium=image&utm_campaign=sklep

Reunion ostatnio by艂o w K艢 Gry w lipcu 2009, wcze艣niej chyba w Play'u.

Je艣li nie jeste艣 pewien to mo偶esz poczyta膰 tematy na forum Egosoftu. Generalnie wed艂ug wydawcy tak Reunion jak TC s膮 w 100% zgodne z Windows 7. Wszelkie problemy jakie si臋 pojawiaj膮 by艂y zwi膮zane g艂贸wnie ze sterownikami albo kodekami i zostawa艂y rozwi膮zane.

Mi demu reuniona nie pasowa艂 jaki艣 sterownik nie wiem oco kaman 馃槑 . A pu藕niej mu jakiego艣 plikiu brakowa艂o .

A dok艂adniej prosi艂 mnie o usuni臋cie jakiego艣 stera i poda艂 艣ciezke docelow膮 gdzie si臋 plik sterownika znajdowa艂 . I gdzie艣 czyta艂em 偶e nie mog膮 by膰 w reunion u偶ywane wbudowane karty d藕wi臋kowe to prawda ?

Cytat

I gdzie艣 czyta艂em 偶e nie mog膮 by膰 w reunion u偶ywane wbudowane karty d藕wi臋kowe to prawda ?

Mog膮 by膰, 偶aden problem. Tylko przy takich kartach lepiej wy艂膮czy膰 EAX, wp艂ynie to zdecydowanie na wydajno艣膰 gry. Przy dobrych kartach d藕wi臋kowych, nie zintegrowanych, lepiej EAX w艂膮czy膰. Przerabia艂em to na starym kompie.

Ja mam do艣膰 now膮 p艂yt臋 g艂贸wn膮 z kart膮 d藕wi臋kow膮 wbudowan膮 bodaj偶e model z 2009 wi臋c problem贸w nie powinno by膰 . Przynajmniej w innych grach nie mam 偶adnych problem贸w . I jak ten EAX wy艂膮czy膰 bo nie wiem . 馃槑

Pierwsze okno po klikni臋ciu na ikonie uruchamiaj膮cej gr臋, Pisze jak w贸艂 EAX 馃槑

Sprawd藕 sobie i tak i siak, zreszt膮 masz chyba dobry sprz臋t, wi臋c z obs艂ug膮 EAX-a programow膮 (bo tak za艂atwiaj膮 to karty zintegrowane) nie powinno by膰 problemu.

Cytat

A to dlaczego ?

1. Poniewa偶 gra jest niedopracowana.

2. Zobacz, jaka cudna grafika 馃槑 (ok troch臋 przesadzi艂em 馃榾 )

3. Nie ma ograniczenia co do wielko艣ci zadym, czy ilo艣ci statk贸w, wi臋c pr臋dzej, czy p贸藕niej tw贸j sprz臋t i tak polegnie, jak ka偶dy, a nie robienie tego to, jak lizanie pizzy 馃槑 ]馃榾

A wi臋c naby艂em X3 Reunion . Zainstalowa艂em i dzia艂a 馃槑 馃槑 . Mam jeszcze ma艂e problemy z dokowaniem do stacji zaopatrzeniowej (czy jak to si臋 tam zwie ) tam gdzie si臋 zaczyna a mianowicie nie moge znale艣c doku . A jak Chcia艂em zadokowa膰 autopilotem to mi statek rozbi艂 .

EDIT Ju偶 wiem jak zadokowa膰 . mo偶na zamkn膮膰 temat .

• 7 months later...

Witam.

D艂ugo mnie nie by艂o, a zabaw臋 z Reunionem zaczynam od "podstaw"

Jednak usilnie przeszkadza mi w tym sam Reunion, kt贸ry podczas wczytywania save'贸w wywala do pulpitu (app.crash)

Czasami si臋 wczytuj膮, czasami nie, zauwa偶y艂em 偶e jak mam w艂膮czonego firefoxa to si臋 nigdy nie w艂膮cza, tak wi臋c wygl膮da to do艣膰 dziwnie, ale tak jest.

呕eby nie by艂o, sprawdza艂em procesy, niczego nie brakuje etc.

Stery najnowsze, nic nie koliduje zapewne, tylko nie wiem gdzie szuka膰 przyczyny problemu.

System Win 7 Home Edition.

Dzi臋kuje za ka偶d膮 sensown膮 odpowied藕, i pozdrawiam maniak贸w x3 kt贸rzy dbaj膮 o to forum 馃槅