luki99 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 A więc witam wszystkich jestem tutaj nowy . Na wstepie jestem zaintereesowany kupnem gry X3 reunion ale tak jak w temacie zainstalowałem sobie jej demko na systemie Windows 7 Ultimate 64 Bit i wyskakuje jakiś błąd i gra się wcale nie włącza . Nawet w trybie zgodności . O sprzęt się nie pytajcie bo mam z 5 razy przewyższający wymagania owej gry . Powiem jeszcze iż na Windows XP SP3 chodziło dobrze . A pozatym gdzieś wyczytałem nie pamiętam gdzie że gra nie jest kompatybilna z windows 7 . Więc czy jest jakiś sposób na uruchomienie X3 Reunion na tym systemie ? XP nie chce mi się instalować ( zadużo roboty ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki99 Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Sorka można zamknąć temat . Znalazłem dział dla nowych graczy sorka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Temat jak najbardziej poprawny. Temat dla nowych graczy dotyczy problemów w samej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Nie dam sobie ręki uciąć ale coś mi się obiło o uszy (oczy ) że demo Reunion po prostu nie rusza na Windows 7. Pełna, spatchowana do 2.5 wersja gry działa bez problemu na tym systemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wervii Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Powiem Ci tak miałem Windows 7 i wróciłem na Xp. Ciągle full problemów z X3 na tym systemie. Nie chciało wczytywać połowy sejwów , zawieszało niekiedy grę i wywalało mnie do pulpitu. Może u Ciebie będzie inaczej jednak ja nie wspominam miło współpracy z W7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki99 Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Doba dzięki . Jak uzbieram kase na X3 to kupie . Najwyżej jako drugi system zainstaluje Xp bo wiem że można mieć dwa systemy na Kompie .Też zauważyłem że lista systemów windows które obsługuje gra si powiększyła po którymś pathu o wiste a wista to prawie windows 7 . (Choć prawie robi wielką różnicę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 CytatDoba dzięki . Jak uzbieram kase na X3 to kupie . Najwyżej jako drugi system zainstaluje Xp bo wiem że można mieć dwa systemy na Kompie .Też zauważyłem że lista systemów windows które obsługuje gra si powiększyła po którymś pathu o wiste a wista to prawie windows 7 . (Choć prawie robi wielką różnicę )Poszperaj może na allegro, Reunion była parę razy dorzucana do różnych czasopism z grami. Koszt ~10zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wervii Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Albo tu X3 reunion 3kropki Ja tu swoją kupowałem i jestem zadowolony ;] 4 dni i była gierka ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Przy okazji, wiem że to nie ten dział ale gdyby ktoś myślał o kupnie TC to jakoś w ciągu najbliższego miesiąca-dwóch ma się pojawić w nowej taniej serii Cenegi za ok. 25-30zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki99 Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Prowler dzięki za cynk . Poszperam w kioskach troche i jak będę w mieście . A Co do Reuniona to cos ostatnio nie widywałem tej gry w żadnym czasopiśmie . A dla zainteresowanych ceny na Allegro http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... &country=1 chyba się spręże i kupie z alegro po wypłacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 CytatProwler dzięki za cynk . Poszperam w kioskach troche i jak będę w mieście . A Co do Reuniona to cos ostatnio nie widywałem tej gry w żadnym czasopiśmie . A dla zainteresowanych ceny na Allegro http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... &country=1 chyba się spręże i kupie z alegro po wypłacie .O, nawet już jest np. tu http://sklep.gry-online.pl/KartaProduktu.aspx?id=2323&k=x3-konflikt-terranski-pomaranczowa-kolekcja-klasyki&utm_source=enc&utm_medium=image&utm_campaign=sklepReunion ostatnio było w KŚ Gry w lipcu 2009, wcześniej chyba w Play'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki99 Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 PS Co do pieca to mam taki : Intel Pentium Dual 2.4 GHZ , GeForce 9600 GT 1GB , Rm 4 GB . Więc chodzić na pewno będzie i to wina systemu co nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Jeśli nie jesteś pewien to możesz poczytać tematy na forum Egosoftu. Generalnie według wydawcy tak Reunion jak TC są w 100% zgodne z Windows 7. Wszelkie problemy jakie się pojawiają były związane głównie ze sterownikami albo kodekami i zostawały rozwiązane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki99 Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Mi demu reuniona nie pasował jakiś sterownik nie wiem oco kaman . A puźniej mu jakiegoś plikiu brakowało . A dokładniej prosił mnie o usunięcie jakiegoś stera i podał ściezke docelową gdzie się plik sterownika znajdował . I gdzieś czytałem że nie mogą być w reunion używane wbudowane karty dźwiękowe to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 CytatI gdzieś czytałem że nie mogą być w reunion używane wbudowane karty dźwiękowe to prawda ?Mogą być, żaden problem. Tylko przy takich kartach lepiej wyłączyć EAX, wpłynie to zdecydowanie na wydajność gry. Przy dobrych kartach dźwiękowych, nie zintegrowanych, lepiej EAX włączyć. Przerabiałem to na starym kompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki99 Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Ja mam dość nową płytę główną z kartą dźwiękową wbudowaną bodajże model z 2009 więc problemów nie powinno być . Przynajmniej w innych grach nie mam żadnych problemów . I jak ten EAX wyłączyć bo nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Pierwsze okno po kliknięciu na ikonie uruchamiającej grę, Pisze jak wół EAX Sprawdź sobie i tak i siak, zresztą masz chyba dobry sprzęt, więc z obsługą EAX-a programową (bo tak załatwiają to karty zintegrowane) nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki99 Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Jutro jade do miasta więc może x3 reunion wyczaje gdzieś w kiosku . Puźniej się zobaczy czy zadziała czy nie .EDIT: A co do sprzętu to spokojnie śmiga na nim GTA 4 na high detalach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 TC położy każdy sprzęt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki99 Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 A to dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 CytatA to dlaczego ?1. Ponieważ gra jest niedopracowana.2. Zobacz, jaka cudna grafika (ok trochę przesadziłem )3. Nie ma ograniczenia co do wielkości zadym, czy ilości statków, więc prędzej, czy później twój sprzęt i tak polegnie, jak każdy, a nie robienie tego to, jak lizanie pizzy ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki99 Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 A więc nabyłem X3 Reunion . Zainstalowałem i działa . Mam jeszcze małe problemy z dokowaniem do stacji zaopatrzeniowej (czy jak to się tam zwie ) tam gdzie się zaczyna a mianowicie nie moge znaleśc doku . A jak Chciałem zadokować autopilotem to mi statek rozbił . EDIT Już wiem jak zadokować . można zamknąć temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furiaa Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Witam.Długo mnie nie było, a zabawę z Reunionem zaczynam od "podstaw"Jednak usilnie przeszkadza mi w tym sam Reunion, który podczas wczytywania save'ów wywala do pulpitu (app.crash)Czasami się wczytują, czasami nie, zauważyłem że jak mam włączonego firefoxa to się nigdy nie włącza, tak więc wygląda to dość dziwnie, ale tak jest.Żeby nie było, sprawdzałem procesy, niczego nie brakuje etc.Stery najnowsze, nic nie koliduje zapewne, tylko nie wiem gdzie szukać przyczyny problemu.System Win 7 Home Edition.Dziękuje za każdą sensowną odpowiedź, i pozdrawiam maniaków x3 którzy dbają o to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Spróbuj reinstalki.A ja się podczepie bo mam pytanko. Jak jest z przeniesieniem save'ów z Xp na 7. Próbował ktoś? Były jakieś kłopoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 CytatA ja się podczepie bo mam pytanko. Jak jest z przeniesieniem save'ów z Xp na 7. Próbował ktoś? Były jakieś kłopoty?A dlaczego miałyby być? Przecież to nie ma znaczenia, jakiego systemu używasz. Jeśli gra uruchamia się na jednym i drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi