gchojna1 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Czy Falkon Sentinel (to ten M3 z 2x200) staje się dostępny po jakieś fabule ? Czy jest unikatowy, czy można go kupować w dużych ilościach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Jeśli mnie pamięć nie myli to bez skryptów go nie kupisz w hurtowych ilościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 CytatCzy Falkon Sentinel (to ten M3 z 2x200) staje się dostępny po jakieś fabule ? Czy jest unikatowy, czy można go kupować w dużych ilościach ?Jest unikatowy. Ten typ nie będzie dostępny w stoczniach, kupić go można wyłącznie z drugiej ręki. W jednej z gier udało mi się zdobyć 3 używane statki tego typu po 300-500 tysięcy kredytów sztuka dosłownie w godzinę, może Tobie też uda się upolować jakieś okazje.Można też oczywiście przejąć te sterowane przez AI, co rusz się je spotka w patrolach wojskowych. Jeśli masz HQ to oczywiście możesz jednego przerobić na plany i produkować kolejne samemu. Przynajmniej wreszcie do czegoś przydaje się ta opcja P.S.Jeden darmowy jest umieszczony w grze przez twórców. Jeśli masz mapę scorpa to nie ma problemu z jego odnalezieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Już znalazłem miejsce gdzie został porzucony. Ale wezmę go dopiero jak dorobię się HQ. Eskadra takich byłaby trochę bardziej przeżywalna (ale chyba denerwująco wolna). No i siła dział nędzna - w grę wchodzą tylko rakiety.Jeszcze odnośnie Hyperiona - szybko zdobyłem dwa ale więcej nie mogę spotkać. To jest normalne ? Tzn więcej gra nie będzie generować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 CytatJuż znalazłem miejsce gdzie został porzucony. Ale wezmę go dopiero jak dorobię się HQ. Eskadra takich byłaby trochę bardziej przeżywalna (ale chyba denerwująco wolna). No i siła dział nędzna - w grę wchodzą tylko rakiety.Jeszcze odnośnie Hyperiona - szybko zdobyłem dwa ale więcej nie mogę spotkać. To jest normalne ? Tzn więcej gra nie będzie generować ?Wystarczy odpowiednio dobrać uzbrojenie. Ja moje wyposażyłem w EBC i też trochę rakiet Wasp i (o ile dobrze pamiętam) Tempest do ładowni. EBC mają trochę mniejszą moc niż HEPTy ale zużywają amunicję, a nie energię, więc słabsze generatory nie mają żadnego znaczenia, statki mogą prowadzić ciągły ogień. Skrzydło składające się z 4 takich statków spokojnie poradziło sobie z M7 (Deimos) z eskortą, bez strat własnych. PBG albo PAC też może byłyby ok, trzeba przetestować różne warianty Początkowo planowałem używanie tych statków przy abordażu do osłabiania osłon celu i niszczenia jego eskorty (ja miałem lecieć M6 albo TP) ale okazało się, że AI czasem ponosiło i rozkazy ataku osłon nie zawsze działały jak należy albo pojawiała się jeszcze jedna denerwująca rzecz- wydawałem skrzydłu rozkaz odwrotu ale wystarczyło by którąś z jednostek trafił jakiś pocisk wroga, a reszta znowu wdawała się w walkę. Kończyło się na tym, że kadłub statku, który chciałem przejąć był za bardzo ponadgryzany i cały plan wziął w łeb. Wykorzystywałem później te statki tylko do niszczenia celów, np. podczas trudniejszych misji patrolowych, wytrzymywały więcej niż niejeden M6.Nowe Hyperiony pojawią się po jakimś czasie, po prostu musisz poczekać i obserwować sytuację. Niekiedy zostają po prostu zniszczone przez piratów/khaak itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi