Jump to content

Przemieszczanie stacji.

-Hydra-
 Share

Recommended Posts

Czy ktoś z was spotkał może skrypt który umożliwia przemieszczanie stacji do innych sektorów.

Przykładowo spakować ową stacje z powrotem do TL'a i wypakować w innym sektorze, wiem że promieniem holowniczym można przemieszczać statki, stacje, asteroidy w sektorze ale przelot przez bramę ze stacją nie wiem czy jest możliwy z HQ mi się nie udało, a właśnie ją chciałbym przemieścić do innego sektora.

Cytat

|Hydra| napisał:

Przykładowo spakować ową stacje z powrotem do TL'a i wypakować w innym sektorze

Tak jest Station Repacker

Cytat

|Hydra| napisał:

wiem że promieniem holowniczym można przemieszczać statki, stacje, asteroidy w sektorze ale przelot przez bramę ze stacją nie wiem czy jest możliwy

Oczywiście że jest.

Asteroid Relocator

Na naszym forum jest sporo spolszczeń do skryptów ponad 80, a tematów przedstawiających skrypty chyba dwa razy więcej jak nie więcej 😛

Wystarczy że użyjesz opcji Szukaj, to nie boli 😎

Cytat

O super dzięki Azakal

Jagoda no racja opcja szukaj nie boli, a najlepiej chyba zrobię jak zapoznam się z lekturą opisanych na forum skryptów, tylko spoooro tego jest a ja mam trochę ograniczony czas, ale jakoś dam radę.

Pozdrawiam

Nic się nie stało, sama doskonale wiem jak to jest, w tygodniu też w ogóle nie mam czasu. Sama siedzę po nocach robiąc spolszczenia, a teraz zajęłam się czymś więcej, mini skryptowaniem 😛

Jak masz jakiekolwiek pytania to wal śmiało 😎 Jesteśmy tu po to by tobie pomóc.

Znalazłem ciekawy skrypt za pomocą którego można kupić stacje już wybudowane.

Chciałbym go użyć by kupić i przestawić 2 fabryki w Heretic's End ponieważ w tej okolicy chce postawić przemieszczoną HQ.

Ale czy komputer po jakimś czasie nie wybuduje tych samych fabryk w poprzednich miejscach, to by mi bardzo skomplikowało sparę. 😛

Cytat

Znalazłem ciekawy skrypt za pomocą którego można kupić stacje już wybudowane.

Chciałbym go użyć by kupić i przestawić 2 fabryki w Heretic's End ponieważ w tej okolicy chce postawić przemieszczoną HQ.

Ale czy komputer po jakimś czasie nie wybuduje tych samych fabryk w poprzednich miejscach, to by mi bardzo skomplikowało sparę. 😛

W tych samych miejscach po zniszczeniu pojawiają się tylko te główne stacje, czyli doki zaopatrzeniowe, stocznie i placówki handlowe. Pozostałe umieszczane są według potrzeb ekonomii w danym sektorze- jeśli Al zadecyduje, że brakuje jakiegoś produktu to buduje odpowiednią fabrykę. To działa też w drugą stronę i dlatego czasami stacje same znikają- te, które AI uważa za zbędne są po prostu usuwane.