Sorkvild Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 W tej grze denerwujące jest to ze statki (a zwłaszcza dochodowi handlarze UT) rozwalają się o stacje, bądź są niszczeni przez wrogie siły. Na statek typu frachtowiec super trzeba wyłożyć ponad bańkę kredytów, do tego dochodzą osłony, tuning i napęd skokowy. Nie wspomnę już o utracie pilota o zaawansowanym stażu.Czy jest na to rada, coś w stylu ubezpieczenie rzeczy ruchomej za której utratę (w tym przyp. statek + wyposażenie) dostaniemy wypłatę odszkodowania za poniesioną stratę? Oczywiście jest na to rada, a konkretniej UBEZPIECZENIE od LV, ktore pozwoli pokryć szkodę. ====Egosoft: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=282488. Skrypt można pobrać stad: http://x3tcscripts.googlecode.com/files ... ce.1.1.spkPolonizacja skryptu autorstwa Yacka http://www.mamuthq.net.pl/pobierz_plik_349 ... rance.html====Opis i dzialanie:Instalacja jest bardzo łatwa, paczkę instalujemy za pomocą Plugin Managera. Gdy już mamy skrypt zainstalowany, udajemy się do rozkazów statku zakładka *Custom* (w Pl to bylo chyba *dodatkowe*?). Za posrednictwem menu mozemy przystapic do ubezpieczen. Możemy ubezpieczyć sam statek bez wyposażenia lub całość razem. Podobnie możemy uczynić z lotniskowcem, ubezpieczając sama maszynę lub wszystko naraz wraz z tym co wen zadokowane.Można również ubezpieczać "hurtowo" wszystko co znajduje się w sektorze, analogicznie same statki lub opcja full. Oczywiście są różnice w cenach. Opcja Full jest zasadniczo droższa, aczkolwiek po jakimś czasie będą przysługiwać nam zniżki na polisę Ważną opcja jest opcja "Skanowanie", za pomocą której możemy dowiedzieć sie jakie z naszych statków są ubezpieczone, na jakim są pakiecie oraz gdzie się znajdują.W momencie szkody statku, możemy zgłosić się po odszkodowanie za pomoca opcji *Make Claim* Wypłacone zostaną nam pieniądze w zależności od pakietu jaki miał wykupiony statek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Wygląda ciekawie, wypadałoby przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Spolszczenie dostępne jest na Mamucie. Link do spolszczenia jak zwykle w temacie o spolszczeniach skryptów.Sorkvild, pokusisz się o opis instalacji, konfiguracji i działania skryptu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Dodałby do opisu dwie rzeczy:1. Skrypt dostępny jest w dwóch wersjach .spk i .rar, jak ktoś nie używa PM Lite może ściągnąć wersję .rar i zainstalować skrypt poprzez wypakowanie plików z archiwum.2. Po zakupieniu kilku/kilkunastu polis dostaniemy dostęp do polisy Gold. Po wykupieniu dla statku takiej polisy, w razie jego zniszczenie, nie otrzymamy pieniędzy, tylko dokładnie taki sam statek pojawi się w najbliższej stoczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Dlatego tez o opcji Gold nie wspominałem, mam tylko kilka statków z polisami i opcji Gold jeszcze nie miałem dostępnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 CytatDlatego tez o opcji Gold nie wspominałem, mam tylko kilka statków z polisami i opcji Gold jeszcze nie miałem dostępnej.A co to ma do rzeczy? Jest taka opcja, więc trzeba o niej wspomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Nie wiedziałem o tej opcji i nie jest ona dostępna na początku, wiec nie wspominałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 CytatNie wiedziałem o tej opcji i nie jest ona dostępna na początku, wiec nie wspominałem.http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=282488For Gold Package ships the ncd is automatically lowered as the ship is replaced. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoBeK Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Koszty w tym skrypcie sa tak absurdale, ze czesto bardziej oplaca sie kupic nowa bude i ja wyposazyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WolfBlade Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Brzmi nieźle ja pobieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi