Jagoda Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Yacek mógłbyś zedytować swój post, bo nie pasuje do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Jak dla mnie zbyt skomplikowane. Wole proste rozwiązania jak Skrypt Player Workshops. Łatwo, szybko i przyjemnie, a te same możliwości osiągnięcia celu, czyli montowania na moich statkach wyposażenia w DOK (i nie tylko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko22 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 No od Ciebie jako pierwszej przelew na konto będzie widziany bardzo miło za te obrazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Cytatmarko22 napisał:No od Ciebie jako pierwszej przelew na konto będzie widziany bardzo miło za te obrazki.Coś Ci nie pasi w opisach moich tematów? Przeszkadza Ci ilość zamieszczanych fotek? Masz jakiś problem? Zamieszczam tyle fotek ile mi się podoba, robię to po to by osoba czytająca temat mógła bezproblemowo korzystać z skryptu do którego zrobiłam spolszczenie. Idź lepiej czepiać się kogoś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Czy po ukończeniu tych badań oprogramowanie pojawia się normalnie na liście towarów tak jak na stacjach NPC ? Jest później dostępne dla wszystkich naszych stacji, czy w każdej z osobna trzeba prowadzić takie operacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 A co oferuje sam dok, gdy juz wejdziemy w jego posiadanie ? Jak rzecz z dokiem wygladala w Reunionie? Po jego zakupie mozna bylo chyba ladowac dla naszych statkow ulepszenia, taK ? Jak jest w Tc. Pytam bo nigdy nie myslalem o tym by kupic dok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Podobnie jak w X3R możesz do DOK-u dodać dowolny towar jak do Stacji Handlowej. Warunek tylko taki, że może to być broń lub osłony. Czyli kupując Stację Handlową handlujesz w niej wszystkimi produktami handlowymi jakie sobie dodasz, oprócz broni i osłon. Natomiast w DOK-ach handlujesz wszystkimi towarami jakie sobie dodasz, ale może to być broń lub osłony.Mam nadzieję że jasno opisałem? Jak dodaje się towar do SH lub DOK-u to chyba wiesz? Wystarczy zadokować statkiem z takim towarem w ładowni i z jego poziomu wejść do opcji Dostosuj ustawienia stacji, przekazać jedna sztukę towaru do stacji i już. Towar można zabrać ze stacji na statek. Pozostaje jeszcze ustalić ceny i wsio.Jeśli dobrze pamiętam, to w SH i DOK-ach jest też polecenie "Dodaj towar do stacji", wybierasz jakąś fabrykę z towarem, który chcesz dodać, wybierasz w niej ten towar i potwierdzasz, Towar jest dodany do SH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Ok wszytsko tu rozumiem. Czyli sprawa analogiczna, jak w przypadku stacji handlowej. Co jesli chce dodac takie ulepszenia jak handlowe mk1,2,3 nawigacyjne, automaty dokujace, i te wszelkie inne dobrodziejstwa dostepne dla statkow? Czy w identyczny robie jakbym dodawal zwyczajny towar i ulepszenie np. seta juz tam bedzie dostepne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Cały problem w tym, że w czystej grze nie można tych ulepszeń dodać ani do SH, ani DOK-u, ani do HQ. Można tylko wspomóc się skryptami, takimi jak ten lub ten, który podałem wcześniej (player worshshop). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Jesteś pewien Yacku ? Dawno nie stawiałem placówek handlowych ale wydawało mi się, że można tam dodawać normalnie broń i tarcze. Różnica pomiędzy tymi stacjami była tylko w pojemności i wielkości doków.Sorkvild, właśnie w tym jest ból. Nie można w ogóle dodawać takich upgrade'ów i trzeba się posiłkować dodatkowymi skryptami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 CytatJesteś pewien Yacku ? Dawno nie stawiałem placówek handlowych ale wydawało mi się, że można tam dodawać normalnie broń i tarcze. Różnica pomiędzy tymi stacjami była tylko w pojemności i wielkości doków.Sprawdź sam. Po to właśnie są SH i DOK-i, bo handlują różnym towarem.Do tego pisałem nie dawno odnośnie Pirate Guil, że w stoczniach pirackich można kupić Placówki Wojskowe, które łączą cechy SH i DOK-ów, ponieważ pozwalają na handlowanie i towarami i bronią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Z założenia owszem ale pamiętam, że w praktyce było coś nie halo. Sprawdzę przy najbliższej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Sprawdziłem i różnicy nie ma. Mogę dodać te same towary i wyposażenie do oferty stacji handlowej i doku zaopatrzeniowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Też sprawdziłem, potwierdzam.Dziwne, kilka dni temu postawiłem SH i chciałem dodać uzbrojenie do niej i nie mogłem. Dlatego stawiam Placówki Wojskowe.Czy zadokowałeś własnym statkiem, czy dodawałeś towar zdalnie z innego?Bo ja teraz zadokowałem własnym, a poprzednio zdalnie. Choć to nie powinno mieć znaczenia.Głupie to, powinno być rozróżnienie. Jeśli dobrze pamiętam to w X3R tak było. Ale głowy nie dam, a sprawdzać teraz mi się nie chce.W takim razie po co SH i DOK-i. Doki lepsze bo duże statki mogą do nich dokować.A, i jeszcze jedno, nie ma w rozkazach dodaj towar do stacji, można tylko poprzez przeniesienie z ładowni. Takie coś to chyba w HQ jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Dokowałem własnym statkiem ale z tego co kojarzę dało radę dodać też zdalnie. Nie pamiętam jak to dokładnie było w Reunion, rzadko tam używałem stacji handlowych.Czy głupie ? Jak dla mnie akurat to nie, bo różnica jest w cenie i to spora, a TSom te większe doki nie są wcale potrzebne. Można tworzyć sieci stacji handlowych, doki stawiając tylko w strategicznych miejscach. Głupie jest tylko to, że mają taką samą pojemność magazynów dla poszczególnych towarów. Doki zaopatrzeniowe powinny móc pomieścić ich dużo więcej. Są do tego skrypty ale szkoda, że spece w Ego sami o tym nie pomyśleli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 CytatCzy głupie ? Jak dla mnie akurat to nie, bo różnica jest w cenie i to spora, a TSom te większe doki nie są wcale potrzebne. Dla mnie głupie, ceny można ustalać, więc nie w tym rzecz. Chcesz handlować produktami, kupujesz SH, chcesz bronią, rakietami i osłonami, musisz kupić DOK. Chcesz jednym i drugim, też możesz ale w HQ. Taki był między innymi powód powstania Kwatery Głównej.Dziwne jest to że wydało mi się że właśnie jak kupiłem kilka dni temu SH to nie mogłem do niej włożyć uzbrojenia i rakiet. Dlatego zacząłem stawiać Placówki Wojskowe, ale teraz to juz mam taki mętlik w głowie że sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 CytatCytatCzy głupie ? Jak dla mnie akurat to nie, bo różnica jest w cenie i to spora, a TSom te większe doki nie są wcale potrzebne. Dla mnie głupie, ceny można ustalać, więc nie w tym rzecz. Chcesz handlować produktami, kupujesz SH, chcesz bronią, rakietami i osłonami, musisz kupić DOK. Chcesz jednym i drugim, też możesz ale w HQ. Taki był między innymi powód powstania Kwatery Głównej.Dziwne jest to że wydało mi się że właśnie jak kupiłem kilka dni temu SH to nie mogłem do niej włożyć uzbrojenia i rakiet. Dlatego zacząłem stawiać Placówki Wojskowe, ale teraz to juz mam taki mętlik w głowie że sam nie wiem Ceny samych stacji.Kwatery główne mają znacznie większą pojemność i sporo innych funkcji, więc raczej nie zostały wymyślone pod kątem takiego codziennego handlu. HQ w vanilla może być tylko jedno i to po kilku(nastu) tygodniach gry. Większość ludzi zanim dojdzie do tego etapu ma już tak rozwinięte imperium, że praktycznie nie bardzo jest już po co dalej grać. HQ jest taką wisienką na torcie Doki zaopatrzeniowe służą do wyposażania wszystkich statków, tak małych jak i dużych. Możemy mieć tylko pretensje do Ego że nie wprowadzili możliwości dodawania do ich oferty upgrade'ów i oprogramowania wszelkiej maści oraz większej pojemności na towary. Z tego co pamiętam mieszczą się tam np. zaledwie 2 sztuki PPC lub osłon 1 i 2 GJ, a byle jaki niszczyciel potrzebuje ich 5-10 razy więcej.Przy okazji, placówki wojskowe czymś się różnią od doków i stacji handlowych w kwestii pojemności towarów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Cytatciach...Ale numer. Zgadzam się tym razem z Tobą w 100%.CytatPrzy okazji, placówki wojskowe czymś się różnią od doków i stacji handlowych w kwestii pojemności towarów ?Raczej nie, ale sprawdzę, aby znów głupot nie pisać. Dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Poszperałem na forum Ego i znalazłem taki mod http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=230098. Wygląda obiecująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Ciekawa sprawa, ale z DDTC będzie się chyba gryzło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Nie mam pojęcia, ja na razie DDTC podziękowałem. Najprawdopodobniej jest jakiś konflikt pomiędzy nim, a cmodem bo często w czasie walki wykrzaczało mi grę. Przed DDTC takich problemów nie miałem. Mam nadzieję, że to tylko to, a nie jakieś sprawy sprzętowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Nie powiem ci, CMOD-a nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Sprawdzałem właśnie w X3R i tam do DOK-u Zaopatrzeniowego nie można było dodać produktu innego jak broń, osłony i Ogniwa. Jak widać w TC znów poszli na łatwiznę i zarówno w SH jak i DOK-ach można handlować wszelkimi towarami. Dla mnie szkoda, ten podział w X3R mi się podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Za to plusem w TC jest to, że handlarze NPC w ogóle skupują towary z doków i placówek handlowych gracza. W Reunion nigdy tego nie robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi