Sorkvild Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Ostatnio opetal mnie Star Warsowy szal. Po obejrzeniu wszystkich filmowych adaptacji w rez. G. Lucasa oraz serialu animowanego "Wojny Klonow", zaczalem w szale poznawczym przekopywac internet (Wookiepedia, Biblioteka Ossus, tudziez inne strony www) odnosnie poznania dalszych kolei losu bohaterow i calego galaktycznego uniwersum. Owszem, juz doczytalem wszystko i mniej wiecej wiem jak potoczyly sie losy wszystkiego. Uff, nie sadzilem jak przepastne sa Wookiepedia czy Ossus. Informacji jest mnostwo, i trzeba naprawde wiele czasu by przez to przebrnac ze zrozumieniem. W pierwszej kolejnosci ciekawi mnie co stalo sie bo zniszczeniu drugiej Gwiazdy Smierci i akcji na Endor oraz unicestwieniu Imperatora. Ktora ksiaze mozecie mi w tym celu polecic ?Rowniez czy powstaly ksiazki opisujace co bedzie dzialo sie w epizdach 7,8,9 ?Z ktorej ksiazki dowiem sie czy panstwo Solo oraz Luke mieli potomstwo ? (To ze mieli, to wiem z suchych faktow z sieci, ale wolalbym dowiedziec sie tego z ksiazki.) Z ksiazek SW czytalem jedynie adaptacje epizodow 4,5,6. Oprocz tego mam jeszcze w kolekcji kapitalny glosariusz - Star Wars: The Complete Visual Dictionary.Wszelkie sugestie i rekomendacje mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Dawno temu, kupiłem jeszcze wydane na ksero, dwie lub trzy książki z uniwersum SW. I jakoś nie przypadły mi do gustu. Może jestem konserwatywny, ale trawię tylko kanon filmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Witam.A więc muszę przyznać że ja czytałam dalsze dzieje naszych bohaterów star wars. Flota Imperium była olbrzymiaaaaa jak i cały świat star wars Wielu jej członków nawet nie wiedziała o upadku Imperium między innymi moja bohaterka (avatarek) Natashi Daala schwytała Hana Solo i Chewbaccę i to od nich dowiedziała się o upadku Imperium. Nie mogąc pogodzić się z tym losem chciała pomsty na Rebelii, bez większych sukcesów, nawet mając przy sobie wielką folę składającą się z 1 Super niszczyciel 40 gwiezdnych niszczycieli klasy Imperial i ponad 100 Victory. Ale była cieniutka jak barszcz i nie umiała wykorzystać danej jej okazji na pomszczenie Imperium. Leja bawi się w Jedi i tutaj jak dla mnie to poraża. Ma dzieci z Hanem blabla. Generalnie książki są fajne ale jak dla mnie jest jakiś niesmak.Jak dla mnie najlepszą książką jest piaty epizod: Imperium kontratakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 W jakim tytule jest to opisane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Wystarczy że wpiszesz w google imię laski z mojego avka lub Natasi Daala, może znajdziesz gdzieś źródło do książki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Poczytaj też o Thrawn i jeszcze o Gilad Pellaeon. Ich dzieje przedstawiają czasy tuz po upadku Imperium, gdzie Nowa Republika odzyskała władzę. O ile się nie mylę to w necie gdzieś widziałam encyklopedię o star wars wydaną przez Lucas Arts i jest chyba w języku angielskim. Ale ile ona kosztuje to nie wiem na pewno dużo Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 A więc Sorkvild moje tajne służby wywiadowcze doniosły mi iż powinieneś najpierw sięgnąć po trylogię Timothy'ego Zahna i Wielkim Admirale Thrawnie: Dziedzic Imperium, Ciemna Strona Mocy i Ostatni rozkaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 omg! To ona jednak mu to robila Yyy Nom dzieki za rekomendacje, postaram sie rozejrzec za tymi tytulami. Ogolem to te dzieje sa bardzo ciekawe, az niemoge uwiezyc, ze tworczosc w tym temacie wybiegla tak daleko od przyjetego kanonu!Jak zapowiadalem wczesniej, a slowa staram sie dotrzymywac jakem lejtnant Sorkvild, oto Obecana nagroda. Smacznego dla pani porucznik, poki co powinno wystarczyc Ps. Jesli ktos chcialby cos polecic, to prosze wpisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 OMG!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 o Jak super w końcu dostałam kartkę na mięso jeszcze 2 LeWaR mi wisi za pełnienie dyżuru nocą na Xudb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur041 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Mam do opchniecia symfonike starwwarsów.Ktoś chętny?Pudełeczko dość spore , ma 2 Płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi