OpoXavier Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Mam mały problemik z dogrywaniem nowych skryptów.Zainstalowane było tak (w kolejności instalacji)0. Czysty X3 w wersji 1.41. Patch 1.4-2.5 2. Bonus Pack 3.1.073. Spolszczenie do BP4. Mod XTM 7a.5. Cyrow Menager6. XtendedModScripts+Patch-0.7.3 7. Spolszczenie do xtm ver 1.5 8. Skrypt SCS9. Skrypt BSE 2.1.10. Skrypt Xenon_J_Fixed_Dockingi wszystko hulało, aż miło. Do tego dograłem11. RemoveRocks-1.03.zip12. voxol.SalvageExtensionCommands-V1.2-02.07.2007.rar13. Apricot_Beam_Dock_v3a.zip14. Bulk_Transporter_Upgrade_1.14.rar15. asteroid.relocator_PL.rar16. SectorTakeover_v243.rarno i niestety savy przestały działać (wyrzut do win i komunikat w stylu "Nie udało się wgrać zapisanej gry", nowa gra działa, ale nie można było ustawić BSE i RemoveRocks.Nie kombinująć dalej wróciłem do wersji działającej od pkt. 0-10 + 11. W końcu pytanie czy ktoś się spotkał z konfliktem Skryptu SectorTakeover z instalacją w pkt. 0-11??? (bo w nim upatruje sprawcę problemów). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Mam wszystko tak samo do p.9 (włącznie). Mam też Sektor Takeover i działa poprawnie.Może to któryś z pozostałych skryptów gryzie się z XTM-em. Poszukaj na stronie Xtended listy kompatybilnych z XTM-em skryptów, jest tam też podana lista skryptów niekompatybilnych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OpoXavier Posted July 8, 2008 Author Share Posted July 8, 2008 O widzisz . Nie wiedziałem, że taki spis jest jest już patrzę tam.EDIT// Wyniki szukaniaBezwarunkowo skrypt SectorTakeover jest kompatybilny http://www.thexuniverse.com/forum/showt ... hp?t=11883Pozostałe skrypty też nie wygląda aby były nikompatybilne z XTM zgodnie z postami w temacie http://www.thexuniverse.com/forum/showt ... ght=scriptCzas na porównanie zgodności skryptów między sobą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZERO Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Nie masz czasem "Mercenaries Guild"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 CytatNie masz czasem "Mercenaries Guild"?A co to ma do rzeczy? Ja mam i jakoś nie widzę problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZERO Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Był kiedyś konflikt tych skryptów - być może poprawiono go w późniejszych wersjach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OpoXavier Posted July 8, 2008 Author Share Posted July 8, 2008 WięcXTM - reszta skryptów - brak konfliktówSkrypty między sobą - brak konfliktów (przynajmniej nie było w postach pod skryptami)Więc jedyne wyjście to skopana instalacja poszczególnych skryptów@ZERO - nie mam zainstalowanego Mercenaries Guild - wypisałem wszystkie zainstalowane skrypty Dobra dalej się nie ma co rozwodzić, jak nikt nie spotkał problemów z tymi skryptami w całym X-universe to musi działać. Dzięki za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts