Jagoda Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Witam serdecznie.Więc chciałabym zamieszczać tutaj swoje wyjątkowe zdjęcia "pocztówki" z mojej podróży w świecie X. Która tak naprawdę mam przynajmniej taką nadzieję nigdy nie dobiegnie końca.Chciałabym też by każdy forumowicz który oczywiście jest zainteresowany tym tematem o założenie tylko jednego tematu i zamieszczaniu w nim swoich "pocztówek" z podróży w spojlerze tak by uniknąć bałaganu.Myślę że najlepsze najładniejsze "pocztówki" można by było zamieścić w jakimś wspólnym folderze i w przyszłości można by te unikatowe cudowne chwile umieścić na naszych komputerach. Mam na myśli tapery które są wczytywane w trakcie ładowania gry.Więc chętnych zapraszam by polecieli po lustrznke i ze swoich statków pstrykali wyjątkowe chwile.No ja niestety mam XP 32 bitowego to też moje fotki nie będą powalające, aczkolwiek mam w planach zakup Win7 64 bitowego SpoilerSpoilerSpoilerSpoilerSpoilerSpoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Jagoda, ty jak zrobisz zdjęcie to człowiek oczu od niego oderwać nie może. Masz talent.Co do robienia zdjęć to jest to opisane w FAQ#63, również jak konwertować zdjęcia do formatu .jpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Dobre, aczkolwiek mocna kompresja zjada jakosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 dlatego oryginały ciągle mam w BMP i nie straciły na jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Duzo zalezy od tego jaki program uzywasz do kompresji i zapisywania zdjec. Mysle ze mozna smialo przekonwertowac te bitmapy do jpg i wlasciwie skompresowac. Tudziez, gdy efekt wyjdzie zbyt mocno - wyostrzyc, pomniejszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krutek Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 No to i coś ja wygrzebię:(M3) Dralthi Mk3SpoilerSpoilerSpoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Doszłam jednak do wniosku że jakoś fotek zamieszczanych tutaj jest bardzo słaba, to też zachęcam was do oglądania i oczywiście zamieszczania swoich fotek na Mamucie w dziale Galeria.Aczkolwiek była bym wam niewymownie wdzięczna byście tutaj, w tym dziale zamieszczali swoje opinie odnośnie moich lub swoich fotek, nawet te surowe Chciałabym byście to wy zadecydowali o tym która fotka zasługuje na to by mogła znaleźć się w dziale Galerii na Mamucie. Dzięki temu moja fotka która wam nie przypadnie do gustu po prostu zostanie wysłana Xenom e-mailem Każda Moja fotka jest ponumerowana przykładowo Jagoda005, lub Jagoda 017 więc łatwo będzie wam określić która jest do bani a która może być na Mamucie.Pozdrawiam i zachęcam do współpracy.Pozdrawiam.PS. wszystkie fotki mojego autorstwa mają specyficzny podpis, w prawym dolnym ekranie. Nie da się go nie zauważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 SpoilerAwantura na zabawie, chwila pozniej rozwalilem tego Cerberuska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Fajne ujęcie A czy tam nie są dwa statki ? Bo wygląda na to jak by miało tam zaraz dość do kolizji Ładne barwy statku.Podziękowania dla Krutek i Sorkvild że postanowili dołączyć do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Tak, tam sa widoczne dwa statki. Z tylu kawalek dalej to wlasnie kobylasty Tytan. Musze posortowac ujecia bo troche innych jeszcze mam, to pozniej wrzuce.Co Jagoda, atramencik sie wypilo ? Sorkvild gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Jaki atrament ? dyktę (GW) na nic innego mnie nie stać zieloni piją kwasy a czerwoni winka btw Sorkvild THX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 SpoilerBardzo nieprzyjemny i grozny statek, a w tle orbitujacy J. Jagoda, widzialem screeny z mamuta. Dobra robota. Tej grze przydalaby sie skrypt "rezyserski" pozwalajacy umieszczac kamere w dowolnym miejscu oraz obowiazkowo spowalnianie kadru w momencie jakiejs fajnej akcji. W kilku grach sie z czyms takim wlasnie zetknalem, idealne rozwiazanie do swietnych ujecw grze.Ps. A dlaczego gdy wklejam juz obrazek tu na forum, to wyglada on gorzej niz w oryginale (jakies czarne plamy w tle, a zamiast gwiazd sa jakies farfocle:/). Jakas auto kompresja czy co ?Edit: W firefoxie zdjecie wyglada jak opisuje, zas otwrte w IE - jak oryginal z pulpitu bez zadnych skaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 U mnie jest ok pod FF.Fajna fotka. Tak niebieska, borońska.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 No moje gratulacje Sorkvild bardzooo imponujący screenshots. Chyle czoło, jestem pełna podziwu na pewno ta fotka znajdzie się u mnie na kompie PS. Wiesz to samo myślałam o tej kamerze. Przykładowo takie kamery są w symulatorach samolotów, pociągów i samochodów. Masz wiele ując i każde z nich daje swój niepowtarzalne ujęcie. Zdecydowanie coś takiego przydałoby się, i to nie tylko do robienia screenshotów ale i nawet do krótkometrażowych filmików. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Dzieks Ogladajac rozne filmiki z X3, zauwazylem ze niektore klipy sa krecone dynamiczna kamera z roznymi ujeciami. Nie jest to cos w stylu F2 kat i ujecie, bardziej mnie to wlasnie wyglada na jakis "spectating script" czy cos w tym stylu. A interesowal sie ktos tym "directorem" w katalogu X3, glownie chyba sluzy to do tworzenia misji, ale moze tez da sie manipulowac z kamera. Narazie czytalem instrukcje w pdf (dlugie i dosc skomplikowane :/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 No ja właśnie odkryłam że jak wybierzemy jakiś cel, statek i po wciśnięciu F2 mamy jego podgląd, a gdy następnie naciśniemy na klawiaturze numerycznej klawisz INS lub jak kto woli 0, mamy ujęcia kamery reżyserskiej. To znaczy każdorazowe naciśnięcie tego klawisza zmienia punkt widzenia kamery coś w stylu widoku przy symulatorach fajna sprawa Tak w ogóle klawisze kamer są opisane w instrukcji Widoki na stronie 118 ( posiadam anglojęzyczną instrukcję )Życzę miłej zabawy i ciekawych widoków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 F2 to podgląd naszego statku. Podgląd statku celu to F3. Klawiaturą numeryczną można sterować kamerą obracając ją (kamerę) wokół osi statku-celu (4 i 5 - obrót wokół osi pionowej, 8 i 2 obrót wokół osi poziomej, 0 centrowanie widoku, + i - to przybliżanie i oddalanie widoku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opisane jest to w FAQ#63 Jak robić zdjęcia w trakcie gry, dziękuję za uważne czytanie FAQ, oraz moich odpowiedz: drugi post w tym temacie kierował już do tego tematu w FAQ zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Yacku spokojnie. Jagoda pisała o tym czego w FAQ nie ma informacji, czyli o klawiszu 0, który rzeczywiście zmienia tryb działania kamery. Do centrowania obrazu służy klawisz 5. Obrót wokół osi pionowej to 4 i 6. Reszta się zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Nie chodziło o robienie zdjęć.A opisałeś jak robić zdjęcia a Mi i Sorkvildowi chodziło o robienie filmików. Czyli przy pomocy programu możemy przechwycić animacje lecącego statku lub ciekawego wątku walki. Więc mój post dotyczył zupełnie czego innego niż FAQ#63.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 CytatYacek napisał:0 centrowanie widokuChyba chodziło ci o 5. Bo klawisz 5 centruje widok. A 0 z klawiatury numerycznej daje nam różne tryby kamer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Prawda, mam ciemno w pokoju, nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 No przetestowałam kamerę na F2 i nawet fajnie to wygląda Ciekawa jestem jak będą przedstawiały się ujęcia mojej floty. Szyki bojowe i temu podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Hydra- Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 I ja coś pokaże. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Maj hot Fudżin! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi