Jare3ek Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Witam.Czy ktoś z was słyszał o skrypcie( ) Mercenaries??Podobno dodaje gildie.Jak się do nich dołączyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZERO Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Zadokuj do ich stacji i rozglądnij się trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 I nie mod, a skrypt. Mody wybierasz do uruchomienia w menu startowym. Słyszałeś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Słyszeć nie musiał, ale czytać mógł w FAQ, jest opisana różnica między skryptami i modami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jare3ek Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Ojej kapuje:-P Mod to sama nazwa mówi modyfikacja a skrypt to skrypt rzecz jasna :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 CytatWitam.Czy ktoś z was słyszał o skrypcie( ) Mercenaries??Podobno dodaje gildie.Jak się do nich dołączyć??No to teraz odpowiedź na pytanie:1. Szukasz w BBS-ach informacji, że gdzieś w jakimś sektorze jest stacja jakieś Gildii i możesz się w niej zapisać do Gildii.2. Sam też możesz natrafić na stację lub DOK zaopatrzeniowy Gildii (jakiej, będzie w nazwie).3. Lecisz do sektora i dokujesz do takiej stacji, lub DOK-u i tam w BBS-ie możesz spotkać ofertę zapisu do Gildii, której jest stacja. Kosztuje to trochę, ale daje dostęp do ofert danej Gildii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starjacker0 Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Ja z kolei mam inne wrazenia zwiazane z tym. Gildie Najemnikow, Kupcow oraz Przemytnikow czasem daja mi mozliwosc zapisania sie na roznych stacjach handlowych (w sumie nigdy nie latalem do ich dokow, tylko w stacjach zapisywalem sie do tych gildii). Gildia Rajdowcow, Lowcow Nagrod i Zabojcow to juz w ich przypadku nie mam wyjscia i musze leciec do ich stacji, ale: u Rajdowcow bez problemu w pierwszej lepszej ich stacji moge sie zapisac, u Lowcow Nagrod czasem musze sie nalatac do wielu ich stacji az mi pozwola sie zapisac, a z kolei do Zabojcow po zlataniu wszystkich ich stacji udalo mi sie zapisac tylko w jednej i to w tej grze, w poprzedniej nigdy nie dostalem oferty przystapienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Robiąc spolszczenie nie zauważyłem, aby gdzieś tam reputacja była potrzebna. Pewnie zależy to od szczęścia Spróbuj w opcjach AI wyłączyć budowę stacji Gildii a potem (5-10) minut włącz je spowrotem. Tylko nie siedź w stacji gildii gdy je będziesz wyłączał - spowoduje to losowe wygenerowanie nowych stacji gildii. Powstaje też log w katalogu X3 i tam są podane sektory z siedzibami stacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Albo wczytaj sobie parę razy sejwa z dokowania do stacji... Czasem to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LongOne Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 CytatGildie Najemnikow, Kupcow oraz Przemytnikow czasem daja mi mozliwosc zapisania sie na roznych stacjach handlowychZgadza się - do żadnej z tych gildii nie zapisałem się na ich własnej stacji. Oferty pojawiają się losowo w biuletynach we wszystkich stacjach. Teoretycznie, na stacji danej gildii istnieje większe prawdopodobieństwo "wylosowania" jej ogłoszeń, ale ja tego nie stwierdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 OK, macie rację. Do tych Gildii można zapisać się w stacjach handlowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jare3ek Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Hm,a w jakich sektorach się znajdują,albo jak się nazywają??Bo latam od sektora do sektora i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Różnie. Stacje są budowane losowo. W BBS-ach szukaj informacji w jakim sektorze jest stacja jakiejś Gildii, leć wtedy do takiego sektora i go przeszukaj. Albo zainstaluj sobie mapę Scorpa i w niej poszukaj. A na mapie Scorpa szukaj np. Stacja Gildii ...; Stocznia Gildii ...; Dok zaopatrzeniowy Gildii ...Zobacz też w ustawieniach sztucznej inteligencji czy masz ustawiona opcje Gildia: nowopowstałe stacje Gildii itp. na TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Można poszukać w logach, w katalogu z X3, w plikach log. Odnotowane są tam nowe stacje wybudowane. Budują się co jakiś czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LongOne Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Teoretycznie w BBSach powinny się pojawiać informacje o lokalizacji placówek najemników. Tyle, że tam nic ciekawego nie ma. Może na jakimś wyższym poziomie pojawią się tam jakieś dobra do nabycia, ale ja widziałem tylko puste stocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Pojawiają się: Leć do sektora X do stoczni Gildii i zapisz się do Gildii, a będziesz dostawał lukratywne zlecenia. Albo coś takiego. A stocznie Gildii zawsze są puste. To tylko stacje, służące do rekrutacji i zbierania zleceń. W ich BBS-ach zawsze jest najwięcej zleceń danej Gildii. W poprzedniej grze postawiłem sobie HQ w tym samym sektorze co Placówka Gildii Zabójców. Tankowałem w HQ, leciałem do Placówki, brałem kilka zleceń na raz, sprawdzałem gdzie mam w każdym zleceniu się udać, planowałem trasę przelotu, tak aby załatwić wszystkie zlecenia w najbardziej ekonomiczny sposób i brałem się za robotę. I tak kółko kilka razy, aż doszedłem chyba do 9 poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jare3ek Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Ok,dzięki,popróbuję :-D Eh,tak myśląc to brakuje do X3 tylko jednego;multiplayera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi