Gie_N_koV Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Moją ulubioną potrawą jest barszcz czerwony z uszkami , momentami spaghetti ale nie w dużych ilościach i bardzo rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur041 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 A moje, wszystkie pierogi z różnymi nadzieniami, o prucz ruskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Dlaczego? Są bardzo smaczne, szczególnie ze skwarkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Ja mam trzy preferowane przekąski. Ale jakie to wiedzą nieliczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Podziel się... tym posiłkiem znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Placki ziemniaczane i pikantna zupka do ich popijania. Przepis mogę dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 CytatPlacki ziemniaczane i pikantna zupka do ich popijania. Przepis mogę dać A placki ziemniaczane słodzisz, czy solisz?Ja lubię z sosem pieczarkowy, a jeśli same to dobrze posolone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Ciasto już lekko osolone z cebulką i czosnkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur041 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 CytatDlaczego? Są bardzo smaczne, szczególnie ze skwarkami.Jednak, nie przypadły mi do smaku, i gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Odpowiadając poniekąd na PM napiszę też tutaj :-------------------------------------------------------------------Placki jak placki.... do ciasta dodaję zmiksowaną cebulkę lub czosnek.Zupa robi się w 25 minut Do wody wrzucasz starty na grubych oczkach kawałek selera (ja lubię sporo, z dużego selera plaster 2cm) i marchewkę (2 lub 3). Solimy do smaku i dajemy sporo pieprzu mielonego. Czarnego lub kolorowego. Można troszkę papryki słodkiejOsobno smażę kiełbasę w kostkach z cebulką. Kiełbaska lepsza jak bardziej jest dopieczona (i tak zmięknie w zupie). Wlewamy prosto z patelni do gotujących się warzyw.Do tego dodajemy ziemniaki pokrojone w małą kostkę.Jak zupa zacznie się znów gotować to wrzucamy czosnek. To nadaje znakomity smak i aromat zupie. Ja daję 3-4 większe ząbki czosnku.Jak ziemniaki są miękkie to możemy już jeść.Jeśli zupa ma być do popijania w miseczkach to dajemy mniej warzyw i ziemniaków, a jeśli sama do zjedzenia to zwiększamy ilość warzyw i ziemniaków.Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanss Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 CytatCiasto już lekko osolone z cebulką i czosnkiem.Dobrze gada wódki mu dać...preferuję jeszcze placki z gotowanych zniemniaków w panierce i z sosem grzybowym,kopytka,frytki oraz pizzę...ale jako że od maja zrzucam wagę(już 17kg mniej) pozwalam sobie na takie jedzonko raz na tydzień przez resztę miesiąca w menu mam pierś kurczaka,ryż brązowy,warzywa,owoce,jogurty i ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 A moja żona lubi zagryzać śledzia czekoladą (ale to 8 miesiąc stanu błogosławionego, więc nie ma co się dziwić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 CytatA moja żona lubi zagryzać śledzia czekoladą (ale to 8 miesiąc stanu błogosławionego, więc nie ma co się dziwić)Moja też tak robiła w ciąży, to normalne. Nawet jej to zostało (znaczy jedzenie dziwnie zestawionych potraw, nie stan błogosławiony)Cytat...preferuję jeszcze placki z gotowanych zniemniaków w panierce i z sosem grzybowym,kopytka, ...Też to lubię. A jadł ktoś takie kluski: pół na pół z ziemniaków gotowanych i surowych, starych jak na placki ziemniaczane. Wymieszane i ulepione kluski podobne do kopytek. Gotowane w wodzie. Zajada się polane tłuszczem ze słoniny z dużą ilością skwarków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur041 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Ja to lubię czasami sobie robić chleb z masłem i żółtym serem i na to miodek jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Ja to widziałem w TV kolesia co sobie zjadł kurczaka z lodami waniliowymi i sosem pomarańczowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 CytatJa to widziałem w TV kolesia co sobie zjadł kurczaka z lodami waniliowymi i sosem pomarańczowym Musi był głodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Nie to był program o ludziach "INNYCH", i tam ten koleś to łączył potrawy po "KOLORZE" ich "SMAKU". Dziwny był ale mnie troszeczke zamdliło jak to zobaczyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Centaur041 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 CytatNie to był program o ludziach "INNYCH", i tam ten koleś to łączył potrawy po "KOLORZE" ich "SMAKU". Dziwny był ale mnie troszeczke zamdliło jak to zobaczyłem .Może startował- szykował się na kuchmistrza "przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 CytatTeż to lubię. A jadł ktoś takie kluski: pół na pół z ziemniaków gotowanych i surowych, starych jak na placki ziemniaczane. Wymieszane i ulepione kluski podobne do kopytek. Gotowane w wodzie. Zajada się polane tłuszczem ze słoniny z dużą ilością skwarków.Kurde znam to, dobre swojskie zarcie.Tak w ogole to mucha na dziko w oleju rastarowym, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 CytatTak w ogole to mucha na dziko w oleju rastarowym, polecam Nie ma jak pieczony młody Boron w sosie ze ślimaków Maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 O wypraszam sobie takie potrawy z moich robaków, TFU rodaków Boroni to bardzo przyjazna rasa. Preferuje kisiel o smaku planktonu, sushi z planktonu i pół litra - planktonu - butelkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 CytatTeż to lubię. A jadł ktoś takie kluski: pół na pół z ziemniaków gotowanych i surowych, starych jak na placki ziemniaczane. Wymieszane i ulepione kluski podobne do kopytek. Gotowane w wodzie. Zajada się polane tłuszczem ze słoniny z dużą ilością skwarków.Te mieszane ziemniaki to przepis na pyzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 CytatTe mieszane ziemniaki to przepis na pyzy.Gdzieś kiedyś czytałem, że pyzy różnią się od tych klusek tym że są okrągłe, a kluski, jak kluski, takie łuski po pociskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Moje ulubione "korytko" to barszcz autorstwa mojej żony. Nie jest to jednak zwykły barszcz. Oprócz buraków są w nim ziemniaki, czerwona fasola, kukurydza i groszek. Mogę to jeść codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 A ja wręcz uwielbiam pierogi z kapustą i grzybami mojej babuni! Mówię Wam, w żadnym hipermarkecie, w żadnej najlepszej restauracji, nie znajdziecie tak przepysznych pierogów! Muszę kurcze się zmusić, by wziąć w końcu przepis od babci...Jak się je te pierogi, to normalnie, jakby wszelkie hamulce się wyłączyły. Można to naprawdę kilogramami wciągać i nigdy się nie ma dosyć. Macie tak czasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.