_RA Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Mam taki pytanko jak si臋 upora膰 z korkiem przy bramie. Stoi tam mase statk贸w Typu TM, M8, M6, jedna lub dwie M7. I tak jest po obu stronach mo偶e jest jaki艣 艂atwy spos贸b pozbycia si臋 tego. Blokuje to m贸j ruch transportowc贸w by mogli towary sprzdawa膰. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pshemozz Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Wylecie膰 z sektora, najlepiej obu. Kiedy si臋 nie jest w sektorze gdzie s膮 te stateczki to Twoje w tym momencie lataj膮 bez zwracania uwagi na durne przeszkody, typu asteroidy, stacje czy jaki艣 tam korek.Druga opcja bardziej sadystyczna - wezwa膰 swoj膮 flot臋 i zlikwidowa膰 korek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azakal Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 CytatMam taki pytanko jak si臋 upora膰 z korkiem przy bramie. Stoi tam mase statk贸w Typu TM, M8, M6, jedna lub dwie M7. I tak jest po obu stronach mo偶e jest jaki艣 艂atwy spos贸b pozbycia si臋 tego. Blokuje to m贸j ruch transportowc贸w by mogli towary sprzdawa膰.To zwykle sprawka MBRR lub IR. Mia艂em takie co艣 w sektorze Mars. Kilkana艣cie Tokio w艂asnymi "cia艂ami" blokowa艂o TOA. Mo偶e to taka taktyka. Wy艂膮cz IR lub MBRR (je艣li masz) a banda zniknie, lub zr贸b co radzi pshemozz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Mo偶na te偶 w sektorze wzi膮膰 misj臋 obrony stacji lub patrolu sektorowego, pojawienie si臋 wroga w sektorze spowoduje 偶e statki (przynajmniej militarne i policyjne) zostawia bram臋 w spokoju i polec膮 zniszczy膰 wrog贸w. Opisa艂em tak膮 sytuacj臋 w pamietniku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gie_N_koV Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Je偶eli grasz ju偶 d艂ugo to gra mog艂a stworzy膰 sporo statk贸w cywilnych i tym podobnych. Wejd藕 na http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=227898. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azakal Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 CytatMam taki pytanko jak si臋 upora膰 z korkiem przy bramie. Stoi tam mase statk贸w Typu TM, M8, M6, jedna lub dwie M7CytatJe偶eli grasz ju偶 d艂ugo to gra mog艂a stworzy膰 sporo statk贸w cywilnych i tym podobnych.Tokio to nie statki cywilne i podane przez Ciebie mody ma艂o zdzia艂aj膮. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gie_N_koV Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 O przepraszam bardzo. Kill all ships to mo偶e bardzo pom贸c... usuwa wszystkie statki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 CytatO przepraszam bardzo. Kill all ships to mo偶e bardzo pom贸c... usuwa wszystkie statki.Na jeden korek od razu zniszczy膰 wszystkie statki w grze? 艢mieszny jeste艣 z tymi radami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gie_N_koV Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Niemo偶liwe 偶eby kilka statk贸w zablokowa艂o ca艂膮 bram臋. Co艣 takiego to jedynie w sektorach Terran jest chyba mo偶liwe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Wida膰 jak ma艂o znasz jeszcze gr臋. Oczywi艣cie 偶e mo偶liwe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gie_N_koV Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 No to mo偶e w tych TS-ach zamontowa膰 nap臋d skokowy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eradorius Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 U mnie od pewnego momentu wystarczy艂o by膰 w sektorze i w艂膮czy膰 tylko na jaki艣 czas SETA. Teraz u mnie tego w og贸le nie ma. Jak si臋 nie uda to zr贸b skrypt z poleceniem kill target ship (lub co艣 podobnego) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gie_N_koV Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Cheat Collection od Cycrowa mo偶e pom贸c r贸wnie偶. W ostateczno艣ci oczywi艣cie no bo cheat-y potrafi膮 wci膮gn膮膰 w pewien spos贸b. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eradorius Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Mi si臋 ich nie chcia艂o instalowa膰 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gie_N_koV Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Nap臋du skokowego czy tego Cheat Package? Bo nap臋d skokowy kupi膮 sobie handlarze sami po osi膮gni臋ciu poziomu 20 (chyba). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eradorius Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 CytatNap臋du skokowego czy tego Cheat Package? Bo nap臋d skokowy kupi膮 sobie handlarze sami po osi膮gni臋ciu poziomu 20 (chyba).Cheat Package. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gie_N_koV Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Eee tam sekunda roboty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 CytatEee tam sekunda roboty.Zepsu膰 sobie gr臋, bezcenne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gie_N_koV Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Nie m贸wi臋 偶eby u偶y膰 Cheat Collection do "cheatowania" tylko do wyczyszczenia danego sektora ze statk贸w. Mi si臋 zdarzy艂o 偶e w 1 sektorze mia艂em ponad 300 statk贸w (patrz. Terra艅skie sektory). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_RA Posted December 8, 2009 Author Share Posted December 8, 2009 Ja si wku偶y艂em i wzie艂em na maske statki typu M6 i TM a fregate rozwali艂em fajne bronie zdoby艂em Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gie_N_koV Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Te偶 tak mo偶na. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krutek Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 To na pewno Lepper zorganizowa艂 t臋 blokad臋, wysypuj膮c delexa艅sk膮 pszenic臋 w prote艣cie przeciwko pijanym 艣limakom maja, kt贸re dobra艂y si臋 do zapas贸w gwiezdnej w贸dki Yacka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
starjacker0 Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 U mnie podczas pobytu w sektorach Ziemian (a wiec podczas wykonywania misji dla nich, bo pozniej nie odwiedzalem ich) korki byly wielka przypadloscia tych sektorow. Ja na SETA musialem nie raz czekac 5 minut czasu rzeczywistego na wlot do bramy, a moja oslona w postaci 2x Q z jakie nawet 20 minut czasu rzeczywistego, mimo ze mnie juz tam nie bylo.No coz, ziemskie sktory maja taka przypadlosc, a w kazdym razie u mnie, mimo ze nie uzywam "zwiekszaczy" ilosci statkow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_RA Posted December 9, 2009 Author Share Posted December 9, 2009 No u mnie akurat ten korek zrobi艂 si臋 w Argon Prime a przyczyna to Boro艅skie M1, M2 i 3x M7 zaklinowa艂y sie w Bramie :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 Ja te偶 czasem mam problem w sektorach ziemskich, a korek, kt贸ry opisa艂em w opowiadaniu spotka艂em w sektorze Alladna Hil przy bramie do pirackiego sektora. Po prostu po jednej jak i po drugiej stronie czeka艂y na przelot statki M1 i M2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts