_RA Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Mam taki pytanko jak się uporać z korkiem przy bramie. Stoi tam mase statków Typu TM, M8, M6, jedna lub dwie M7. I tak jest po obu stronach może jest jakiś łatwy sposób pozbycia się tego. Blokuje to mój ruch transportowców by mogli towary sprzdawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Wylecieć z sektora, najlepiej obu. Kiedy się nie jest w sektorze gdzie są te stateczki to Twoje w tym momencie latają bez zwracania uwagi na durne przeszkody, typu asteroidy, stacje czy jakiś tam korek.Druga opcja bardziej sadystyczna - wezwać swoją flotę i zlikwidować korek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 CytatMam taki pytanko jak się uporać z korkiem przy bramie. Stoi tam mase statków Typu TM, M8, M6, jedna lub dwie M7. I tak jest po obu stronach może jest jakiś łatwy sposób pozbycia się tego. Blokuje to mój ruch transportowców by mogli towary sprzdawać.To zwykle sprawka MBRR lub IR. Miałem takie coś w sektorze Mars. Kilkanaście Tokio własnymi "ciałami" blokowało TOA. Może to taka taktyka. Wyłącz IR lub MBRR (jeśli masz) a banda zniknie, lub zrób co radzi pshemozz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Można też w sektorze wziąć misję obrony stacji lub patrolu sektorowego, pojawienie się wroga w sektorze spowoduje że statki (przynajmniej militarne i policyjne) zostawia bramę w spokoju i polecą zniszczyć wrogów. Opisałem taką sytuację w pamietniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Jeżeli grasz już długo to gra mogła stworzyć sporo statków cywilnych i tym podobnych. Wejdź na http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=227898. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 CytatMam taki pytanko jak się uporać z korkiem przy bramie. Stoi tam mase statków Typu TM, M8, M6, jedna lub dwie M7CytatJeżeli grasz już długo to gra mogła stworzyć sporo statków cywilnych i tym podobnych.Tokio to nie statki cywilne i podane przez Ciebie mody mało zdziałają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 O przepraszam bardzo. Kill all ships to może bardzo pomóc... usuwa wszystkie statki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 CytatO przepraszam bardzo. Kill all ships to może bardzo pomóc... usuwa wszystkie statki.Na jeden korek od razu zniszczyć wszystkie statki w grze? Śmieszny jesteś z tymi radami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Niemożliwe żeby kilka statków zablokowało całą bramę. Coś takiego to jedynie w sektorach Terran jest chyba możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Widać jak mało znasz jeszcze grę. Oczywiście że możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 No to może w tych TS-ach zamontować napęd skokowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eradorius Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 U mnie od pewnego momentu wystarczyło być w sektorze i włączyć tylko na jakiś czas SETA. Teraz u mnie tego w ogóle nie ma. Jak się nie uda to zrób skrypt z poleceniem kill target ship (lub coś podobnego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Cheat Collection od Cycrowa może pomóc również. W ostateczności oczywiście no bo cheat-y potrafią wciągnąć w pewien sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eradorius Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Mi się ich nie chciało instalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Napędu skokowego czy tego Cheat Package? Bo napęd skokowy kupią sobie handlarze sami po osiągnięciu poziomu 20 (chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eradorius Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 CytatNapędu skokowego czy tego Cheat Package? Bo napęd skokowy kupią sobie handlarze sami po osiągnięciu poziomu 20 (chyba).Cheat Package. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Eee tam sekunda roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 CytatEee tam sekunda roboty.Zepsuć sobie grę, bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Nie mówię żeby użyć Cheat Collection do "cheatowania" tylko do wyczyszczenia danego sektora ze statków. Mi się zdarzyło że w 1 sektorze miałem ponad 300 statków (patrz. Terrańskie sektory). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RA Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Ja si wkużyłem i wziełem na maske statki typu M6 i TM a fregate rozwaliłem fajne bronie zdobyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Też tak można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krutek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 To na pewno Lepper zorganizował tę blokadę, wysypując delexańską pszenicę w proteście przeciwko pijanym ślimakom maja, które dobrały się do zapasów gwiezdnej wódki Yacka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starjacker0 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 U mnie podczas pobytu w sektorach Ziemian (a wiec podczas wykonywania misji dla nich, bo pozniej nie odwiedzalem ich) korki byly wielka przypadloscia tych sektorow. Ja na SETA musialem nie raz czekac 5 minut czasu rzeczywistego na wlot do bramy, a moja oslona w postaci 2x Q z jakie nawet 20 minut czasu rzeczywistego, mimo ze mnie juz tam nie bylo.No coz, ziemskie sktory maja taka przypadlosc, a w kazdym razie u mnie, mimo ze nie uzywam "zwiekszaczy" ilosci statkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RA Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 No u mnie akurat ten korek zrobił się w Argon Prime a przyczyna to Borońskie M1, M2 i 3x M7 zaklinowały sie w Bramie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Ja też czasem mam problem w sektorach ziemskich, a korek, który opisałem w opowiadaniu spotkałem w sektorze Alladna Hil przy bramie do pirackiego sektora. Po prostu po jednej jak i po drugiej stronie czekały na przelot statki M1 i M2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi