Jagoda Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Witam.W trakcie wykonywania fabuły Treasuer Hunt przytrafiło mi się coś dziwnego, i to w sumie nie pierwszy raz. A mianowicie zaraz po przejściu przez bramę gdy mój statek wleciał w innym sektor automatycznie wsysało mi go i ponownie byłam w sektorze w którym byłam przed chwilą Więc myślę co jest grane :/ I przyznam się że wiele razy przytrafiło mi się to i nie wiem czy właściwie był ten temat poruszany ale odkryłam iż przy wykonywaniu załóżmy skoku z Argon Prime do Herron`s Nebula gdy nasz statek ledwo wyjdzie z wrót naciskajcie bez przerwy klawisz TAB wasz statek zostanie ....... wessany ponownie do Argon Prime Wydaje mi się że twórcy gry dali taką możliwość awaryjnego skoku wstecz przy przechodzeniu z jednego sektora w drugi, a ma to na celu ocalenie naszego statku "gdybyśmy" w ostatniej chwili zobaczyli pędzące na nas jakieś kosmiczne żelazko lub Toster ( Teladiański TL Albatros ) Czy wiedzieliście o tym że istnieje taka możliwość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Pierwsze widzę, pierwsze słyszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 6 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 No właśnie to teraz przetestowałam I faktycznie tak jest po wejściu w bramę i gdy z czarnego ekranu czyli w momencie gdy gra przestanie czytać zawartość sektorów po szybkim naciśnięciu TAB automatycznie jesteśmy wsysani i znajdujemy się ponownie w sektorze w którym byliśmy przed chwilą Hmmm Taka możliwość faktycznie może uratować komuś "siedzenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Do tej pory po prostu skręcając włączałem boczne, dzięki czemu szybciej wlatywałem z powrotem niż robiąc standardowy obrót. No cóż, ale zauważyłem, że jestes specjalistką od znajdywania tego typu ciekawostek :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Nic nowego. Zjawisko to wystepuje od czasow Reunion. To jeszcze nic w porownaniu z tym, ze nie wiedziec czemu statek czasami nie przelatuje przez brame i kontynuuje lot juz za brama pomimo przejscia przez nia :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Od siebie dodam tylko, ze im statek szybszy tym łatwiej taki skok wykonać. Latając Kestrelem zdarzało mi się to przypadkowo dosłownie co chwila, wystarczyło, że się zapomniałem i zbyt szybko nacisnąłem Tab i znowu ładowanie sektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 CytatNic nowego. Zjawisko to wystepuje od czasow Reunion. To jeszcze nic w porownaniu z tym, ze nie wiedziec czemu statek czasami nie przelatuje przez brame i kontynuuje lot juz za brama pomimo przejscia przez nia :/Dokłądnie tak jak piszesz. Już od czasów Reuniona wkurzają mnie te sytuacje ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Też mi się to zdarza ale tylko w bardzo szybkich statkach (M5). Wydaje mi się że jak przyśpieszamy odrazu po wejściu do sektora to ten płomień co się wydobywa z silnika gwałtownie się wydłuża i gra wykrywa że część statku dotknęła bramy (ten długi płomień właśnie) i wciąga nas z powrotem. Tak myślę i tego się trzymam. A tak w ogóle to jest raczej jakichś bug niż przydatna funkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Chcesz mi powiedzieć że nigdy jeszcze nie wpadłeś na inny statek zaraz po wyjściu z bramy ? Ja tak i to parę razy Czasem statek wymagał lekkiej naprawy a czasem R.I.P. Często zwykłą niedogodność można umiejętność na swoją korzyść wykorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Tak AI się jakoś nie śpieszy z wylatywaniem z bramy. Tak powolutku żeby się nie rozwalić. Tylko czasami można sobie mocno statek uszkodzić albo kogoś definitywnie "ZMIAŻDŻYĆ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Albo siebie zmiażdzyć. Raz lecąc M3 znalazłem się dosłownie we wnętznościach borońskiej orki. Sporo rzeczy zdążyłem tam zauważyć przez te dwie sekundy - pożartych rybaków, tablice rejestracyjne, opony itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Dziwne, ale przetestowałem klawisz TAB zaraz po skoku i mnie nie cofa do poprzedniego sektora, odpala się normalnie Dopalacz i lecę przed siebie z coraz większą prędkością. Co innego jak nacisnę klawisz "z", wtedy się cofam i przelatują ponownie przez bramę.Co do przelotu na wskroś przez bramę bez wykonywania skoku do sektora, do którego brama prowadzi, to miałem ten efekt bardzo często w X3R, pisałem nawet już o tym chyba nawet jeszcze na forum Ego. Wtedy zauważyłem że efekt taki występuje jeśli brama przez którą przelatujemy nie jest naszym celem. Natomiast w TC nie spotkałem się z tym problemem, nie ważne czy mam bramę wybraną jako cel, czy nie, zawsze następuje u mnie skok do sąsiedniego sektora jeśli przez nią przelecę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 CytatDziwne, ale przetestowałem klawisz TAB zaraz po skoku i mnie nie cofa do poprzedniego sektoraZrób to siedząc w M5 wtedy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Robiłem to w M5 Valkiria Strażnik. Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 I cofnęło cię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Nie, jak pisałem, poleciałem normalnie do przodu z coraz większa szybkością. Czyli normalnie jak przy użyciu Dopalacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Dziwne mnie cofa zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Rozwiązanie: przyśpieszać klawiszem "x", nie TAB-em nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 CytatDziwne mnie cofa zawsze. Mnie tylko po GW.CytatRozwiązanie: przyśpieszać klawiszem "x", nie TAB-em nie ma za co Jakie rozwiązanie? No w sumie jeśli ktoś chce w ten sposób uciec przed kolizją, to tak.Ja tam zawsze idę na tarana, w większości wypadków wygrywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 No żeby od razu po wyjściu z bramy nie cofnęło do poprzedniego sektora to używać klasycznego sposobu przyśpieszania klawiszem "x", nie TAB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 A wiesz do czego służy klawisz TAB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 To se jest Trubo-burbo super przyśpieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HYZIO Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 coś mi to przypomina tylko tyle ze ummie nie było to z awaryjnym skokiem a ze zwykłym wyjściem z bramy wlatuje w sektorze A i wylatuje w Sektorze B po czym próbuje wylecieć z bramy a ta mnie wsysa powtórnie do sektora A w konsekencj musiałem wykonać czynność 2 lub trzy razy ale nie więcej a i statek wcale nie był na wstecznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi