Jump to content

Sector Skirmishes

El_Dar
 Share

Recommended Posts

Wziąłem się za tłumaczenie Sector Skirmishes by LV.

Jest to skrypt który w założeniu wprowadza troszkę ruchu w skostniały wszechświat X 😆

Generalnie wywołuje on pojedynki pomiędzy flotami różnych frakcji (ras) do których dana jest ci możliwość przyłączenia się.

POBIERZ:

A tu wyniki Wersja 1.04

EDIT:

1.00 - tłumaczenie

1.01 - zmiana strony kodowej

1.02 - poprawa gramatyki

1.03 - usunięcie "zetrą" na rzecz "staną na przeciwko siebie"

1.04 - kolejne poprawki

To ja jako pierwszy betatester...

W polskiej wersji jest coś skopane. Komunikat wygląda tak (to na górze i na dole, to kokpit mojej Hydry).

Gdyby ktoś miał problemy z odczytaniem:

„Pilocie, Paranidianie i Piraci niedgo sietrw tym sektorze. Twa obecno by by zar”

Po wywaleniu polskiego pliku i „spolszczeniu” angielskiego komunikat wyglądał tak.

Wybrałem oczywiście pomoc Splitom i wkrótce w sektorze pojawili się piraci.

Nie angażowałem się zbytnio w konflikt, bo mija Hydra Tragarz bardziej się nadaje do zwiedzania niż do walki. Tym niemniej parę myśliwców rozłupałem dzięki czemu podniosła się moja ranga u Splitów. I to był jedyny zauważalny efekt całej imprezy. Czy dostałem jakąkolwiek kasę za udział – nie wiem, bo nie sprawdziłem stanu skarbca przed rozróbą. Po niej nie było żadnego komunikatu o jej zakończeniu czy wynikach...

Piloci też jakoś mało chętni do opuszczania statków więc do zebrania miałem tylko Mambę i Jaguara...

Skrypt nawet fajny. Jak ktoś lubi rozwałkę to w sam raz. Kasy ani informacji o zakończeniu działań nie ma. O tym że już koniec można się zorientować po tym że znikły wszystkie czerwone statki (zostały rozwalone), a po jakimś czasie statki drugiej frakcji też odlatują (teleportują się) z miejsca konfliktu.

jednak skrypt jest niedopracowany ostanio dostałem zaproszenie do potyczki pomiędzy Argonami i Piratami wybrałem stronę Argonów i po dodtarciu na miejsce okazało się ze Argoni też są czerwoni a mam u nich marszałka. Więc pospiesznie w te pędy wycofałem się z sektora, co by mnie nie korciło.

jeśli mogę sie wypowiedzieć to kiedyś testowałem ten skrypt (bez spolszczenia tylko ze zmianą 44 na 48 ) i mogę powiedzieć że nudny... bo poza rozwałką co kilka kilkanaście minut nic ciekawego do gry nie wnosi a statków nie można przejmować mają chyba jakąś blokade na BSE osobiście wolę deathmatch arena... 😆