Gie_N_koV Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Mam taki mały problem: otóż mam angielską wersję X3 TC a chciałbym mieć wersję polską. Prubowałem triku z usunięciem wszystkich plików z folderu "t" i zmianie wartości z 44 na 48 w pliku lang.dat. Owszem gra jest wtedy po polsku ale w menu gry widnieje wersja 2.0 mimo że mam spatchowaną grę ANGIELSKIM PATCHEM do wersji 2.5. Pobrałem z pewnej strony plik 0001-L048.xml pisało żeby go skopiować do folderu "t" ale dalej nic się niezmienia - są błędy w tłumaczeniu i braki nazw. Czy jeżeli użyje POLSKIEGO patcha 2.1 - 2.5 to to coś pomoże i zacznie działać ten plik xml? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 1. O sposobach zmiany wersji językowej możesz przeczytać w FAQ#72.2. Wszystkie patche są wielojęzyczne, więc nie ma czegoś takiego jak POLSKI patch 2.5. Ustawienia języka gry dokonuje się tak jak pisze w FAQ.3. Za napisy w MENU gry odpowiada plik 0002-L0XX.xml (gdzie XX to numer wersji językowej) spakowany do formatu .pck. Aby mieć polskie menu należy w katalogu T usunąć wszystkie pliki 0002-xxxx.xxx (któryś z kolei patch je dodawał).4. Plik 0001-L048.xml, który ściągnąłeś jest pewnie do starszego patcha, dlatego masz braki w tłumaczeniu. Najnowszy plik 0001-L048.xml z poprawkami tłumaczenia dostępny jest na Mamucie w tłumaczeniu mod a Transcend II, możesz o tym przeczytać w temacie: Błedy tłumaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Ja ten plik pobrałem stąd http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=254487. Pisze że to poprawiona wersja tłumaczenia. Po wrzuceniu go do katalogu t nic się nie dzieje - gra dalej po angielsku lub po polsku z brakami i widniejącą wersją 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Bo tamta poprawka jest dla wersji 2.0, masz opisane wszystko po kolei, jak czegoś jeszcze nie wiesz, nie rozumiesz, to pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Teraz mi wszystko działa i jest po polsku wszystko. Tylko menu początkowe (to z ustawieniami) mam z samymi readtextami. Da się z tym coś zrobić? Oprócz tego (i wszystkich skryptów ) mam wszystko po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Punkt 3 mojego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Ok wszystko działa. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Nie zamykamy tematów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Mój błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi