Skocz do zawartości

Yaki i reputacja

_RA
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam dwa pytanka

1. W ostatnim sektorze Yaki są stacje, które dla mnie są wrogo nastwione. Cz ich wrogość zależy od reputacji jaką mam u Yaki tzn jeśli zwiększe reputacje u Yaki czy oni mi pozwolą tam zacumować??

2. Gdzię mogę zwiększać reputację u Yaki i jak najszybciej to robić.

Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.

Z jakami to roznie bywa, czasami wystarczy dac im trawki 😀

Serio, to nie przekręcajcie nazw ras w grze. Jaki, Yuki, Taladianie, Splits, Paramidianie, parmenidianie, borani, aragonowie, xenom itd.

Jak chcesz kupowac ich statki, warto zainteresować sie skryptem Yaki Shipyard, ewenatulnie zawsze mozna dokonac abordazu.

Lepiej byście pomogli koledze i odpowiedzieli na pytania zamiast poprawiać 😀

1. Z tego co się orientuję nie. Możesz je albo shackować albo zniszczyć i liczyć na to, że się znowu pojawią. Te nowe będą "niebieskie" jeśli reputację u Yaki będziesz miał w porządku.

2. Biorąc misje w ich stacjach albo od pilotów statków spotykanych od czasu do czasu w sektorach innych ras.

Pewnie teraz ktoś mnie znowu będzie poprawiał i uściślał 😀

Skoro pytanie poprawne, czas na poprawną odpowiedź:

W zależności od profilu startowego (i jego ustawienia stopnia trudności), na początku gry ustalane są stacje, które będą "czerwone" dla gracza. Takie stacje można tylko shackować.

Również wlot do sektora jakiejś rasy, jeśli mamy u niej niską reputację, powoduje że stacje w sektorze będą "czerwone". Część z nich zmieni się na "niebieskie" gdy podniesiemy reputację, pozostałe pozostaną "czerwone" i pozostanie nam tylko hackowanie.

Zlecenia hakerski dostępne są w sektorach pirackich, nie tylko w Habitatach piratów, problem w tym że jak było już o tym pisane na forum, zakres hakera to okoliczne sektory. Możesz poszukać na mapie Scorpa czy w sektorze Yaki nie masz Habitatu, ja w kilku grach miałem tam Habitat.

Jak podnieść reputację u Yaki? Masz jakieś ich stacje "niebieskie"? Jeśli tak, bierz misje z nich, zacznij z nimi handlować. Jeśli nie, szukaj po sektorach innych ras statków Yaki, często pojawiają się takie z ikoną celownika, zlecają misje zniszczenia kilku statków handlowych. To podniesie ci reputację u Yaki, ale uwaga, reputacja u rasy, której były statki handlowe spadnie.

Zainstaluj RRF, jest tam opcja łapówki 😀 a dokładniej "zresetuj wrogą stację" dzięki niej czerwona stacja stanie się niebieska (za opłatą oczywiscie). Jeśli masz reputację na plusie to stacje pozostaną neutralne, jeśli zaś na minusie to po paru minutach zczerwienieją ponownie.